Tijd Gebeurtenis
doelpuntWilleke Pater (0-1)

DTS Dames 1 pakt nipte zege op Be Quick 0-1
Door Yvonne Veldhuizen

Vandaag moesten de dames van DTS aantreden tegen Be Quick uit Zwolle. De wedstrijd in Ede werd 0-0 en aangezien Be Quick vecht voor haar laatste kansen, voor aansluiting bij plaats 9 en 10, wisten we dat dit een pittige wedstrijd kon worden. Be Quick zakte erg ver terug en liet het spel duidelijk aan DTS over. Tot aan de middenlijn werd DTS vrij gelaten, maar daarna werd het behoorlijk stevig aangepakt.

De eerste kans was er voor DTS. Uit een corner van Cynthia de Geus, kopte Linda Helbling de bal in, maar de bal werd van de lijn gehaald. Daarna volgde een erg rommelige fase, met helaas een negatieve rol voor de scheidsrechter. Deze man speelde vandaag zijn eigen wedstrijd en dat wekte regelmatig irritatie bij de speelster op het veld, zowel voor DTS als voor Be Quick. Dat maakte de sfeer in het veld niet prettiger en het was duidelijk dat DTS hier het meeste last van had en zich hierdoor ook uit het spel liet halen. Simpele ballen werden ingeleverd en de enkele keren dat Be Quick de voorwaartse lijn gevonden had, ontstonden daar ook wat kansjes. Gelukkig voor DTS stond Tiffany Loeven op de juiste plaats en was Be Quick niet scherp genoeg. Vlak voor de rust komt Willeke Pater nog een op een met de keepster van Be Quick, helaas voor DTS weet de keepster er nog een hand tegen aan te krijgen en gaan we met een 0-0 stand de rust in.

In de rust gaf Bert Beerdsen aan dat we ons niet teveel aan moesten trekken van de scheids en dat we ons vooral bezig moesten houden met ons spel. Hij wist dat het lastig was om de muur van Be Quick te breken, maar dat er vooral kansen lagen op onze flanken en dat de handelingssnelheid omhoog moest. De tweede helft ging voor DTS dan ook wat beter, we waren rustiger in de opbouw en konden elkaar wat beter vinden. Er werden geen echte uitgespeelde kansen gecreëerd door beide ploegen, maar het bleef spannend. Helaas moet weer gezegd worden dat de scheids ook in deze helft met veel dubieuze beslissingen een groot negatief aandeel had in het verloop van de wedstrijd. Dit veroorzaakte nog meer irritatie op het veld, waardoor Eveline Zech, na wederom een dubieuze beslissing van de scheids, haar frustratie liet merken en zij het 1ste geel van de wedstrijd ontving. Later in de wedstrijd zou Linda Helbling ook nog geel krijgen.

In de 80ste minuut van de wedstrijd, werd Anne-Meike Overduin de diepte in gestuurd door Sarina Groenveld, Anne-Meike geeft een goede voorzet, die op het hoofd van Willeke Pater terecht komt. In eerste instantie redt de keepster van Be Quick, maar Willeke Pater gaat goed door en schiet de bal van dichtbij hard in het net. DTS staat 1-0 voor en er volgen nog wat hachelijke momenten in de laatste fase van de wedstrijd. Gelukkig weet Tiffany Loeven haar doel schoon te houden en fluit de scheidsrechter na 9 minuten extra tijd af en is de overwinning voor DTS.

Door de overwinning van DTS zit Be Quick nog meer in de zorgen en kan DTS weer aansluiting vinden bij de top van de Topklasse. Volgende week volgt er wederom een uitwedstrijd voor de dames van DTS. Zij reizen dan af naar Leiderdorp voor de inhaalwedstrijd tegen RCL, aanvang 15.00 uur.

Goal:   Tiffany Loeven;
Verdediging: Anne-Meike Overduin; Cynthia de Geus; Kirsten Kranenburg; Larissa Libosan;
Middenveld: Merlin te Wilt (60’ Sarina Groeneveld); Renate Vonk; Annelies Oomen;
Aanval:  Linda Helbling; Willeke Pater; Eveline Zech;