Wedstrijdverslag: ZVV Watervogels'64 - Drachtster Boys | Ronde 16 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Tweede plaats vrouwenzaalvoetbal inzet duel Watervogels tegen Drachtster Boys

In Den Helder ontving Watervogels ’64/ Noordstad, nummer 2, de vrouwen van Drachtster Boys, de nummer 3 met een wedstrijd minder. Bij de Helderse ploeg keerden Milenca va Ee (blessure) en Tessa Oud (stage) weer terug in het team en dus kon coach Dick van Stralen eindelijk weer eens uit een ruime selectie putten.

Direct na de aftrap ontpopt er zich een felle strijd op het veld, het eerste schot op doel is van Tessa Oud maar iets te zacht en geen probleem voor keepster Teunie Bosma. Direct daarna moet Bosma weer aan het werk als Milenca van Ee een schot op doel lost, en dan na krap 2 minuten spelen is het Monique van der Rijst die de 1-0 binnen tikt. De gasten proberen hierna direct antwoord te geven maar Esther van Toledo laat de bal ver naast het Watervogels doel verdwijnen. Niet veel later zien we een zeer snelle uitbraak van Drachtster Boys maar ook Brenda Eefting is niet gelukkig in d’r afronding. In de 8e minuut zien we een zeer snelle aanval aan Watervogels zijde en na een prima pass van Chantal Hendriksen kan Monique de 2-0 aantekenen. Dat het duo van Ee en Verschoor nog niet optimaal is zagen we bij de volgende aanval, na de pass van Milenca komt het schot van Verschoor in de handen van keepster Teunie Bosma terecht i.p.v. tegen het net.
Als er 10 minuten op de klok staan is het Janneke Vellema die een loeihard schot lost op het Watervogels doel, Anita Blokker keert de bal maar daarna is Kim Gall genadeloos 2-1.

En dat er in een minuut veel kan gebeuren werd al rap duidelijk,tot twee keer aan toe kon er gescoord worden toen de dames van Watervogels bleven hangen en dus niet op tijd konden ingrijpen om Shannon Viet een halt toe te roepen. Zowel de 2-2 als de 2-3 zet zij op haar naam. Hierna moet Anita ingrijpen na een schot van Vera Veelers en even later heeft Brenda Eefting het geluk niet aan haar zijde, ze ziet na haar schot de bal tegen de paal gaan.

Ook na de rust wordt er in een flink tempo gespeeld, ook het fysieke deel blijft niet ongemoeid zodat de scheidsrechters met enige regelmaat een gele kaart uitdelen. Watervogels krijgt een vrije trap, Aaike neemt hem maar de bal blijft na haar harde schot tussen de speelsters in hangen en zo kan keepster Bosma de bal nog net pakken. Aan de andere kant is Anita iets minder fortuinlijk, Shannon schiet de bal uit een vrije trap zo door het midden het doel in 2-4.

Dat er eigenlijk altijd iemand mee moet naar de 2e paal zagen we toen het schot van Aaike maar net naast de paal ging, als daar toch iemand had gestaan….
Na een overtreding van keepster Bosma is het Monique die de penalty neemt en deze ook verzilverd 3-4. Nog in de zelfde minuut zet Chantal de gelijkmaker op het scorebord 4-4. In deze fase van de wedstrijd worden er bij Drachtster Boys wat foutjes gemaakt en daar weet Watervogels gebruik van te maken. Na een pass van Monique is het Aaike die de 5-4 tegen de touwen knalt, de fouten zijn inmiddels in een rap tempo opgelopen en Monique neemt de eerste 10 meter trap 6-4. Vlak hier na mag ze er nog een nemen maar de bal gaat ver naast het doel. Drachtster Boys gaan voor de lange bal maar ook dat geeft niet het gewenste resultaat. Watervogels bewaart de rust Milenca bedient Chantal op maat en die weet keepster Bosma het nakijken te geven 7-4. De spirit blijft in het spel zitten, beidde teams knokken voor wat ze waard zijn. De 8-4 wordt door Marintha gescoord uit een 10 meter trap en de 9-4 knalt ze erin na een mooi opgezette aanval van Jisca en Monique. In de slotfase van de wedstrijd weten de gasten nog 1 maal te scoren, de vrije trap van Brenda wordt door Shannon binnen de palen getikt 9-5 is dus de eindstand in deze soms wat stevige maar mooie wedstrijd.

Verslag van Drachtster Boys
Door Conny Oosting-Wildeboer

Vrouwen Drachtster Boys ``nekken`` zichzelf

De van te voren, als topper aangeduide wedstrijd tussen Watervogels uit Den Helder en de vrouwen van Drachtster Boys werd inderdaad een topwedstrijd waar alles inzat.
Spanning, strijd, veel inzet, goed voetbal, veel gele kaarten en dito overtredingen en gelukkige momenten, werden afgewisseld door minder gelukkige momenten.

Watervogels ging fel van start en zette de vrouwen van Drachtster Boys onder druk. Met succes want binnen 5 minuten stond Drachtster Boys achter met 2-0 door doelpunten van Monique v/d Rijst. Hierna ebde het offensief van watervogels enigszins weg en dat kwam mede omdat de Drachtster dames meer druk gingen zetten. Het resulteerde in de 1-2 door Kim Gall en de de 2-2 door Shannon Viet. Watervogels werd verrast door dit druk zetten van de Drachtster dames en moest toezien hoe nog voor de rust de 2-3 op het scorebord kwam door een doelpunt van Shannon Viet op aangeven van Janneke Vellema.

Na de rust ontspon zich een totaal andere wedstrijd. Eerst scoorde Shannon Viet nog de 2-4 maar daarna nam Watervogels het initiatief. Drachtster Boys maakte in korte tijd veel overtredingen. Ook hierdoor kreeg het veel gele kaarten en volgde de kans op 10 meter trappen. In dit geweld ging Drachtster Boys ten onder. Vijf maal geel, waarvan 2 maal geel voor Esther van Toledo, 3 tien meter trappen en 1 maal een penalty zorgde ervoor dat de wedstrijd kantelde in het voordeel van Watervogels.

Watervogels liep uit van 2-4 naar 9-4 door doelpunten van Monique v/d Rijst (3), Aaike Verschoor, Chantal Hendriksen (2) en Marintha Louwe . De uiteindelijke stand werd nog 9-5 door een doelpunt van Shannon Viet in de laatste minuut.

Een ervaring rijker en een illusie armer voor de dames van Dr.Boys. De 2e plaats is voorlopig uit zicht. Volgende week staat de uitwedstrijd naar ZuidOost United uit Amsterdam op het programma.

Scheidsrechters: Ingmar van Galen, Erwin Dekker en Marco Leegwater.

Watervogels’64: Anita Blokker ,Monique v.d. Rijst , Milenca van Ee, Marintha Louwe, Chantal Hendriksen,Tessa Oud, Aaike Verschoor, Jiska v. Dam, Mischa Carmelia Marlies van der Bijl.

Drachtster Boys: Teunie Bosma, Janneke Vellema, Kim Gall, Marleen Reenders, Shannon Viet, Esther van Toledo, Vera Veelers, Brenda Eefting, Sylvia van der Geest.

Score verloop:
1e helft: 1-0 en 2-0 Monique van der Rijst, 2-1 Kim Gall, 2-2 en 2-3 Shannon Viet.
2e helft: 2-4 Shannon Viet, 3-4 Monique van der Rijst, 4-4 Chantal Hendriksen, 5-4 Aaike Verschoor, 6-4 Monique van der Rijst,7-4 Chantal Hendriksen, 8-4 en 9-4 Marintha Louwe, 9-5 Shannon Viet.

Gele kaarten : Sylvia van der Geest, Vera Veelers, Teuny Bosma
Rode kaarten : Esther van Toledo (2x geel)