Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - Pernis | Ronde 21 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Aanvangstijd: 18:30 u
Toeschouwers : 90

Os Lusitanos en Pernis houden elkaar in evenwicht
door Karin Beverwijk

Via allerlei sociale media is de wedstrijd tussen koplopers Os Lusitanos en Pernis behoorlijk gepromoot. Hierdoor zat de Aristos sporthal bommetje vol. Extra banken werden er bij geplaatst om het vele publiek een goede zitplek te geven. De spanning was voelbaar. Zou er vanavond een beslissing vallen. En zo ja wie zou er dan winnen of verliezen? Het gevoel dat de winnaar ook het kampioenschap zou winnen werd al eerder genoemd. Pernis had eerder in eigen huis met 4-1 gewonnen van Os Lusitanos. Deze uitslag moest de gasten vertrouwen geven. Onder aanvoering van Suzanne Bakker heeft Pernis een sterk seizoen gedraaid. En de kans om een grote stap te zetten in Amsterdam tegenover haar oude ploeg richting het kampioenschap, zal mee gespeeld hebben in haar motivatie voor deze wedstrijd.

Maar de thuisploeg dan! Het team laat geregeld heel mooi voetbal zien. Met het wegvallen van spits Shirley Smith, heeft het team haar rug recht gehouden. De Amsterdammers staan al lange tijd bovenaan met een doelpunt verschil. Het team zou er gebrand op moeten zijn om de nederlaag in Rotterdam te doen vergeten. Maar ook om de titel voor het eerst bij de club te brengen.

Gespannen werd er aan de wedstrijd begonnen. Het meegereisde publiek uit Rotterdam liet flink van zich horen. Op het veld tasten de twee teams elkaar eerst een beetje af. Pernis heeft voornamelijk bal bezit en is dan altijd op zoek naar spits Lenie Fernandes. De levensgevaarlijke spits is goed op dreef de laatste paar weken en als zij aan de bal komt dan is het altijd alle hens aan dek. Os Lusitanos houdt zich staande. Maar dan toch valt het eerste doelpunt aan Rotterdamse zijde. En natuurlijk scoort Lenie Fernandez. Suzanne bezorgt de bal bij Lenie en zij kan in de uiterste verre hoek de bal langs keepster Jesca Willemsen. De spanning valt hiermee een beetje van de wedstrijd en langzaam beginnen beide ploegen te voetballen. De supporters uit Amsterdam gaan achter hun team staan en met die steun gaat het team steeds meer haar eigen spel spelen. Het is uiteindelijk Petra die vanaf eigen helft aan een soloactie start en ondanks dat zij gehinderd wordt door de verdediging van Pernis, weet zij toch te scoren. De Aristos hal ontploft en de spanning neemt weer toe. Kort daarna krijgt Bouchra Ait L'Hou de bal aangespeeld in het midden. Met een knappe actie zet zij zichzelf vrij voor de goal en weet 2-1 op het scorebord te zetten. Het thuisteam voelt zich goed en sterk en is vastberaden om door te pakken en de score uit te breiden. Maar Pernis had een hele andere gedachte. En nog 2 minuten later was het uiteraard weer Lenie die de gelijkmaker kon maken. De verdediging van Os Lusitanos zag er niet goed uit bij deze actie. En zo gingen beide koplopers rusten met een 2-2 stand.

Na de rust is de tweede helft een tactisch spel. Had Pernis het overwicht in balbezit in de eerste helft. Nu was het de thuisploeg het overwicht. Het was Iris Wagemaker die heel dichtbij kwam. Ze had de keepster al gepasseerd met een schot vanaf de linkerkant, maar met een uiterste krachtinspanning wist een speelster van Pernis de bal voor de lijn weg te halen. Dat de speelsters alles geven was te zien. Voor iedere bal werd gevochten. Iedereen ging vol voor de winst. Het team dat zou scoren dat zou de wedstrijd waarschijnlijk winnen, maar beide keepsters waren uitstekend deze avond. Bij de thuisploeg viel tien minuten voor tijd plotseling Bouchra Ait L'Hou uit met een knieblessure. Bij de gasten was het Suzanne Bakker die vlak voor tijd uit wilde halen voor een schot, maar door een ongelukkig tikje tegen de bal met haar linkervoet, haalde zij genadeloos uit maar raakte de bal niet. Hierdoor raakte zij geblesseerd aan haar knie. Met haar tanden op elkaar speelde zij de wedstrijd uit om haar team te steunen. De supporters van beide teams stonden inmiddels op de banken om hun team naar de overwinning te schreeuwen. Maar waar niemand aan gedacht had gebeurde. Deze wedstrijd kende verrassend genoeg twee winnaars. Einduitslag 2-2. Beide teams doen nog mee voor het kampioenschap. Maar de smaak van teleurstelling bij beide teams was ook aanwezig. Beide teams hadden het gevoel deze wedstrijd te kunnen winnen.

Later werd het nieuws bekend dat FC Gelre haar wedstrijd ook had gewonnen. Hierdoor zijn er weer drie koplopers. Aanstaande vrijdag gaat Pernis de strijd aan met Gelre. Dit wordt natuurlijk een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Deze wedstrijd begint na de wedstrijd Noordzee tegen Os Lusitanos in Scheveningen. Verschillende scenario's zijn mogelijk. Er kan een team kampioen worden, maar het kan ook onbeslist blijven. Dan volgt er een beslissingswedstrijd.

Eind conclusie, het is nog steeds ongekend spannend is de Eredivisie vrouwen!

Pernis
Door Wendy van Rietveld

Vandaag de topper tussen de twee koplopers Os Lusitanos en vv Pernis. Amsterdam vs. Rotterdam en er stond veel op het spel. Wie vandaag zou verliezen kon het landskampioenschap vergeten en dus waren beide teams gespannen.

De thuisploeg liet vanaf de eerste minuut aanvallende intenties zien en ondanks dat Pernis (weer massaal gesteund door hun trouwe supporters) dit verwacht had, leken zij verrast. De eerste twee kansen waren dan ook voor Bouchra L'Aithou, maar een volley en een schuiver gingen beiden voorlangs. Hierna was het de beurt aan Lenie Mendes Fernandes, de spits in bloedvorm. In de derde minuut maakte zij de eerste echte kans voor Pernis wel af door de bal koelbloedig in de verre hoek te plaatsen. De fase die volgde was met name voor de neutrale toeschouwer leuk om te zien. Kansen over en weer en twee keepsters die zich konden onderscheiden met enkele prachtige reddingen. Jesca Willemsen liet de bal echter ook een paar keer los en Pernis had hiervan kunnen profiteren als zij alerter reageerden. Suzanne Bakker raakte voor de gasten het aluminium en Petra Verbeek deed dat voor de thuisploeg. In de tiende minuut ontsnapte diezelfde Petra Verbeek aan de aandacht van Viviënne Knegtmans en knalde droog de gelijkmaker achter Jora Wolfgram.

Een minuut later kwam Os zelfs op voorsprong door een doelpunt van Bouchra L'Aithou. Pernis kwam echter direct met een antwoord, want twaalf seconde later was het Viviënne Knegtmans die met een lob langs de lijn Lenie Mendes Fernandes wegstuurde. Alles wat Pernis is, wist dat dit de gelijkmaker zou worden, Lenie faalde dan ook niet en klopte Jesca Willemsen. Tot aan de rust was het met name Pernis wat voetbalde en ook kansen kreeg. Met kunst,- en vliegwerk wist Os ballen te blocken of net te onderscheppen. Stephanie Valk had de 2-3 op haar schoen, maar raakte de paal en zo gingen we met een gelijke stand rusten.

Na rust raakte aan Os Lusitanos zijde vrij snel Bouchra L'Aithou geblesseerd waardoor het spel even stil lag. Pernis was iets minder scherp uit de kleedkamer gekomen en gebruikte dit moment om even tot zichzelf te komen. Waar zij voor rust de betere partij waren, lieten ze zich in het restant van de tweede helft echter te vaak aftroeven door hun Amsterdamse opponent. In de vijfde minuut kreeg Iris Wagemaker een levensgrote kans en leek de bal bij de tweede paal binnen te tikken. Francisca Schols haalde deze bal al glijdend op miraculeuze wijze van de lijn af. Het was aan Jora Wolfgram te danken dat het team van Karin Beverwijk niet door kon drukken, want tussen minuut 25 en 32 was er een stormloop op het doel van de gasten. Als Pernis gevaarlijk werd was het steeds doordat Lenie Mendes Fernandes iedereen te snel af was of als captain Suzanne Bakker een keer mee ging naar voren.

Een van deze momenten had de 2-3 kunnen betekenen twee minuten voor tijd, maar het standbeen van Suzanne bleef steken terwijl zij uit wilde halen en zij kwam zeer ongelukkig ten val. Na wederom een lange blessurebehandeling speelde zij de wedstrijd wel (al pijn verbijtend) uit. In die laatste minuten had Pernis enkele keren vrij baan en alle ruimte voor zich, maar door slordig om te gaan met de bal ontstonden er geen echte kansen meer.

En zo werd fc Gelre de lachende derde, doordat zij zelf wonnen van Watervogels zijn er op de laatste speeldag drie koplopers. De spanning houdt dus nog even aan....