Wedstrijdverslag: SV Lake Valley - FC Plubos | Ronde 6 | Eredivisie Zaal 2012-2013

LAKE VALLEY VROUWEN SPELEN GELIJK TEGEN PLUBOS

De dames van Lake Valley hebben afgelopen vrijdagavond thuis gelijk gespeeld (3-3) tegen Plubos.

De eerste helft probeert Lake Valley de gasten uit Alkmaar onder druk te zetten en dit lukt redelijk, er volgen een aantal kansen die gestopt worden door de goed keepende Nanouk Groentjes. Plubos komt er ook een aantal keren gevaarlijk uit en in die gevallen is het Linsey Philipsen die haar doel schoon houdt. Na 13 minuten spelen valt de 0-1. het is aanvoerdster Brigitte Pluijmers die het doelpunt voor haar rekening neemt.  Lake valley pakt zich op en 2 minuten later is het alweer gelijk. Na een goede actie van marije jager is het Kim Bankers die de 1-1 binnen schiet. Dit is tevens de ruststand.

De tweede helft begint slecht voor lake valley, binnen een minuut is het Rina Blondeau die de gasten wederom op voorsprong zet, 1-2. Er moet een schepje bovenop en na 6 minuten spelen is het Judith Rouwenhorst die de gelijkmaker binnen werkt na een schot van Yvon Gerrits, 2-2. Lake Valley wil meer en uiteindelijk is het 4 minuten voor tijd Kim Bankers die na heel goed voorbereidend werk van Judith Rouwenhorst de 3-2 binnen schiet. Voor het eerst in deze wedstrijd is daar de voorsprong. Helaas kunnen we dit niet vasthouden. 28 seconden voor tijd scoort Mirjam van Dijk de gelijkmaker. Lake valley neemt een time out en gaat proberen met Linsey Philipsen als meevoetballende keepster nog de winst binnen te halen. Helaas zonder resultaat.

Gezien de wedstrijd een terechte uitslag al is het zuur om zo kort voor tijd de gelijkmaker tegen te krijgen. Maar goed soms zit het mee en soms zit het tegen. Uiteindelijk heeft elk team dat wel een keer gedurende het seizoen. Koppies omhoog en volgende week vrijdag 19 oktober staat de uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper Drachtster Boys in Drachten op het programma.

Verslag van FC Plubos
Door Marianne Pluijmers

Plubos pakt eerste punt

Vier goede wedstrijden had Plubos achter de rug, maar nog altijd nul punten. In Venray moest hier vrijdagavond verandering in gebracht worden. Het spel was minder goed dan de laatste weken, maar het eerste punt werd binnengesleept.

Na een lange busreis (2 uur) was Plubos ruim op tijd in Venray aanwezig. De voorbereiding was moeizaam vanwege een aantal blessures (Brigitte Pluijmers aan haar voet, Mirjam van Dijk bovenbeen en Chantal Pluijmers aan de enkel) Rina Blondeau was gelukkig wel weer fit na een bovenbeenblessure.

Aan het begin van de wedstrijd werd direct duidelijk dat Lake Valley veel getraind had. Er werd in ieder geval veel in patronen gevoetbald. Met veel beweging werd de verdediging van Plubos op de proef gesteld. In eerste instantie stond Plubos goed, maar al snel kwamen er gaten in de verdediging en kreeg Lake Valley een aantal flinke mogelijkheden. Gelukkig stond het vizier niet op scherp en werd er niet gescoord. Het was juist Plubos dat de score opende; Brigitte Pluijmers kreeg de bal op links aangespeeld en schoot de bal na een goede rush langs de lijn beheerst binnen. Maar Lake Valley scoorde binnen twee minuten alweer de gelijkmaker. Er waren nog wel kansen over en weer, maar de ruststand bleef 1-1.

In de tweede helft kwam Plubos weer op voorsprong door een goal van Rina Blondeau, die een strakke voorzet vanaf de zijkant van Brigitte Pluijmers afmaakte. Mirjam van Dijk, die de eerste helft nog niet durfde te spelen, werd toch ingezet en zorgde voor iets meer balvastheid voorin bij Plubos. Hierdoor werd het een iets meer gelijkwaardige strijd. Door een foute breedtepass achterin bij Plubos kwam Lake Valley in balbezit en kon gemakkelijk 2-2 maken. Lake Valley kwam zelfs op voorsprong, door een van richting veranderd schot dat bij de tweede paal gemakkelijk ingelopen kon worden. Plubos ging daarna vol op jacht naar de gelijkmaker en kreeg meerder kansen hierop, waarbij Mirjam van Dijk tweemaal op een goed keepende Lindsey Philipsen stuitte. In de laatste minuut maakte Brigitte Pluijmers haar foutje achterin toch nog goed door met een strakke voorzet Mirjam van Dijk te bedienen, die het punt veiligstelde. Lake Valley ging met 28 seconden op de klok nog vol op de aanval spelen met meevoetballende keepster, maar de stand bleef gelijk.

LAKEVALLEY 1.   Linsey Philipsen (K) 3.   Beau Nelissen 4.   Lori Peeters © 6.   Yvon Gerrits 7.   Janice Direks 8.   Judith Rouwenhorst 9.   Marije Jager 10. Kim Bankers 11. Djarmelza van Putten 12. Eleonore Beelen Trainer: Frank Brands

PLUBOS 1.   Nanouk Groentjes 2.   Rina Blondeau 3.   Chantal Pluijmers 4.   Brigitte Pluijmers 5.   Bianca Webeling 7.   Deborah Cordes 9.   Rianne Schoonhoven 10. Mirjam van Dijk Trainer: Ron Admiraal