A+ R A-
Wedstrijdverslag: Ste.Do.Co 1 - RKHVV 1 | Ronde 19 | Topklasse 2012-2013
Nederland Nederland
Print 

Ste.Do.Co 1 - RKHVV 1
1 2
(1 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 06 april 2013
Aanvangstijd: 13:00 u


Tijdlijn

doelpunt Min.  ::<br />Sanne Brand
doelpunt Min.  ::<br />Caroline Filippo doelpunt Min.  ::<br />Jodie Heijink

Gebeurtenissen

Tijd Gebeurtenis
doelpuntJodie Heijink (1-2)
doelpuntCaroline Filippo (1-1)
doelpuntSanne Brand (1-0)

 Samenvatting

{tweetme}

Verslag RKHVV
Door Marieke van Ottele

RKHVV wint belangrijke wedstrijd
Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen Stedoco op het programma. Met in het achterhoofd dat directe concurrenten Oranje Nassau en De Knickebockers beiden een lastige uitwedstrijd stond te wachten werd afgereisd naar Hoornaar.
Bij winst doet RKHVV goede zaken op de ranglijst om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Stedoco, sinds vorige week gedegradeerd uit de topklasse, staat bekend als een stugge, fysieke tegenstander. Maar ook als een club waar de veldconditie niet bepaald positief te noemen is. Eerste opgave dus voor de dames om zich daar op in te stellen.


RKHVV begon goed aan de wedstrijd. Van achteruit werd, ondanks de aanwezige wind, getracht verzorgd positiespel te spelen. Weliswaar zonder echt grote kansen te creëren, maar Stedoco werd teruggedrongen op eigen helft en kon alleen maar tegenhouden en, zodra het de bal even veroverde, lange ballen richting hun voorhoede trappen. Toch was het Stedoco dat op voorsprong kwam. Een van die vele lange ballen werd onderschept door Michelle, die vervolgens de bal te zacht terugspeelde op Anne. De spits van Stedoco maakte hier dankbaar gebruik van en schoot de bal beheerst in de rechter bovenhoek, 1-0.


Vanaf dat moment leek RKHVV de weg kwijt. Het werd slordig in de passes, er werd niet meer gevoetbald en in balbezit werd de bal te snel, vaak blind, in de diepte gespeeld. Het positiespel, waar we normaal goed in zijn, was niet meer terug te zien. Toch kregen we kansen, Jodie die een mislukte trap van de keeper te zacht inschoot en Gila die haar inzet, na goed druk zetten, gekeerd zag worden door de keeper.
Ook na een goede actie op links van Carolien zag Jodie haar schot over het doel verdwijnen.


Na rust komt Renee in het veld voor Ellen. RKHVV probeert te voetballen maar heeft moeite met het defensief opgestelde Stedoco. Suus weet met een mooie steekpass Gila vrij voor de keeper te zetten alleen is de aanname van Gila net te ver voor haar uit waardoor de keeper redding kan brengen.


Toch valt de verdiende gelijkmaker. Carolien weet een corner, met behulp van de wind, in één keer in het doel te werken, 1-1.
Marieke Peters komt in het veld voor Diede.


RKHVV weet dat een overwinning er in zit, Stedoco kan alleen maar tegenhouden en wegwerken en weet het de achterhoede van RKHVV niet echt lastig meer te maken. Met Arte en Carolien probeert RKHVV via de zijkanten de aanval op te blijven zetten. Na een goede aanval over links legt Carolien de bal terug op de vrijstaande Jodie, die de bal met een prachtig schot in de rechterbovenhoek knalt, 1-2!
Wendy komt in het veld voor Jodie.
Stedoco weet slechts nog eenmaal gevaarlijk te worden met een onnodig veroorzaakte vrije trap.
Zonder goed te voetballen weet RKHVV de lastige uitwedstrijd winnend af te sluiten en in deze fase zijn de punten het belangrijkste.


Door de voor RKHVV zeer gunstige uitslagen op de andere velden doet RKHVV vandaag hele goede zaken in de strijd tegen het ontlopen van de nacompetitie voor degradatie.