Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - Pernis | Ronde 11 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Door Wendy Rietveld

Na de 10-1 overwinning van vorige week kwam Pernis vandaag voor niks minder dan drie punten naar Noord-Scharwoude. De wedstrijd van de mannen liep iets uit waardoor er pas laat werd afgetrapt. Dit deed niets af aan de scherpte van de gasten, want binnen twee minuten kwamen zij al op voorsprong. Een 1-2 tussen Lenie Mendes Fernandes en Viviënne Knegtmans werd door die laatste koeltjes afgemaakt. Biersteker liet zien te willen voetballen en gedurfd zetten zij druk op de Rotterdamse dames, echte kansen leverde dit vooralsnog niet op. In de achtste minuut liep Pernis direct uit naar 0-3. Eerst was het een prachtige lange bal van Samira El Biyar op Suzanne Bakker die overzicht behield en Arlette Almeida zag staan. Die zette goed door en maakte in twee instanties de 0-2.

Twintig seconde later een individuele actie van wederom Arlette Almeida die Rochella Becker bediende. Zij tikte de bal via een technisch hoogstandje achter keepster Eline Roet. De thuisploeg bleef knokken en omdat het niet lukte een uitgespeelde aanval op te zetten, probeerden zij het enkele keren van afstand, echter zonder resultaat. In de elfde minuut balverlies bij Biersteker waar Lenie Mendes Fernandes wel raad mee wist. Op snelheid is zij moeilijk af te stoppen en dus tekende zij simpel voor de 0-4. Direct hierna een kans voor Francisca Schols die de lat raakte, waarna Biersteker een time-out aanvroeg. Na de break een feller Biersteker wat brutaal probeerde het initiatief wat over te nemen. Dit leverde kleine kansen op voor Sue-Ranie Hok-a-Hin en Nathalia Santbanez Vargas. Met nog vier minuten tot aan de rust wist Suzanne Bakker met een goede pass Arlette Almeida te bereiken. Zij ging kundig een tegenstander voorbij en wist ook de keepster te passeren waarna de 0-5 simpel binnen werd geschoten.
Voor de rust aan beide kanten nog een kans. Eerst was het Suzanne Bakker die namens Pernis naast schoot en uit de counter zag Sue-Ranie Hok-a-Hin een schot net langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen.

In de tweede helft een wat slordiger Pernis. Waar in het eerste bedrijf bijna elke kans raak was en het merendeel van het balbezit voor de gasten was, leden zij nu meer balverlies en vonden in Eline Roet een sta-in-de-weg. Wel kwamen zij al na twee minuten op 0-6 toen Lenie Mendes Fernandes aan ieders aandacht ontsnapte en droog binnen punterde. Vlak hierna een 1-2 tussen Francisca Schols en Lenie waarbij Eline Roet goed ingreep. In deze fase van de wedstrijd hield de goalie haar team goed op de been, want ook op een schot van Suzanne Bakker (na een aanval waarbij iedereen van Pernis betrokken was) had zij een passend antwoord.

In de 26e minuut een goede individuele actie van Yentl Reinderts die aan de basis stond van de goal van captain Stefanie Hand, 1-6. Eline Roet bewees zich eens te meer door binnen 1,5 minuut redding te brengen op drie grote kansen voor Pernis. Eerst lanceerde keepster Jora Wolfgram Edwina Buitenman, haar schot werd over getikt. Tien seconde later gebeurde datzelfde op een schot van Samira El Biyar en weer een minuut later wist de keepster ook een schot van Viviënne Knegtmans te pareren. In de 33e minuut werd zij dan toch gepasseerd toen Pernis er snel uitkwam. Samira El Biyar speelde Rochella Becker aan die een 1-2 aanging met Arlette Almeida en zelf de 1-7 binnen schoot. Een minuut later bleek de ban van Biersteker echt gebroken toen Rochella Becker Samira El Biyar bediende, 1-8. De thuisploeg kreeg nog een kans. Een steekbal van achteruit op Yesmin Doeschot, die plotseling oog in oog stond met Jora Wolfgram die goed ingreep.

Het slotakkoord was vandaag voor Rochella Becker. Pernis kon wederom met drie tegelijk uitbreken, Samira El Biyar vond Rochella en die tikte simpel binnen. Hiermee kwam de eindstand op het scorebord. Kansen waren er nog wel, in een 1 op 1 duel tussen Arlette Almeida en Eline Roet kwam de laatste als winnares uit de bus. Een schot van Stefanie Hand werd nog geblokt waarna Nathalia Santbanez Vargas hard uithaalde en bijna doeltreffend was. En Edwina Buitenman zette een rush in vanaf eigen helft, maar werd vlak voor het doel gestuit.

Volgende week wacht voor Pernis de lastige uitwedstrijd tegen Watervogels, die vandaag verrassend met grote cijfers verloren van Os Lusitanos en gebrand zijn te bewijzen dat dit slechts een incident was. De dansschool meiden krijgen Lake Valley op bezoek, een tegenstander die steeds beter gaat draaien en dus wederom een zware klus.