Wedstrijdverslag: Be Quick'28 1 - Reiger Boys 1 | Ronde 3 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 17 september 2011
Aanvangstijd: 12:30 u

Verslag Reiger Boys
Door Simone Verschoor

ZWOLLE-Direct na de aftrap opent Be Quick de aanval, de snel opkomende Jirre den Biesen weet een aantal speelsters te passeren en de bal met een goede voorzet voor het doel te krijgen maar de voorhoede van BQ verzuimt in de afwerking.

Na 5 minuten spelen is het duidelijk wie er op het veld de lakens uitdeelt en Reiger Boys moet zien dat het de rust in het team krijgt. Niet veel later is het Aaike Verschoor die het eerste schot op doel lost maar de bal gaat naast. Reiger Boys komt wat meer in het spel maar Be Quick heeft duidelijk de overhand. Een schot van Jenniek v.d. Pol wordt goed gepakt door keepster Jesca Willemsen die de bal direct weer naar voren werkt, helaas weet BQ de bal te onderscheppen en zijn ze met een snelle counter weer terug voor het doel van Willemsen waar de bal goed wordt weggewerkt door Jaimy Visser. Na ruim 30 minuten spelen weet de goed vrij staande de Kock de bal prima voor te zetten waarna v.d. Pol de 1-0 binnen kopt.

Met 40 minuten op de klok is er een corner voor Reiger Boys, waarna de kans voor  Stefanie Gorter  groot is om de aansluitende treffer te maken maar zij stuit op keepster Kimberly Heijne.
Op slag van rust wordt de overtreding van Stephanie Buitendam op Anneloes de Kock zwaar bestraft en gaat de bal op de stip.  Ellen Marissink neemt de penalty en zo zet zij de 2-0 op het scorebord.
In de 2e helft is Reiger Boys eerst weer zoekende maar ze weten het spel goed op te pakken  en creëren regelmatig kansen. In de 62e minuut zien we een prima voorzet van Bonnie Smit maar Jorinda Schuit kan haar voet net niet zuiver  tegen de bal krijgen en ziet hem naast gaan. Even later lijdt RB weer balverlies en is het ‘t allemaal net niet, bij BQ loopt alles net even beter maar zij laten vervolgens 4 kansen op rij liggen. In de 70e minuut is er een vrije trap voor RB, Schuit tikt de bal aan en Verschoor geeft keepster Heijne het nakijken 2-1.

Even later is er kans op de gelijkmaker als Verschoor klaar staat om de prima pass van Schuit erin te koppen maar zij wordt hierin gehinderd door de verdediging van BQ en ziet de bal achter gaan.
In de slot minuten zijn er nog wel kansen voor RB maar in plaats van de gelijkmaker te scoren wordt de genadeklap door BQ uitgedeeld. Als de verdediging van Reiger Boys de bal niet gecontroleerd weg weet te werken en hem dan ook nog ongelukkig raakt, tikt Sabine van Velde de bal met een raar boogje het doel in van keepster Willemsen 3-1. Voor Reiger Boys een ongelukkig eind van de wedstrijd waar op basis van de 2e helft een gelijk spel  er zeker in had gezeten.

Locatie: Sportpark Be Quick'28 te Zwolle

Scheidsrechter: I. Avci

Opstelling Be Quick: Kimberley Heijne, Jirre den Biesen, Chelsea Disseldorp, Kyra Scheggetmann, Anneloes de Kock, Lianne Bouwmeester, Angenita Lemstra, Valerie Seinen, Jenniek v.d. Pol, Sabine van Velde, Ellen Marissink.

Opstelling Reiger Boys: Jesca Willemsen, Jaimy Visser, Aaike Verschoor, Marintha Louwe, Monique v.d Rijst, Stafanie Gorter (84eNiki Rensen), Sharday Pattinasarany,  Stephanie Buitendam (75e Marit Balder), Bonnie Smit, Jorinda Schuit, Tessa Oud.