Wedstrijdverslag: Pernis - Drachtster Boys | Ronde 6 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Margriethal Schiedam
Vooraf werd deze wedstrijd betiteld als de topper van deze speelronde. Achteraf kan gezegd worden dat Pernis vandaag nimmer mee kon in het tempo en goede positiespel van de Drachtster dames. De gasten begonnen direct vanaf de aftrap goed aan de wedstrijd, maar het waren de Rotterdamse dames die de eerste kans kregen. Een goede combinatie tussen Samira El Biyar en Lenie Mendes Fernandes eindigde vanwege net 1x te veel afspelen bij keepster Teuny Bosma. Nog geen twintig seconde later was de eerste kans voor Drachtster boys wel raak. Doelpuntenmaakster was Esther van Toledo. Hierna eerst nog wat kansen over en weer. Voor Pernis waren Lenie Mendes Fernandes en Arlette Almeida dicht bij een goal, voor de gasten mochten Shannon Viet en Vera Veelers het proberen.  In de tiende minuut een aanval over links waarbij Brenda Bekkema al vallend de bal in de verre hoek wist te prikken. Niet veel later stoomde Suzanne Bakker een keer mee op en bediende Lenie Mendes Fernandes die Teuny Bosma op haar weg vond. De eerstvolgende kans voor Drachtster boys was wel direct weer raak. Vanuit een corner kwam de bal voor de voeten van Vera Veelers die van afstand hard aanlegde voor de 0-3. Vlak voor rust was het bijna Edwina Buitenman die wist te scoren, maar ook zij miste net.

In de tweede helft kreeg Pernis een lesje in effectiviteit. Waar zij zelf zeker vijftien kansen wisten te creëren, lieten de gasten zien hoe je zuinig omgaat met die kansen. Esther van Toledo miste in de eerste minuut nog wel een kans waarna ook Lenie Mendes Fernandes voor Pernis voorlangs schoot.
Maar in diezelfde minuut draaide Vera Veelers simpel weg bij Francisca Schols en was Esther van Toledo er wel als de kippen bij om de 0-4 te maken. Hierna was het minutenlang Pernis wat voetbalde en kansen kreeg. Zij misten echter scherpte of werden gestuit door de solide keepende Teuny Bosma.

Ook het beetje geluk wat je af en toe nodig hebt, ontbrak voor de thuisploeg. In de 33e minuut lieten de gasten weer zien hoe het moet, een uitbraak over links en Brenda Bekkema die beheerst de 0-5 binnen schoot. Een minuut later het eredoelpunt voor Pernis, na een combinatie met Lenie Mendes Fernandes was het Arlette Almeida die de 1-5 maakte vanuit een scrimmage voor het doel. Direct hierna brak Suzanne Bakker weer eens uit maar haar schot ging net naast. Pernis bleef voetballen met veel druk naar voren, kreeg kansen maar het wilde vandaag gewoon echt niet lukken. In de laatste minuut het slotakkoord voor Shannon Viet en Brenda Bekkema. De eerste draaide, zoals al een paar keer eerder deze wedstrijd, fraai weg bij Suzanne Bakker en de tweede tikte de bal bij de tweede paal simpel binnen.

Een forse nederlaag voor Pernis om snel te vergeten, want volgende week wacht FC Gelre in Wehl.
Drachtster boys mag dan als koploper thuis aantreden tegen Lake Valley.

Verslag van Drachtster Boys
Door Conny Oosting-Wildeboer

Zaalvrouwen Drachtster Boys behouden koppositie

Na de winst van vorige week tegen ZVV Watervogels uit Den Helder stond vrijdagavond de topper tegen de bekerkampioen van vorig jaar, VV Pernis uit en in Schiedam op het programma.

Drachtster Boys begon furieus aan de wedstrijd. Na goed afspelen van Shannon Viet schoot Esther van Toledo eerst op de lat, maar in de rebound schoot ze de 0-1 binnen. Lenie Mendes Fernandes kreeg vlak daarna een kans, maar schoot recht in de handen van keepster Teuny Bosma. Binnen vijf minuten wist ook Brenda Bekkema te scoren, nadat ze goed door het blok van haar tegenstandster kwam; 0-2. Drachtster Boys speelde geconcentreerd en fel. Bij een goed genomen bal van Vera Veelers vanuit een corner, kwamen keepster Jora Wolfgram en Samira El Biyar in de problemen, waardoor de bal in het doel belandde; 0-3. Met nog zeven minuten op de klok stonden er inmiddels vijf overtredingen tegen Drachtster Boys op het bord, maar een 10-meter bal bleef gelukkig uit.

De tweede helft kwam Pernis met meer pit en durf uit de kleedkamer. De eerste kans was dan ook voor Lenie Mendes Fernandes, maar deze ging net naast. Toch was het Drachtster Boys dat net als vorige week de regie hield. Vera Veelers wist, opkomend langs de zijlijn, Esther van Toledo bij de tweede paal te vinden. Zij schoot onberispelijk de 0-4 binnen. Teuny Bosma kreeg nog meerdere malen doelpogingen van VV Pernis te verwerken maar leek deze avond niet te passeren. Na de 0-5 door Brenda Bekkema wist alleen Arlette Almeida na een foutje in de verdediging de 1-5 te scoren, maar Drachtster Boys had de drie punten toen allang binnen. In de laatste minuut, tikte Brenda Bekkema een assist van Shannon Viet bij de tweede paal binnen. Dit betekende de eindstand van 1-6.

Ondanks de tegenslag van de blessures van Jessie Prijs (knieblessure) en Brenda Eefting (schouderblessure) die voorlopig niet beschikbaar zijn, blijft Drachtster Boys koploper in de eredivisie. Volgende week speelt Drachtster Boys thuis om 21.15uur in de Korfbalhal, opnieuw op de “Ladies Night”, ditmaal tegen SV Lake Valley uit Venray. Voorafgaand zijn de bekerwedstrijden van het tweede en derde vrouwenteam van Drachtster Boys.