Wedstrijdverslag: Fortuna W. 1 - Jong FC Twente | Ronde 15 | Topklasse 2011-2012

Kopbal Rox Koopman bezorgt Fortuna winst tegen ATC’65

Na het meer dan prettige gelijke spel tegen Ter Leede trof Fortuna vandaag de runner up ATC’65. De beloften van FC Twente toonden zich zonder meer balvaardige speelsters, maar het afronden wilde vandaag niet lukken. Fortuna deed dat wel en zodoende een 1-0 zege voor het team van trainster Corina Dekker.

In deeerste fase van de wedstrijd toonde de thuisploeg gelijk haar plannen. Veel druk zetten en ATC’65 het spelen beletten. Dat zorgde voor wat kleine kansjes zonder resultaat. In die fase toonde de Fortuna doelvrouwe Marieke Ubachs al haar uitstekende vorm. Ballen van Suzanne de Kort en Josien Jansen wist zij bekwaam te keren. Ook Anne Bosveld dook op voor Marieke die daar echter geen moment door werd afgeleid.

Onder leiding van de Hensbroeker scheidsrechter Gert Mol ontspon zich een aantrekkelijke partij voetbal met hachelijke situaties in beide doelgebieden. Meestentijds ontstaan uit goed lopende combinaties. Voor de voetballiefhebber viel er voldoende te genieten.

In de 25e minuut leek Fortuna naar een voorsprong te gaan. De kopbal van Marlous van petersen werd echter van de doellijn getrapt.  Met nog een kwartier te spelen kreeg ATC’65 duidelijk de overhand. Judith Westervliet, Suzannne de Kort, ze kwamen gevaarlijk door, maar verzuimden te scoren. De Kort zag zelfs een bal van haar voet op de kruising uiteenspatten.

In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk. Op en neer gaande ploegen die kozen voor de aanval. De razendsnelle Sheryl de Boer kon, ondanks vlaggen van Ties Ruyvekamp, haar weg vervolgen. Haar poging verdween net naast het doel. Niet veel later was het Stephanie Boerhoop die namens Fortuna een prima voorzet afleverde. Deze werd door Roxanne Koopman magnifiek met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd (1-0).

Aan de kant van de gasten werd er gewisseld en benadrukte coach Du Gardijn langs de lijn ‘vooral de druk er op te houden’.  Daar luisterden zijn ‘meiden’ wel naar maar Fortuna leek daar geen moeite mee te hebben. Verdedigend bleef het sterk staan. In die fase was het wederom Fortuna keepster Marieke Ubachs die haar ploeg er door wist te slepen via een aantal meer dan nuttige reddingen.

Met nog ruim een kwartier op de klok zette ATC’65 een tandje bij en zorgde voor meer balbezit. Dat kon echter in de zestienmeter niet worden verwerkt. Dit was zo ’n wedstrijd die nog een uur had kunnen duren zonder dat de twentse beloften een doelpunt zouden scoren.

De pegel van Maud Roetgering werd door de Fortuna doelvrouwe onschadelijk gemaakt. Ook aan Fortuna zijde werd driftig gewisseld. In de slotminuten wist Sheryl de Boer uit te breken vanaf de middenlijn. Helaas voor alles wat Fortuna een goed hart toedraagt schoof haar schot een ‘vloeidikte’ langs de verkeerde kant van de paal. Uit de daarop volgende aanval was het weer ATC’65 dat een schot op de paal zag eindigen.

Terwijl er al 90 minuten op het scorebord stonden liet de leidsman nog zeker zes minuten langer spelen. Dat bezorgde met name de Fortuna supporters kramp in de billen van het knijpen. ATC kon ook in de extra speeltijd geen scorende vuist maken.

ATC'65
    Bron website FC Twente

ATC ’65 Da1 / Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag de wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer niet in winst om weten te zetten. De ploeg van Joost du Gardijn verloor in met 1-0.

De eerste helft verliep redelijk goed voor FC Twente. Door goed positiespel en goede wisselpasses konden diverse kansen worden gecreëerd. Toch was de technische uitvoering net niet goed genoeg, waardoor de kansen niet werden benut. In de veertigste minuut maakte Suzanne de Kort een mooie individuele actie, waardoor ze twee speelsters van Fortuna uitspeelde. Vervolgens had ze een prachtig schot op het doel, maar de bal belandde op de lat. Een paar minuten daarna kon Judith Westerveld de bal vlak voor de goal net niet onder controle krijgen, waardoor ook zij de 1-0 niet kon maken.

In de tweede helft begon de wedstrijd erg onrustig. In de 58e minuut kwam Fortuna in het bezit van de bal door slecht uitverdedigen van FC Twente, waarna een hoge voorzet in het zestienmetergebied van de Tukkers volgde. Zowel de verdediging als de keepster van Twente twijfelde en een speelster van Fortuna kon de bal makkelijk in het doel van Esther Stronks koppen.

Na deze 1-0 achterstand voerden de Enschedeërs de druk nog meer op en werd er achterin één-op-één gespeeld. Hierdoor kwam FC Twente wat beter in de wedstrijd en werden er meer kansen gecreëerd. Wat volgde waren een paar goede acties, kopballen en schoten van dichtbij op de goal, maar geen van deze kansen kon succesvol worden afgerond. De eindstand bleef 1-0 in het voordeel van Fortuna Wormerveer.

Wedstrijdcommentaar Fortuna - ATC
    Door Sandra Awondatu

Een kampioenskandidaat die op bezoek gaat bij de nummer laatst en dus kandidaat voor degradatie. En toch wint de nummer laatst, Fortuna, met 1-0 van ATC '65. Dat vraagt om een commentaar van de beide coaches, Corina Dekker van Fortuna en Joost du Gardijn van ATC.

Stijf onderin en toch geloof erin hebben dat ze met haar ploeg niet gaat degraderen. Realistisch of niet….het spreekt wel van moed en geloof in eigen kunnen en zeker in die van haar team. Coach Corina Dekker doet daar niet moeilijk over.
    “Ja….je had me al op gegeven na de wedstrijd tegen Stedoco en deze wedstrijd bewijst eens te meer dat de competitie nog niet beslist is.”
    Dekker heeft recht van spreken, zeker wanneer ze met Fortuna de punten blijft binnenhalen. Tegen ATC’65 was het weer raak. De thuisploeg won met 1 – 0.

“Lekker natuurlijk, maar ik moet ook eerlijk bekennen dat het met veel geluk is gegaan. ATC is een behoorlijke ploeg en zij waren deze wedstrijd echt de betere ploeg en hebben enorm veel kansen gemist. Maar ja, als je wilt winnen dan moet je scoren en dat deden zij niet. Plus wij verdedigden goed en dus zijn de 3 punten gewoon van ons”.
    Waarheid als een koe.

En wat te denken van Joost du Gardijn. De trainer die de stok heeft overgenomen van Arjan Veurink die nu de vrouwen van FC Twente doet moet welhaast enorm teleurgesteld zijn. Een verlies wat hij waarschijnlijk niet had ingecalculeerd.
    “Uiteraard waren we van plan om hier in Wormerveer te winnen. Maar het heeft zo niet mogen zijn. We hebben veel kansen gehad en evenzoveel verkwanseld. Technische uitvoering was op bepaalde belangrijke momenten niet goed”.
    ATC’65 was voor de wedstrijd nog op jacht naar het kampioenschap en ziet de kansen op zo’n kampioenschap behoorlijk slinken.
    “Ik weet niet wat RKTSV gedaan heeft, maar vandaag hadden we behoorlijk kunnen inlopen op RKTSV. Zeker toen ik hoorde dat ze achter stonden. Maar goed, alles is nog mogelijk en we zetten de jacht voort. Alleen moeten we het een volgende keer beter doen dan vandaag”.
    Du Gardijn sprak tegen dat er van onderschatting sprake was en benadrukte dat zijn ploeg ook op bepaalde momenten pech had.

Du Gardijn is volgend seizoen nog steeds de coach van ATC’65.

Locatie: Sportpark Fortuna Wormerveer