Wedstrijdverslag: RKTSV - Ter Leede 1 | Ronde 10 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 12 november 2011
Aanvangstijd: 13:30 u

Verslag RKTSV
    Door Jos Butink

RKTSV lijdt eerste nederlaag
    De dames van RKTSV zijn tegen hun eerste nederlaag aangelopen. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat het niet de wedstrijd van RKTSV zou worden. Toch kregen de Kerkraadse vrouwen de eerste kans. Een vrije trap van Sharona Demandt werd door de Leidense doelvrouwe knap uit de driehoek getikt. Daarna was het Ter Leede wat de klok sloeg. Wist Katja Demacker met een aantal knappe reddingen na een scrimmage voor goal van RKTSV nog een zeker lijkend doelpunt te voorkomen, kwam Ter Leede in de daarop volgende corner in de 22e minuut verdiend op voorsprong door een doelpunt van Stephanie de Lange 0-1 [volgens Ter Leede anou van Haaster].
    Tot overmaat van ramp kwam op slag  van rust (derde minuut van de verlenging) Ter Leede ook nog op 0-2 door Kitty Susan.

Daar waar iedereen op hoopte gebeurde helaas niet. RKTSV bleef ook in de 2e helft ondermaats presteren en door 2 blunders in de Kerkraadse verdediging scoorde de aalsnelle Lavina Poku nog 2 maal en tilde de stand naar 0-4.
    In de laatste 10 minuten wist RKTSV toch nog een aantal kansen te creëren, waardoor de nederlaag minder pijnlijk zou worden, maar helaas bleef ook hier resultaat uit.
    Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Wijsman voor de laatste keer en staat RKTSV weer met beide benen op de grond.

Locatie: Kerkrade