A+ R A-
Wedstrijdverslag: Pernis - ZVV Watervogels'64 | Ronde 9 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Pernis - ZVV Watervogels'64
1 0
(1 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 18 november 2011
Aanvangstijd: 20:00 u
Toeschouwers : 75


 Samenvatting

Verslag v.v. Pernis
Door Wendy Rietveld
 
Met de topper tussen Pernis en Os Lusitanos in het vooruitzicht stonden vandaag twee belangrijke wedstrijden op het programma. Pernis diende thuis af te rekenen met het al jaren lang stabiele Watervogels en Os mocht af reizen naar Limburg om aan te treden tegen FSG. Twee wedstrijden die garant staan voor goed voetbal en een spannende avond.
 
In Schiedam was het spannend tot de laatste seconde! Maar laten we beginnen in de eerste helft. Beide teams hadden aanvallende intenties en Watervogels speelden hun eigen spel: veel bewegen en wachten tot Pernis ruimte weg zou geven. De Rotterdamse dames stonden verdedigend goed maar hier en daar kregen de gasten toch kansen om van afstand te schieten. Met name Aaike Verschoor en Tessa Oud probeerden het maar hun schoten werden geblockt of verdwenen naast/over het doel.
 
Het was niet alleen Watervogels dat kansen kreeg, ook Pernis deed goed mee. Na eerst enkele keren keepster Anita Blokker op hun weg gevonden te hebben was het in de zesde minuut wel raak. Een goed opgezette combinatie van achteruit tussen Suzanne Bakker en Fouzia Taybi werd door de captain onberispelijk binnen geschoten. Pernis kreeg vleugels en had in de drie minuten die volgden verder uit moeten lopen. Fouzia Taybi mocht alleen op keepster Anita Blokker af maar zij kwam goed uit en wist de bal te pakken. Echter raakte zij hierbij Fouzia ongelukkig die geblesseerd naar de kant moest. Vlak hierna een kans voor Rochella Becker en Suzanne Bakker die tot twee keer toe de paal raakte.
 
Ook Watervogels bleef proberen de ruimte te vinden voor een schot maar waar Anita Blokker de Helderse dames al op de been hield stond ook Sharon van Zadelhoff haar mannetje. Vlak voor rust kreeg Rochella Becker nogmaals de kans de score te verdubbelen maar wederom bleek de keepster een sta-in-de-weg.
 
Na rust hetzelfde speelbeeld, ware het niet dat Watervogels met extra druk naar voren ging spelen. Enerzijds leverde dit hier en daar wat chaos op voor het doel van Pernis, anderzijds kwam er ruimte vrij op de helft van de gasten en kreeg Pernis een aantal zeer goede kansen. Fouzia Taybi schoot verrassend uit de draai maar Anita Blokker stond een tweede goal niet toe. Ook op schoten van Lenie Mendes Fernandes en Jamie van Gool had zij een antwoord en dus bleef Watervogels hoop houden. Aan de andere kant wist Sharon van Zadelhoff twee poeiers van Aaike Verschoor te stoppen en kreeg Pernis ook hulp van lat en paal.

Met nog drie minuten te spelen mocht Lenie Mendes Fernandes alleen op Anita Blokker af maar wederom kwam de goalie als sterkste uit de strijd. Door goed uit te komen voorkwam zij keer op keer dat Pernis die felbegeerde tweede kon maken. Omdat de organisatie van de thuisploeg stond, en waar het wel kraakte keepster Sharon van Zadelhoff alert was wist Pernis stand te houden. Een knappe prestatie als je bedenkt dat Watervogels de hele tweede helft met druk naar voren heeft gespeeld. Vanuit Limburg kwam het nieuws dat Os verloren had en dus staan we nu weer samen aan kop. Volgende week de absolute topper! 21:15 sporthal Margriet te Schiedam. 
 


Verslag Watervogels
door Simone Verschoor

Pernis - Watervogels ‘64/Noordstad  1-0

Na een paar minuten zien we de speelwijze van Pernis, de counter afwachten of iets uit een lange bal proberen te halen. Bij Watervogels '64 wordt goed verzorgd voetbal  neergezet, een mooie voorzet van Monique wordt door Aaike op doel geschoten maar de keepster is haar te slim af, Aaike had deze kans misschien beter uit kunnen spelen want de keepster lag immers op de grond.
In de 5e minuut zien we de aanval die jullie opzetten mislukken en daar maakt Pernis gebruik van, een snelle counter wordt afgerond en Anita ziet de bal tegen de touwen gaan 1-0.
Niet veel later is het weer de keepster van Pernis die het schot van Aaike weet te keren,  ook na hard werken van Jiska op het middenveld en de pass van Aaike ziet Jiska haar schot verdwijnen in de handen van de keepster. Zelfs uit de corner lukt het niet om te scoren, Isolde heeft het voor het uitkiezen maar raakt de bal niet lekker en mist. Hierna zien we een hard werkende Isolde die de bal verovert, de pass op Monique is prima maar de bal gaat weer net over het doel. Na een corner voor Pernis is het Anita die de bal goed pakt en op slag van rust worden jullie gered door de paal als Susan Bakker haar schot erop uiteen ziet spatten.

Ook in de 2e helft zijn jullie steeds op zoek naar een  treffer,  na een minuut gaat het schot van Tessa echt rakelings over, Aaike knalt op doel maar de keepster kan de bal nog net tot corner verwerken.
Een schot uit het niets van Fouzia Taybi wordt door Anita goed gezien en de bal zit klemvast in haar handen. Monique test nog maar weer een keer de paal en als Aaike zich na een prima beweging weet los te maken van Susan schiet ze in één keer op doel maar weer is het keepster Sharon van Zadelhof die de bal uit de kruising weet te halen. Watervogels heeft veel balbezit gehad in deze wedstrijd maar was niet gelukkig in de afronding waardoor Pernis als winnar uit de strijd kwam waar een gelijkspel zeker verdiend was geweest.


Statistieken:

Locatie: Sporthal Margriet Schiedam

Opstellingen:
vv Pernis: 1. Sharon van Zadelhoff. 3. Suzanne Bakker. 4. Francisca Schols. 6. Rochella Becker. 8. Vivienne Knegtmans. 9. Jamie van Gool - den Brinker. 10. Fouzia Taybi. 11. Lenie Mendes Fernandes. 14. Jora Wolfgram
 Coach: Wendy Rietveld
 
Zvv Watervogels'64: 11. Anita Blokker. 2. Monique van der Rijst. 3. Isolde Stam. 4. Jiska van Dam. 7. Marjolein Kuiper. 8. Aaike Verschoor. 9. Tessa Oud. 10. Monica Scholes
 Coach: Ronald Dobber
 
Doelpunt:
"6 Suzanne Bakker