Wedstrijddatum: zaterdag, 10 november 2012

doelpuntLisanne Grimberg (4x)

Verslag van RKHVV
Door Renée de Vries

RKHVV verliest van koploper

Na het gelijkspel van vorige week komt deze week koploper Ter Leede op bezoek. Helaas kon Gila vandaag niet meespelen omdat ze wat verstand was verloren..

Ter Leede ging fel van start en kwam in de eerste minuut gelijk gevaarlijk voor de goal. Na een corner redde Anne goed op een inzet van dichtbij. Met wat kunst en vliegwerk werd de bal vervolgens weggewerkt. Na deze waarschuwing kwamen de dames van RKHVV beter in het spel. In de 5e minuut gaf Marieke van O. een voorzet op Diede, die schoot helaas naast.
Na 8 minuten een mooie aanval over vele schijven en uiteindelijk kon de keepster van Ter Leede in twee instanties redding brengen. Aan de andere kant was er weer gevaar door een corner, deze bal werd door Kimberly Vermeij over gekopt.

De wedstrijd golft op en neer en in de 20e minuut krijgt Anke een grote kan helaas schiet zij met links op de keeper. Een aantal minuten later een goede voorzet van Anke en haar voorzet wordt net door Suus gemist. In de 34e minuut wordt na goed doorzetten van de linksback van Ter Leede een voorzet gegeven die door Lisanne Grimberg feilloos wordt binnengekopt. Daarna wordt er door goed verdedigen aan beide kanten weinig gevaar gesticht voor beide doelen. Ruststand 0-1.

Na rust gebeurt er in eerste instantie weinig. Na balverlies van RKHVV wordt ere en overtreding gemaakt op de rand van de 16. De vrije trap werd binnengeschoten door Lisanne Grimbergen 0-2.

Na dit doelpunt blijft Ter Leede de betere ploeg. De dames van RKHVV hebben veel moeite om eruit te komen en in de 65 minuut wordt de bal niet goed weggewerkt uit de verdediging en laat Lisanne Grimbergen de 0-3 aantekenen. De dames van RKHVV doen er alles aan om wat aan de achterstand te doen. Een mooie solo actie van Roxanne komt helaas net niet tot een doelpoging. Na goed doorjagen van Diede komt zij oog in oog te staan met de doelvrouw van Ter Leede, maar deze weet de knal van Diede te keren. In de 76 minuut een counter van Ter Leede en Lisanne Grimbergen schiet de 0-4 binnen. Daarna is de wedstrijd gespeeld en eindigt deze wedstrijd tegen een betere tegenstander in verlies.

Verslag van Ter Leede
Door Peter Zethof

Beter Ter Ladies maakt mede door 4 goals van Lisanne Grimberg het verschil

Huissen - Op deze donkere “miezerige” zaterdag moesten de Ter Ladies de uitwedstrijd spelen tegen RKHVV. Beide elftallen hebben een makkelijk scorende spits in de gelederen, bij RKHVV Marieke van Ottele en bij Ter Ladies Lisanne Grimberg. En bij Ter Ladies weer (de) een herkenbare opstelling, Lisanne Grimberg in de spits en dat dit haar plek is liet ze vandaag weer zien door de gehele productie van Ter Ladies op zich te nemen. Koelbloedig, efficiënt en zeer doeltreffend zijn de steekwoorden die bij deze spits op hun plaats zijn.

Vanaf het begin ging Ter Ladies recht op haar doel af, direct druk naar voren zetten om zo snel als mogelijk een doelpunt te maken. In de 2e minuut al een aanval vanaf rechts een voorzet van Kim Zethof werd net aan gemist door Lisanne Grimberg en door de verdediging van RKHVV verwerkt tot de 1e hoekschop voor Ter Ladies. De afgeslagen bal uit deze hoekschop kwam voor de voeten van Kimberley Vermeij, haar schot op doel kon nog net gekeerd worden door de keepster van RKHVV. Zij gaf nog een hoekschop aan Ter Ladies en wederom Kimberley Vermeij die gevaarlijk is maar nu belandde haar kopbal maar net naast.

Een krachtig Ter Ladies liet duidelijk zien dat ze naar de Betuwe waren afgereisd om snel orde op zaken te stellen. Binnen 5 minuten al drie mooie kansen voor Ter Ladies maar nog een blanco stand op het scorebord. In de 7e minuut een gevaarlijke counter over links van RKHVV. Omdat Ter Ladies met “te” veel mensen voor de bal liep werd een afgeslagen voorzet goed opgepakt door Suus Daniels die met een goede pass Marieke van Ottele wist te vinden. Haar actie strandde echter door goed verdedigend werk van aanvoerster Monica Hoogendam. Ter Ladies was gewaarschuwd en nog geen 2 minuten later weer een aanval over links van RKHVV, maar het schot van Marieke van Ottele ging net naast het doel van Ter Ladies. De wedstrijd gaat zo’n 10 minuten over en weer maar levert voor beide teams nog niets op.

Schoten van de sterk spelende linksbuiten Marieke Goeree en de middenvelders Kimberley Vermeij, Stephanie de Lange en Jill Wilmot troffen helaas geen doel. Door het wat onrustige voetbal van beide elftallen en het hoge spel tempo was het de eerste helft wel een zeer open wedstrijd. De ruimtes tussen de linies was vaak te groot voor goed combinatie voetbal in deze fase werd daardoor sneller dan normaal de lange bal gespeeld door Ter Ladies. RKHVV wist met sterke counters, een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Ter Ladies te komen. Uiteindelijk miste de voorhoede speelsters van RKHVV de rust om deze kansen om te zetten in een doelpunt. In de 34e minuut goed doorzetten van linksback Daphne in ’t Veld, haar mooie voorzet wordt door wie anders dan goalketter Lisanne Grimberg prachtig in gekopt. De lang gekoesterde 0-1 voor Ter Ladies staat op het bord. In de 37e minuut een mooie steekpass van Jill Wilmot door het midden, rechtsbuiten Kim Zethof komt helaas net tekort om de bal goed mee te nemen zodat de back van RKHVV de bal nog net weet te verwerken tot een hoekschop voor Ter Ladies. Met de stand 0-1 gaan de dames de rust in.

En in deze rust wordt onze rechtsbuiten - Kim Zethof - gewisseld voor Anne-Sophie Bakker. Aftrap RKHVV maar de bal wordt al snel veroverd door de zeer actieve en spelende middenvelders van Ter Ladies. In de 57e minuut krijgt Ter Ladies een vrije trap toegekend op zo’n 20 meter van de goal van RKHVV. Lisanne Grimberg neemt de bal en plaatst hem onhoudbaar in de linker boven hoek van de verbouwereerde keepster van RKHVV, een prachtige vrije trap 0-2. Je ziet gedurende de 2e helft dat de weerstand van RKHVV afneemt, conditioneel en speltechnisch moeten ze het afleggen, de dames van Ter Ladies zitten fysiek en conditioneel ijzersterk in elkaar en drukken na de 0-2 stevig door. De wedstrijd wordt verder gedomineerd door Ter Ladies, niet echt met oogstrelend voetbal maar er staat wel een team dat alles voor elkaar over heeft.

Door het veldoverwicht worden er diverse kansen afgedwongen en in de 65e minuut is het weer raak. Lisanne Grimberg wordt door Kimberley Vermeij aangespeeld en alleen voor de keepster maakt ze heel beheerst haar 3e doelpunt van de middag. De honger van Ter Ladies was nog niet gestild. Na een wat onrustige fase van een minuut of 10 was het in de in de 77e minuut weer raak de 4e goal “een zuivere hattrick” van Lisanne Grimberg was een feit.

Op het middenveld wist wederom de zeer goed spelende Kimberley Vermeij de bal te veroveren en via Jill Wilmot wordt Lisanne Grimberg in staat gesteld om haar 4e doelpunt van de middag te maken. In de 80e minuut wordt goalketter Lisanne Grimberg gewisseld en komt Nikkie Krayenoord voor haar in het veld. De wedstrijd is gespeeld en met nog wat laatste plaagstootjes van Ter Ladies wordt de wedstrijd door de goed leidende scheidsrechter afgefloten. Weer een uitwedstrijd met overtuigende cijfers gewonnen en wederom de 0 gehouden.

Dames proficiat, volgende week de thuiswedstrijd tegen RCL om 14:30 uur, succes meiden.

Opstelling RKHVV:
Anne Garretsen, Arte Brueren, Renee de Vries, Michelle vd Laan, Marieke Peters, Anke Elbers, Roxanne vd Rhee, Suus Daniels (Geke Schuurman), Diede Baghus, Marieke van Ottele (Jodie Heijink) en Carloien Fillipo.

Opstelling Ter Ladies:
N. van Es, D. in ‘t Veld, M. Hogendam, C. van Loe, A. Wolvers, K. Vermeij, J. Wilmot, S. de Lange, K. Zethof (45e minuut A-S Bakker), L. Grimberg (80e minuut N. Krayenoord, M. Goeree. Verdere wisselspeelsters; N. de Graaf, A. Jozefzoon, C. van Roessel en S. Rodenburg.