A+ R A-
Wedstrijdverslag: Heerenveen - PSV | Ronde 20 | Eredivisie Veld 2015-2016
Print 

Heerenveen - PSV
1 2
(0 : ) (2 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 18 maart 2016
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

Ondanks overwicht en vele kansen moet PSV bibberen tot in de slotseconde
Door Luc Calleeuw


sc Heerenveen - PSV 1-2

03 min 0 - 1 Lucie Akkerman
32 min 0 - 2 Nadia Coolen
61 min 1 - 2 Marlies Slegter


Na het (ontgoochelende) eindverdict voor de Oranje Leeuwinnen in het Olympische Kwalificatietornooi en een Beker weekend, wordt deze week de kompetitie in de Ere Divisie terug opgepakt. De reis is misschien wel ver, maar het is altijd prachtig om naar het landelijke Heerenveen te trekken, of nu in het Abe Lenstra stadion gespeeld wordt, of zoals vandaag op sportpark Skoatterwäld. De ontvangst in altijd hartelijk en ook steeds een leuk weerzien met de vertrouwde gezichten van Ann, Frauke en Stefan, om die maar te noemen. En vrij grote aanhang uit Noord Brabant heeft de verplaatsing getrotseerd. Na het (fiere) Friese Volkslied mogen de Brabanders de wedstrijd op gang trappen.


PSV wil, in de wetenschap dat de kloof met de top kan verkleind worden, er staat een Ajax – Twente op het programma, de overwinning zo snel mogelijk bewerkstellingen. Op een inworp va Kika van Es kan Jeslynn Kuijpers een lage voorzet afleveren in de voeten van Sisca Folkertsma, de controle van de Ex Heerenveenster is niet goed, doelvrouw Nienke Olthof raapt op (1 min). De volgende minuut al een eerste geel karton van de onpartijdige omdat Charissa Burgwal voor de zestien Nadia Coolen van de sokken loopt (2 min). Myrthe Moorrees achter de bal, mooi gedraaid richting eerste paal, dito redding van de keepster Nienke, hoekschot. Kim Mourmans trapt, aan de tweede paal kan Lucie Akkerman scoren tegen haar ex team, 0-1, we zijn net 3 minuten ver. En de Eindhoven meiden dringen verder aan. Vlotte aanval via Maureen Sanders, bal in de loop van Mauri van de Wetering, lage voorzet richting Nadia, Lydia Borg ontzet in hoekschot, ei zo na in eigen doel (10 min). Even later een vrije trap van Mauri, dit keer is het Lysanne van der Wal die bijna tegen eigen team scoort, opnieuw hoekschot. Deze spelhervattingen leveren weinig gevaar op. Het thuisteam kan zelfs een snelle tegenaanval opzetten via Kerstin Casparij, Nathalie van den Heuvel en Maly Breed, in laatste instantie weet Lucie Akkerman nog te ontzetten (12 min.


Na dit eerste kwartier, valt het dan toch een beetje stil. Eerst nog een gele kaart voor Marlies Slegter (16 min).PSV grijpt al te veel naar de lange bal, ondanks dat Heerenveen toelaat om verzorgd voetbal te brengen. Op een tegenaanval via Nathalie en Maly redt opnieuw Lucie in uiterste nood. Het tempo gaat zienderogen naar beneden. Pas in de twintigste minuut opnieuw wat gevaar. Kika op Mauri, voorzet, de kopbal van Sisca gaat rakelings naast. Direct hierna een voetballende actie van de Lighttown ladies, van Maureen over Sisca en Mauri tot bij Nadia over links. Deze laatste haalt de achterlijn en legt terug, niemand in de juiste positie om af te drukken (22 min). Dan dezelfde Nadia op rechts, naar Jeslynn, flankvoorzet, prima aanname van Mauri, te overhaast langs de verste paal (23 min).


Keepster Angela Christ bokst een vrije trap van Lydia weg (25 min). Net over het half uur lijkt de wedstrijd al gespeeld. Kika in de loop van Jeslynn op rechts, zij geraakt langs haar opponent, hoge voorzet, Nadia Coolen knikt aan de tweede paal binnen, 0-2 (32 min). Heerenveen moet de aangeslagen Nathalie nog voor rust vervangen door Elise Meijerink (37 min). PSV maakt het zichzelf moeilijk, zoekt te weinig voor de voetballend oplossingen. Heerenveen wil wel, maar het lukt voorlopig niet. Met de rust in zicht toch eens het thuisteam. De technisch sterke en opvallende Maly Breed wordt diep gestuurd door Kerstin. Het nummer 17 durft niet haar eigen kans te gaan. PSV komt hier goed weg. Bij rust staat het 0-2


Geen wissels tijdens de pauze. PSV opnieuw het best uit de kleedkamers. Aanval op rechts, via Mauri naar Nadia, zij legt terug op Jeslynn, half hoge voorzet naar de 2de paal, waar Sisca komt inlopen en binnen duwt, 0-3 denkt iedereen, maar de grensrechter heeft afgevlagd, vreemd (48 min). Aan de overzijde een vrije trap van Charissa tot bij Marlies, ook zij in offside 53 min). Het tempo ligt erg laag, weinig goed (en attractief) voetbal. PSV verzuimt het, Heerenveen probeert het wel, maar mist de finesse. Net voor het uur een actie van de opvallende Maly, haar voorzet mist scherpte. En daarna zowaar een doelpunt. Een lange bal van Marlies Slegter, Maly mist haar deviatie, doelvrouw Angela ziet (tot haar verbazing) het ronde ding aan de tweede paal binnen gaan, 1-2 (61 min), terug spanning.


PSV houdt de controle, maar Heerenveen gelooft er nu terug in. Hoekschot voor PSV, Kim trapt, bal voor de voet van Myrthe Moorrees, zijn mist half haar schot, op de lijn gered, nieuwe hoekschot (65 min). Michelle Hendriks komt iets beter in de wedstrijd, onderschept de bal, pas op Sisca. Deze laatste komt mooi naar binnen, haalt uit, prima redding van doelvrouw Nienke (71 min). Een poging van Lisanne de Vries gaat een half metertje naast. Heerenveen brengt Noa Pawirodimedjo (what’s in a name) voor Simone Kets. Vlak hierna een mooie beging van Kerstin, aangetikt door Myrthe, ook zij krijgt geel (75 min). Bij PSV komt Laura Strik voor Michelle (76 min). Tien minuten voor tijd een snelle tegenaanval van de Noord- Brabanders, Kika op Jeslynn, voorzet, Kerstin kopt in hoekschot voordat de keepster kan ingrijpen. Aan de overkant Lianne naar Maly; zij kan net niet goed besluiten (82 min). Heerenveen blijft aandringen, weet het gaatje niet te vinden. Slordig uitverdedigen bij PSV, hoekschot, Lydia trapt, geharrewar maar geen doelpunt, er wordt (met een blinde lange bal) ontzet. Vanessa Susanna komt nog voor Mauri (90 min), de drie minuten blessure tijd brengen niets, 1-2 eindstand.


PSV haalt opgelucht adem, wint verdient, maar maakt het zichzelf moeilijk door te veel kansen te missen. Hierdoor moet het bibberen tot het einde. Vandaag waren er zeker ook mogelijkheden om met aanvallend, verzorgd voetbal op een hoger tempo, een groter verschil te maken. Ondanks alles, drie punten en de opmars naar boven verder gezet. Door het eerdere gelijkspel van Ajax tegen Twente kan volgende week de kloof zelfs tot 2 punten worden gebracht mits winst in de topper tegen Ajax. Met dit team hebben de Lighttown Ladies nog een eitje te pellen na de 1-0 daar, wedstrijd met het bewuste spookdoelpunt. Heerenveen verdient een pluim voor de inzet en het geloof. Een jong team in opbouw met toekomst. Zij zijn volgende week vrij. Na die speeldag ligt de kompetitie weer stil, dit keer door de kwalificatie Elite ronde van Oranje U19.


Statistieken:

Wedstrijd: SC Heerenveen - PSV Vrouwen 1 – 2 (0 – 2)

Datum: vrijdag 18 maart 2016

Aanvang: 19:30 uur

Locatie: Sportpark Skoatterwäld

Betreft: Eredivisie

Ruststand: 0-2

Eindstand: 1-2

Scheidsrechter: Dhr. Youri Pieters

Assistent scheidsrechters: De Heren Jack Leider en Patrick Vogelzang

4de Official: De Heer Guus Marees

Toeschouwers: 200

Reporter: Luc Calleeuw

Fotograaf: ?

Scoreverloop:
03. Lucie Akkerman 0-1
32. Nadia Coolen 0-2
61. Marlies Slegter 1-2


Kaarten:
03. Charissa Burgwal (Heerenveen)
16. Marlies Slegter (Heerenveen)
75. Myrthe Moorrees (PSV)

Wissels:
37 min Elise Meijerink voor Nathalie van den Heuvel (Heerenveen)
73 min Noa Pawirodimedjo voor Simone Kets (Heerenveen)
76 min Laura Strik voor Michelle Hendriks (PSV))
90 min Vanessa Susanna voor Mauri van de Wetering(PSV)


Opstellingen:

SC Heerenveen:
Nienke Olthof (1), Dorien Zeinstra (2), Charissa Burgwal (4), Simone Kets (7), Kerstin Casparij (9), Nathalie van den Heuvel (10), Lysanne van der Wal (12), Lydia Borg (14), Marlies Slegter (15), Maly Breed (17) en Lianne de Vries (22);

Wisselspeelsters:
Esmay Bruil (2), Elise Meijerink (8), Noa Pawirodimedjo (11) en Hilde de Boer (16).

Coaches: Fred de Boer, Anouk Bruil, Judith Kuipers en Justin van der Dam.


PSV Vrouwen:
Angela Christ (1), Maureen Sanders (3), Lucie Akkerman (4), Kika van Es (5), Nadia Coolen(7), Myrthe Moorrees (8), Mauri van de Wetering (9), Sisca Folkertsma (10), Michelle Hendriks (12), Kim Mourmans (15) en Jeslynn Kuijpers (19).

Wisselspeelsters:
Corine Peels (2), Laura Strik (14), Dianne Reemers (16), Melissa Evers (17), Sabine Becx (18), Vanessa Suzanna (20)en Amber Mutsaers (22).

Coaches: Nebosja Vuckovic en Ovidiu Stinga.