Wedstrijdverslag: Be Quick'28 1 - Oranje Nassau 1 | Ronde 5 | Topklasse 2012-2013

doelpunt Min. 43+49pen.+81 ::<br />Karin Tersteeg
doelpunt Min. 47 ::<br />Nathalie Kothai doelpunt Min. 26+39+85 ::<br />Leonie Velde, van der doelpunt Min. 9 ::<br />Marian Meijer doelpunt Min. 5 ::<br />Ilse Meekma

Tijd Gebeurtenis
47doelpuntNathalie Kothai (1x)
09doelpuntMarian Meijer (1x)
05doelpuntIlse Meekma (1x)
43+49pen.+81doelpuntKarin Tersteeg (3x)
26+39+85doelpuntLeonie Velde, van der (3x)

Verslag van Be Quick'28
Door Sabine van Velde

Na het forse verlies tegen Ter Leede vorige week, had Be Quick wat recht te zetten. Vandaag Oranje Nassau uit Groningen op het programma dat zes punten uit vier wedstrijden heeft gehaald.

Met een gewijzigde opstelling begint Be Quick aan de wedstrijd. Vertrouwd op het doel, Maxime Welten. Achterin van rechts naar links, Linda Bunt, Annelies Tuin, Kitty Oerbekke en Marjolein Jansen. Op het middenveld van rechts naar links, Ellen Marissink, Suzanne Herpel, Angenita Lemstra en Anouk Bourgonje. Voorin Jonneke Sterk samen met Karin Tersteeg. Wissels vandaag: Sabine van Velde, en van dames 2 Gitta van de Pol en Ruth Gilbers.

Direct vanaf de eerst minuut zet Oranje Nassau erg veel druk, en Be Quick heeft er moeite mee dit op te pakken. In de 5e minuut is het dan ook meteen raak voor Oranje Nassau, uit een corner stoot Maxime de bal half weg, en ook Marjolein en Ellen weten de bal op de doellijn niet goed weg te werken. De speelster van Oranje Nassau maakt hier goed gebruik van en kopt de bal in het doel, 0-1. Voordat Be Quick zelf iets heeft kunnen laten zien staat het in de 8e minuut alweer 0-2. Een steekbal op de snelle rechtsbuiten, geeft haar de kans 1 op 1 te komen, en zij schiet gemakkelijk langs Maxime.

Be Quick speelt erg zwak en onrustig, is niet secuur in balbezit, en heeft het met name in de omschakeling erg moeite met de steekballen op de snelle spitsen van Oranje Nassau.
Kitty heeft in de 9e minuut nog een schot, maar deze belandt naast het doel. Vanaf de 12e minuut gaat het spel wat heen en weer en weet Be Quick iets meer grip op de wedstrijd te krijgen. Anouk heeft een goeie actie vanaf de middenlijn en geeft een pass op Jonneke, zij schiet op doel waar een corner uit komt. De corners van Anouk zijn de gehele wedstrijd gevaarlijk, echter komen er geen doelpunten uit.

In de 25e minuut weer een doelpunt van Oranje Nassau, de rechtsbuiten wordt weer goed bediend met een steekpass van achteruit. 1 op 1 weet zij weer de bal achter Maxime te krijgen, 0-3. Door geknoei achterin kijkt Be Quick in de 39e minuut alweer tegen een 0-4 achterstand aan. Vlak voor rust, scoort Karin Tersteeg met een mooi schot uit de draai nog de 1-4, en met deze stand gaan beide teams de kleedkamers in.

Na rust, komt Sabine van Velde in het veld voor Angenita Lemstra en gaat Be Quick 4-4-3 spelen. Anouk Bourgonje komt als rechtsbuiten te spelen, Karin Tersteeg als spits en Jonneke Sterk als linksbuiten. Be Quick weet beter te combineren, en wordt sterker in de wedstrijd. Toch scoort Oranje Nassau in de 47e minuut alweer, door balverlies achterin komt Oranje Nassau makkelijk voor de goal en scoort de 1-5.

In de 49e minuut, krijgt Be Quick een penalty uit een corner van Anouk Bourgonje. Karin Tersteeg legt de bal op de stip, en maakt haar 2e goal voor vandaag, 2-5. Be Quick houdt vertrouwen in de wedstrijd, maar de onzekerheid en onrustigheid overheerst. Toch krijgt Be Quick meer kansen, waar ook Oranje Nassau doelpogingen behoudt. Jonneke weet bijna te scoren, en ook Linda Bunt waagt een schot op het doel.  Ook deze poging belandt niet in het doel.

In de 82e minuut is het wel raak, en dit keer weer voor Be Quick. Na een goeie pass van Linda Bunt op Karin Tersteeg, weet zij de bal behendig over de keepster van Oranje Nassau te lobben, 3-5. Karin Tersteeg maakt hiermee haar 3e goal van de wedstrijd.
In de slotfase weet Oranje Nassau nog te scoren en is de wedstrijd helemaal gespeeld. Einduitslag 3-6. Veel doelpunten in één wedstrijd, maar helaas weer verlies voor Be Quick. Be Quick staat nu één na laatste op de ranglijst met 2 punten uit 5 wedstrijden. Een plek waar Be Quick helemaal niet hoort te staan. Hopelijk herpakt Be Quick zich en pakken ze volgende week in de uitwedstrijd tegen DTS Ede wel drie punten.