A+ R A-
Wedstrijdverslag: Buitenveldert 1 - Saestum 1 | Ronde 20 | Topklasse 2011-2012

Buitenveldert 1 - Saestum 1
4 0
(1 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 14 april 2012
Aanvangstijd: 12:30 u


Gebeurtenissen

doelpunt


     Samenvatting

    Commentaar coaches Buitenveldert en Saestum

    De champagne glazen zijn allang besteld, de champagne staat koud. Nu de nodige punten nog en RKTSV kan het ontkurken beginnen.
    Maar....zoals alweer eerder gesteld: de competitie is ondanks suprematie van RKTSV gewoon nog spannend te noemen. Zeker wanneer Saestum er nog alles aan wil doen om te race vol te houden.
    Maar ja, tussen willen en kunnen.....daar zit nog iets tussen. Dat heeft coach John van Kaersenhout vandaag ondervonden.
    Zijn team verloor dramatisch met maar liefst 4-0 van Buitenveldert.

    Winnende coach Willem van Erven was daar in het geheel niet rouwig om en logisch, toch?
    "Nou, in de eerste helft hield ik nog wel mijn hart vast hoor. toen zag het er niet naar uit dat we hier met zulke grote cijfers zouden gaan winnen. Ik heb in de rust dat nog even heel goed verwoord."
    En Van Werven kennende, zal dat op een niet ongezouten wijze zijn gebeurd. Hoe het dan ook zij, geholpen heeft het, want daar waar de bezoekers de bezoekende club zag naderen tot de nagejaagde 1-1, vergrootte Buitenveldert gewoon de voorsprong tot 2-0.
    Van Erven nogmaals: "Tsja, dat het uiteindelijk zo'n ruime overwinning is geworden is wat mij betreft ook niet heel belangrijk. De 3 punten waren het allerbelangrijkste Van Erven die aan het einde van het seizoen vertrekt bij Buitenveldert (maandag weet hij waar zijn volgende thuishaven zal zijn) mikt op een mooie einde. Dat houdt in minimaal een 6e plaats. "Hoewel, een 5e is natuurlijk nog mooier," besloot hij.

    En John van Kaersenhout....die leek aangeslagen. "Nou niet aangeslagen, maar leuk is het niet. We zijn hier gekomen om niet lekker achterover te gaan leunen en de tegenstander op te wachten. Het was vervelend dat we, ondanks de veldmeerderheid, met de rust tegen een 1-0 achterstand aankeken. Terwijl wij als de ploeg de aanvallende partij waren."

    Van Kaersenhout bevestigde dat ondanks die veldmeerderheid, zijn ploeg te tam speelde. "Niet alleen dat. De baltempo was ook veel te laag. Dat speelde Buitenveldert natuurlijk ook goed uit. Maar goed, we hebben er in de rust op gehamerd dat het allemaal beter moest. Echter, dat hield wel in, wanneer we wat meer vooruit zouden spelen, de ruimtes achter de linies groter zouden worden.
    Dat was nog niet eens zo erg, als wel het moment waarop we ineens die 2-0 achterstand op ons bordje kregen, terwijl je een wissel aan het voorbereiden bent om het middenveld te winnen. Ja...dan zie je dat er iets breekt in het team. We zijn er ook niet meer overheen gekomen."

    Of zijn team dit verlies binnen enkele uren weer te boven zal zijn, kan Van Kaersenhout niet bevestigen noch ontkennen. "Ze hebben zich nog uitgesproken hierover, maar ik verwacht dat we de komende dagen, werk aan de winkel krijgen."