Wedstrijdverslag: Ajax - VV Alkmaar (voorheen Telstar) | Ronde 7 | Eredivisie Veld 2016-2017

Ajax - VV Alkmaar (voorheen Telstar)
3 0
(2 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 28 oktober 2016

Ajax Vrouwen simpel langs Telstar

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond hun zevende competitiezege op rij geboekt. Telstar werd eenvoudig opzij geschoven. Kelly Zeeman, Marjolijn van den Bighelaar en Dominique Vugts scoorden, 3-0.

Zonder Desiree van Lunteren en de zieke Merel van Dongen traden de Ajax Vrouwen aan in de derby tegen Telstar. Kelly Zeeman en Vita van der Linden waren hun vervangers. En het was Zeeman die haar team heel snel aan de leiding bracht. Nadat een eerste corner nog net naast werd gewerkt, was het in de vijfde minuut al raak. Toen tikte de lange middenveldster de bal uit de kluts binnen, 1-0.

Telstar probeerde wel iets te doen aan die achterstand, maar de defensie van Ajax wist van geen wijken. Ook keepster Eli Sarasola liet zich niet verrassen. En na 28 minuten viel de tweede Amsterdamse treffer. Uit een corner schoot Marjolijn van den Bighelaar prachtig raak. Het was alweer haar zesde doelpunt van het seizoen.

Verkeerde keuzes
,,Zeven zeges op rij is prachtig. Maar het was niet onze beste wedstrijd", constateerde trainer Ed Engelkes na afloop. ,,Het leek wel of de rem erop zat. In de eerste helft waren er een aantal momenten waarop we verkeerde keuzes maakten en zat het in de opbouw niet goed." In de tweede helft liet hij Zeeman, die naweeën had van het virus dat ze bij het Nederlands team had opgelopen, in de kleedkamer achter. Van Lunteren verving haar: ,,Zij was wel vermoeid en als het niet nodig was geweest, had ik haar liever niet opgesteld", gaf Engelkes toe.

'Niet warm'
Over de tweede helft, waarin invalster Dominique Vugts de 3-0 aantekende, was de trainer meer tevreden. ,,We hadden een betere veldbezetting en verplaatsten ons beter over het veld. Dat het uiteindelijk slechts 3-0 werd, was jammer. Davina Philtjens, Inesssa Kaagman, Dominique Vugts en Loïs Oudemast hadden nog kansen op doelpunten. Dus het had best 5-0 mogen zijn. Erg warm werd ik niet van de wedstrijd. Maar we hebben het wel professioneel uitgespeeld, op een slordige laatste tien minuten na."

Betsy Hassett verving negen minuten voor tijd Loïs Oudemast die last kreeg van haar knie en uit voorzorg werd gewisseld. Een huzarenstukje in de vorm van een prachtige goals zoals een paar weken geleden, zat er niet in. ,,Ze was wel onderweg hoor", had de trainer gezien. ,,Maar ze werd gehaakt. Al zag de scheidsrechter dat anders, want ze kreeg niet eens een vrije trap."

Met deze zevende zege op zak, maakt Ajax zich op voor volgende week als het op bezoek gaat bij runner-up FC Twente.

Wedstrijd: Ajax - SC Telstar (2-0)  3-0

Datum: vrijdag 28 oktober 2016

Locatie: De Toekomst te Amsterdam

Betreft: speelronde 8