Wedstrijdverslag: FSG/Gezien.nl - The Counters | Ronde 11 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Gehavend FSG te sterk voor The Counters

Op vrijdagavond 23 november treden de vrouwen van FSG thuis aan tegen The Counters uit Zaandijk. FSG wordt al wekenlang geteisterd door blessures en ziekte en staat negende op de ranglijst met slechts 4 punten uit 7 wedstrijden. The Counters staat één plaatsje hoger en heeft 7 punten behaald. FSG heeft echter 2 wedstrijden minder gespeeld. Bij winst kan FSG een plaats opschuiven op de ranglijst. Net zoals vorige week tegen Lake Valley heeft FSG maar één wissel ter beschikking. The Counters zijn met ‘negen vrouw sterk’ afgereisd naar de Stadssporthal in het Limburgse Sittard.

Het FSG-doel wordt vandaag verdedigd door Mariëlle Janssen. Annika Pluymen begint achterin en Shirley Kocacinar start in de punt van de aanval. De zijkanten worden bezet door Aniek Schepens en Charlotte Schings. FSG laat direct aanvallende intenties zien met in de eerste minuten kansen voor Shirley, Aniek en Charlotte. Pas na vier minuten komen de Counters voor het eerst gevaarlijk in de buurt van het Sittardse doel. Een vrije trap na een overtreding van Annika verdwijnt over de lat. In minuut zeven is Aniek dichtbij de openingstreffer wanneer zij na een vloeiende aanval de bal net naast het doel van de Counters werkt. Vijf minuten later krijgt Aniek opnieuw een grote kans, maar ook deze bal verdwijnt langs de paal. FSG zoekt voortdurend rustig de aanval, maar weet in de eerste helft geen vuist te maken. Annika, die van achteruit veelvuldig de hoge bal hanteert, weet de aanvallers wel te bereiken, maar het ontbreekt FSG voorin aan voldoende schotkracht. De spaarzame uitvallen van de Counters zijn in de meeste gevallen een prooi voor FSG-keeper Mariëlle. In de veertiende minuut tekent Shirley voor de verdiende 1-0 voorsprong. Vanuit een hoekschop rommelt zij de bal achter Counters-keeper Mariël van de Geer. Onder andere door de beperkte wisselmogelijkheden van FSG, is in de laatste minuten de rust weg bij de Limburgse vrouwen. FSG heeft dan een aantal overtredingen nodig om de Counters af te stoppen, maar zij zijn niet bij machte om te profiteren.

FSG gaat in de tweede helft goed van start. Een mooie aanval van Aniek en Charlotte belandt net niet bij Annika die vrij voor de keeper stond. In de derde minuut zetten de Counters de gelijkmaker op het bord. Een vrije trap na een overtreding van Annika wordt door Leila Bessais bij de tweede paal ingetikt. Er komt dan meer vuur in de wedstrijd. FSG laat bij tijd en wijle mooi combinatievoetbal zien,. Ook de Counters verschijnen verschillende malen gevaarlijk voor het doel. In de zevende minuut komt FSG opnieuw op voorsprong, wanneer Shirley na een aanval met Annika de bal over de doellijn weet te werken. Een minuut later lijkt de ban gebroken als Annika de 3-1 laat aantekenen na goed voorbereidend werk van Shirley en Aniek. Een knap gecombineerde aanval van Aniek en Charlotte wordt door Charlotte tegen de paal getikt. FSG moet echter voorzichtig verdedigen, omdat zij al vroeg in de tweede helft op vijf overtredingen staan. Zoals gezegd waren ook de Counters gevaarlijk. In de dertiende minuut tekent Caroline Sturop voor de aansluitingstreffer wanneer zij na een snelle uitval de bal handig in de verre hoek schuift. FSG-keeper Mariëlle heeft het nakijken. De doelpunten volgen elkaar dan in hoog tempo op, want een minuut later scoort Shirley de 4-2 en rondt Charlotte een snelle aanval goed af: 5-2. In de negentiende minuut bepaalt Shirley de eindstand op 6-2. Na de zesde overtreding van de Counters schiet zij een tienmetertrap onberispelijk in.

De tweede overwinning voor de vrouwen van FSG is een feit. Het team ruilt van plaats met The Counters en stijgt naar de achtste plaats. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Plubos op het programma.