Wedstrijdverslag: Oranje Nassau 1 - Jong FC Twente | Ronde 3 | Topklasse 2011-2012

Oranje Nassau 1 - Jong FC Twente
1 5
(1 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 17 december 2011
Aanvangstijd: 13:30 u
Speellocatie: Sportpark Coendersborg

Ook deze wedstrijd werd op 17 sep. uitgesteld vanwege Oranje Onder 19 jaar. Veel speelsters van FC Twente komen ook uit voor het beloften team ATC'65.
De wedstrijd werd ingehaald op 17 december.

Oranje Nassau onderuit tegen ATC

Oranje Nassau heeft de inhaalwedstrijd tegen ATC '65, het opleidingsteam van FC Twente, met 1-5 verloren.
ON kwam in de 1e helft nog wel op voorsprong: een als voorzet bedoelde bal van Lotte Jongsma zeilde in de kruising. Daarna drong ATC aan en moest ON - dat Jorike Olde Loohuis en Natalie Kothai moest missen - zich beperken tot tegenhouden. Dat lukte tot aan de rust die met 1-0 werd bereikt.
Na rust schakelde ATC een tempo bij en was het een klasse beter. Binnen een kwartier na rust had het de 1-0 omgebogen in een 1-3 voorsprong (doelpunten in de 49e, 51e en 57e minuut). In de slotfase (86e en 88e m.) werd het zelfs 1-5. Een terechte overwinning voor ATC dat steeg naar de 3e plaats en hiermee op passende wijze afscheid nam van coach Arjen Veurink die de tweede seizoenshelft verder gaat als trainer van de dames van FC Twente.

bron: vrouwenvoetbalgroningen.nl

Verslag ATC'65
Bron website FC Twente

Beloften Vrouwen verslaan Oranje Nassau

ATC ’65 Da 1/ Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau met een 1-5 gewonnen. De eerste helft van de ploeg van Arjan Veurink verliep ietwat matig, maar in de tweede helft wisten de Beloften zich goed te herstellen.

Het baltempo lag in de eerste helft erg laag en er werd te veel met de bal gelopen. Toch gaf FC Twente niet heel veel grote kansen weg. In de twaalfde minuut kregen de Beloften een tegendoelpunt doordat een verdwaalde voorzet van een speelster van Oranje Nassau pardoes in de kruising van het doel van Esther Stronks verdween.  Ook na deze tegengoal verliep het spel bij Twente niet lekker en was het spel aanvallend onvoldoende. Trainer: Arjan Veurink: “De tweede helft was totaal anders dan de eerste helft. Oranje Nassau werd nu aanvallend door ons weggespeeld en het baltempo lag ook erg hoog.”

Vroeg in de tweede helft was daar de verdiende eerste treffer van FC Twente nadat Anne Bosveld een mooie voorzet gaf aan Joyce Mijnheer, die vervolgens de bal binnenschoot. Niet lang na de eerste goal volgde ook de tweede treffer.  Kort daarop werd door Anne Bosveld nog twee keer het net van de Groningers gevonden, wat de stand op 1-3 bracht.

In de 85e minuut maakte Joyce Mijnheer haar tweede goal, weer op aangeven van Bosveld (1-4). De zeer goed spelende Bosveld maakte vier minuten voor tijd de wedstrijd helemaal af door een door Judith Westervelt meegegeven bal binnen te schieten en zo de stand op 1-5 te zetten.

Locatie: Groningen

Opstelling ATC'65: Stronks, Roetgering, L. Bosveld (87’ Meijer), Lambers, Renfurm, Klein Brankamp, Berends, (85’ Boekelder), Westervelt, Van De Sande, A. Bosveld (87’ Van Daelen), Mijnheer.