Wedstrijdverslag: FC Gelre - ZVV Watervogels'64 | Ronde 17 | Eredivisie Zaal 2012-2013

door: Tonnie Rutten

Vrijdagavond traden de dames van FC Gelre aan tegen de nummer 2 van de ranglijst ZVV Watervogels '64 uit Den Helder. Gelukkig waren de weersomstandigheden goed waardoor de gasten ruim om tijd aanwezig waren en de wedstrijd op tijd kon beginnen.

FC Gelre begon de wedstrijd goed, bij balbezit van de tegenstander werd meteen druk gezet waardoor het spel voornamelijk op de helft van Watervogels werd gespeeld. Dit resulteerde in een groot aantal kansen voor FC Gelre  We zagen mooie combinaties van Barbara Roemeon met Wendy Tiemes en van Linda Tiemes met Wendy Tiemes, maar het afronden lukte niet en de schoten gingen naast het doel. Ook Naomi Toussaint was niet gelukkig, na een pass van Wendy Tiemes schoot ze op de binnenkant van de paal. De rebound hierna werd naast geschoten door Barbara Roemeon. Watervogels kreeg echter ook kansen, een schot van Aaike Verschoor ging naast en een latere poging werd gestopt door Jantien Wanrooij. Ook een schot van Monique van der Rijst van Watervogels kon door Jantien Wanrooij uit de hoek worden getikt. Na 10 minuten was het dan raak voor FC Gelre, een verre uitworp van Jantien Wanrooij ging over iedereen heen en Wendy Tiemes kon de bal voorin aannemen en rechts onder in de hoek schieten: 1-0. Binnen een minuut werd de stand alweer gelijk getrokken door Watervogels, Mish Carmelia werd op de rechtsvoor positie aangespeeld en kon de bal in het doel schieten: 1-1. Hierna volgden kansen voor Wendy Tiemes (voorlangs), Aaike Verschoor (gestopt Jantien Wanrooij), Frederique Smit (gestopt Anita Blokker) en nog een keer Wendy Tiemes (voorlangs). Vier minuten voor het einde van de eerste helft kon Wendy Tiemes alleen door de verdediging van Watervogels doorbreken en de bal rechtsonder in de hoek schieten (2-1). Kort voor tijd viel Linda Tiemes geblesseerd uit na een overtreding van Watervogels.

De tweede helft begon Watervogels wat sterker en kreeg de eerste 10 minuten de beste kansen. Twee keer was het Marintha Louwe die de bal naast het doel schoot en een schot van Tessa Oud werd gered door Jantien Wanrooij. Salina de Kok van FC Gelre viel na 8 minuten uit nadat ze zich verstapte en haar enkel blesseerde. Hierop volgde weer een verre uitworp van Jantien Wanrooij waarna Naomi Toussaint met links de bal direct keihard in het doel schoot: 3-1. Hierna weer kansen voor Watervogels, Marintha Louwe en Tessa Oud kwamen alleen voor Jantien Wanrooij te staan, maar de goed keepende FC Gelre-doelvrouwe wist de voorsprong voor FC Gelre te behouden. Ook een schot van Aaike Verschoor werd gestopt. FC Gelre werd steeds meer onder druk gezet, maar het was FC Gelre dat scoorde. Een vrije trap van Anke Kaal werd gestopt en de terugkomende bal door Barbara Roemeon ingeschoten: 4-1. Hierna weer een kans voor Monique van der Rijst die weer werd gestopt door Jantien Wanrooij. Het werd 5-1 na een mooi uitgespeelde combinatie tussen Wendy Tiemes, Barbara Roemen en Frederique Smit. Laatstgenoemde kon de bal inschieten. 2 Minuten voor tijd een vrije trap voor Watervogels. De speelsters van FC Gelre stonden alleen in de goal, toch wist Monique van der Rijst de bal in het doel te schoppen. Eindstand 5-2.

Statistieken

Lokatie: Sporthal Koningin Beatrixcentrum te Wehl

FC Gelre: Jantien Wanrooij (keepster), Wendy Tiemes, Linda Tiemes, Frederique Smit, Naomi Toussaint, Anke Kaal, Salina de Kok, Barbara Roemeon, Celine Ewes, Joop Koers (coach)

Watervogels: Anita Blokker (keepster), Monique van der Rijst, Marintha Louwe, Milenca van Es, Tessa Oud, Jiska van Dam, Mish Camelia, Marlice van der Bijl, Anne-Marieke Oudelaar, Aaike Verschoor, Klaas Blokker (coach)

Scheidsrechters: L. Subadar en D. Lindeboom
Secretaris: W. Jansen