Wedstrijdverslag: FC Gelre - Dansschool Biersteker | Ronde 5 | Eredivisie Zaal 2012-2013

FC Gelre - Dansschool Biersteker
4 3

Wedstrijddatum: vrijdag, 05 oktober 2012
Aanvangstijd: 18:30 u

Verslag van FC Gelre
Door Tonnie Rutten

Vrijdag 5 oktober kwamen de dames van Dansschool Biersteker uit Noord Scharwoude op bezoek bij landskampioen FC Gelre in Wehl. Op het aanvangstijdstip van de wedstrijd waren de gasten nog niet gearriveerd door verkeersproblemen, dus begon de wedstrijd een half uur later. Na twee gelijke spelen van FC Gelre was het team vanavond weer bijna op volle sterkte, de verwachtingen waren dan ook hoog. Biersteker, dat vorig seizoen met een nieuw team het Eredivisie-avontuur was aangegaan, had nog maar één wedstrijd gewonnen en was gemotiveerd naar Wehl gekomen.

De eerste minuten van de wedstrijd leek Gelre sterk te beginnen en kregen Naomi Toussaint en Wieke Wassink een paar kansen, maar een doelpunt bleef uit. Sue Ranie Hok-A-Hin van Biersteker wist even later een bal  te onderscheppen en kon alleen op Jantien Wanrooij afgaan. De bal werd onder de Wehlse keepster doorgeschoten: 0-1. Gelre kon hierna al snel weer gelijk maken, Wendy Tiemes gaf de bal na een passeeractie aan de vrijstaande Naomi Toussaint die met links de 1-1 maakte. Hoewel Gelre veel in balbezit was maakte de Wehlse ploeg veel fouten. Passes kwamen vaak niet aan en de schoten op doel gingen veelal over of naast. Biersteker kreeg een grote kans op voorsprong te komen toen Robin Beers vanaf rechts met de bal onder de voet door keepster Jantien Wanrooij uitspeelde. Ze kon hierna de bal met haar linkervoet zo in het lege doel tikken, maar blijkbaar had ze haar linkervoet alleen om op te staan. Ze probeerde met een draaibeweging de bal voor het rechtervoet te krijgen, maar inmiddels was de Gelre verdediging op tijd terug om dit schot te blokken. Nathalia Santibanez Vargas kreeg nog twee kansen op doel maar ze schoot naast en tegen de Gelre-keepster. Nadat Anke Kaal van Gelre nog op de paal schoot was het Wendy Tiemes die vlak voor rust de 2-1 voor Gelre maakte.

In de tweede helft zorgde een combinatie tussen Wieke Wassink en Larissa Bijmolt er voor dat laatstgenoemde alleen voor de keepster Eline Roet van Biersteker kwam te staan. Larissa schoot eerst twee keer tegen Eline aan, telkens kwam de bal terug voor haar voeten en de derde poging ging in het doel: 3-1. Celine Ewes schoot hierna voor Gelre op de lat na een voorzet van Wieke Wassink en Larissa Bijmolt schoot nog maar een keer tegen Eline Roet. Even leek het er op dat Gelre de voorsprong makkelijk kon verdedigen, maar Lisa de Groot van Biersteker gaf een bal op de vrijstaande Sue Ranie Hok-A-Hin. Jantien Wanrooij wist haar schot te stoppen. Biersteker begon hierna druk uit te oefenen op Gelre en dat bracht Gelre even in de problemen. Een geblokt schot van Jantien Wanrooij ging maar net naast. Na wederom een foute pass van Gelre wist Sue Ranie Hok-A-Hin de bal te onderscheppen en deze te plaatsen naar de vrijstaande Lisa de Groot . Deze schoot met links de 3-2 binnen. Ook de 3-3 volgde na een afstandsschot van Sue Ranie Hok-A-Hin. In dezelfde minuut zorgde Anke Kaal er voor dat Gelre al weer op voorsprong kwam, 4-3. De laatste 8 minuten waren er nog kansjes voor beide ploegen maar er werd niet meer gescoord

Een wedstrijd met vooral veel fouten aan de kant van FC Gelre, maar de 3 punten bleven in Wehl. Volgende week moet de Wehlse ploeg naar Den Helder, dan volgt de krachtmeting tegen de koploper van de Eredivisie.

Verslag Dansschool Biersteker
Door Bert van Hemert

Hoewel de reis niet zo voorspoedig verliep als men verwacht had, kwam Dansschool Biersteker uiteindelijk toch in Wehl aan. De wedstrijd werd derhalve een half uur later begonnen als gepland.

De eerste minuten waren duidelijk voor FC Gelre. Dansschool Biersteker moest op gang komen, en had moeite met het tempo van Gelre. De eerste kansen waren dan ook voor Naomi Toussaint en Wieke Wassink. Keepster Eline Roet, wist echter hun schoten goed te verwerken. Tot ieders verrassing was het Dansschool Biersteker dat echter de score wist te openen. In de 4e minuut zette Lisa de Groot , Sue- Ranie Hok-A-Hin, vrij voor de keepster. Sue- Ranie speelde Jantien Wanrooij handig uit, en scoorde 0-1. In de 8e minuut speelde Wendy Tiemes de geheel vrij voor het doel staande Naomi Toussaint aan, die de bal keihard langs Eline schoot. Maar ook FC Gelre maakte fouten. Robin Beers kwam vrij voor Jantien Wanrooij te staan Zij omspeelde haar heel handig, maar op de doellijn struikelde ze over de bal, en gaf Larissa Bijmolt de gelegenheid om de bal weg te schieten. Dat was werkelijk een unieke kans voor Dansschool Biersteker om weer op voorsprong te komen. Dansschool Biersteker kreeg nog toch wel enkele beste kansen. Maar de schoten van Nathalia Santibanez Vargas, Sue-Ranie Hok-A-Hin en nogmaals Nathalia werden allen gestopt door Jantien Wanrooij. Wel ontsnapte Dansschool Biersteker aan een tegengoal. Anke Kaal, zag haar schot gekeerd door de paal. Er was echter met nog 18 seconden op de klok, een misverstand in de verdediging van Dansschool Biersteker voor nodig, om Wendy Tiemes heel slim een overspeelbal te laten onderscheppen, en zij toen vrij door kon lopen naar het doel. Zij miste niet.2-1 Wendy Tiemes.

De tweede helft begon heel teleurstellend voor Dansschool Biersteker. Al in de eerste minuut ging Larissa Bijmolt een combinatie aan met Wieke Wassink. Zij liep door en kwam vrij voor doel, waar ze weer goed aangespeeld werd door Wieke Wassink. Larissa kreeg alle tijd om ongehinderd 2x op doel te schieten, schoten die uitstekend gestopt werden door Eline Roet, maar de derde keer wist ze de bal over de duikende Eline heen te stiften. 3-1 Larissa Bijmolt. Hierna ontsnapte Dansschool Biersteker aan een grotere achterstand, toen Naomi Toussaint in de 6e minuut keihard op de lat schoot. Dansschool Biersteker kreeg steeds meer grip op het spel. Dit kwam misschien ook wel omdat Gelre dacht dat de overwinning al binnen was. In de 9e minuut was het Sue-Ranie die bij een uitval goed voorzette op de inkomende Lisa de Groot, die de bal snoeihard binnen schoot. 2-3 Lisa de Groot. 3 minuten later was het Sue-Ranie Hok-A-Hin, die met een verdekt afstandsschot Jantien Wanrooij volledig verraste.3-3 Sue-Ranie Hok- A-Hin. Het werd op dat moment weer een echte wedstrijd. Hoewel dat maar van korte duur was. Met nog 8 minuten te spelen, wist Anke Kaal een ingestudeerde corner ineens met links verschrikkelijk hard in de kruising te schieten. 4-3 Anke Kaal.
Hoewel er nog een behoorlijke tijd te spelen viel probeerde Dansschool Biersteker nog van alles, om te scoren, maar Gelre behield goed de controle over de wedstrijd. Zelfs met nog 31 seconde op de klok wist uitblinkster Wendy Tiemes de bal bij zich te houden, zonder dat de speelsters van Dansschool Biersteker er aan konden komen. Dansschool Biersteker moest dus de winst aan de regerend Nederlands kampioenkampioen FC Gelre laten. Niet omdat ze als speelsters minder waren,
Maar omdat ze op belangrijke momenten de nodige ervaring misten.

Locatie: Sporthal Koningin Beatrixcentrum te Wehl

FC Gelre: Jantien Wanrooij (keepster), Wendy Tiemes, Frederique Smit, Naomi Toussaint, Anke Kaal, Larissa Bijmolt, Wieke Wassink, Celine Ewes, Joop Koers (coach)

Biersteker: Eline Roet (keepster), Sue Ranie Hok-A-Hin, Stefanie Hand, Nathalia Santibanez Vargas, Lisa de Groot, Robin Beers, Puck Meinsma, Bert van Hemert (coach)

Scheidsrechters: L. Subadar en H. van Duren

Tijdwaarneming en secretaris: G. Kraaij