Wedstrijdverslag: Reiger Boys 1 - Buitenveldert 1 | Ronde 16 | Topklasse 2011-2012

Door Simone Verschoor

HEERHUGOWAARD- Voor de dames van Reiger Boys duurde de wedstrijd van afgelopen zaterdag een paar minuten te lang. Het zag er lange tijd naar uit dat ze deze partij winnend zouden afsluiten, maar in de 5e minuut van de blessure tijd werd die hoop ze ontnomen.

Het was wederom een belangrijke wedstrijd voor de dames van Reiger Boys, ze knokken immers tegen die o,zo belangrijke 8e plaats om uit de nacompetitie te blijven.
    Reiger Boys begint sterk aan de wedstrijd en laat duidelijk zien dat het alles in de strijd gooit, de eerste corner is er na 2 minuten spelen maar levert helaas niet het gewenste resultaat op. Een paar minuten later is er een voorzet van Monique v.d. Rijst die maar net gemist wordt door Tessa Oud.
    Na een vermeende overtreding is er een vrije trap voor Buitenveldert, Charlotte Gerritsen staat achter de bal maar zij schiet hem recht in de Reiger Boys muur.
    Met 22 minuten op de klok is het Bonnie Smit die na flink doorzetten alleen voor keepster Linda Hus komt te staan, haar op het verkeerde been zet en de 1-0 aantekent voor de thuisploeg.
    Even later is er een afstandschot van Marintha Louwe maar zij ziet de bal recht in de handen van keepster Hus verdwijnen. Direct hierna gaat Buitenveldert in de aanval, Addy van Dijk komt een heel eind richting het doel maar haar schot gaat naast. Reiger Boys heeft hierna nog een paar maal kans om verder uit te lopen maar ze zijn niet gelukkig in de afwerking. In de laatste 5 minuten gaat een schot van Oud net over,schampt Bouchra Moudou met haar knal de lat, weet Latoya Mitchel de verdediging van Buitenveldert te omzeilen maar is haar voorzet net te vroeg voor de opkomende Smit.

Na de rust is het Buitenveldert die de eerste corner mag nemen, bij de drukte die voor het doel ontstaat blesseert doelvrouw Willemsen zich maar na goed werk van de verzorging staat ze weer op de been. Het spel wordt wat harder en na een overtreding van Jaimy Visser ( wat haar geel opleverde) op Chavellie Henny is het Rozemarijn Veldhuis die op 14 meter van het doel de vrije trap neemt maar de bal naast schiet.
    Bij Reiger Boys wordt een lange bal doorgekopt naar de spits maar de keepster van Buitenveldert is net even sneller om deze te pakken. In de 57e minuut is er een grote kans voor Buitenveldert maar Addy van Dijk mist het doel na een voorzet van Mandy Faber. Na 60 minuten spelen komt Buitenveldert sterker over dan de thuisploeg maar ze moeten toch alle zeilen bijzetten om richting het doel van Jesca Willemsen te komen. Toch is het Reiger Boys dat in de 80e minuut weer een kans heeft, Stephanie Buitendam komt goed in de bal maar haar schot wordt gekeerd door keepster Hus waarna Monique v.d. Rijst de bal in het zijnet schiet.
    De laatste 5 minuten zijn rommelig en Buitenveldert krijgt meer kans om op doel te schieten, toch weet Reiger Boys de reguliere speeltijd goed door te komen maar breekt het in de blessure tijd die ruim 6 minuten duurde. In de 95e minuut ziet Chavellie Henny haar kans schoon en schiet de 1-1 er in.
    Als het dan eindelijk het eindsignaal klinkt voelt het voor de dames van Reiger Boys als verlies, maar gezien de uitslag van de uitwedstrijd (7-0) is hier toch wel degelijk een overwinning behaalt.

De komende twee wedstrijden spelen de dames uit naar Saestum in Zeist en RVVH in Ridderkerk en op 24 maart om 14.45 uur spelen ze weer thuis op de Wending tegen Oranje Nassau.

Locatie: Sportpark De Wending te Heerhugowaard

Scheidsrechter:Johan Jensch