Wedstrijdverslag: FC Gelre - Os Lusitanos | Ronde 1 | Eredivisie Zaal 2012-2013

0 3

Wedstrijddatum: vrijdag, 22 maart 2013

Verslag FC Gelre
Door Tonnie Rutten

Vrijdag 22 maart werd in Wehl de wedstrijd tussen FC Gelre en OS Lusitanos gespeeld. OS Lusitanos kon kampioen worden indien het zelf zou winnen van FC Gelre en Pernis niet wist te winnen van Watervogels. Bij gelijkspel kon OS alsnog kampioen worden, indien Pernis en Watervogels gelijkspeelden, evenals Drachtster Boys.

De eerste helft verliep in een hoog tempo. Aan beide zijden werd de bal afgejaagd en vaak werd de bal onderschept. Lusitanos kwam al na één minuut op voorsprong toen Linda Bos vanaf de middenlijn de vrij voor het doel staande Marjan Brouwer aanspeelde. Laatstgenoemde kon de bal verlengen en onder Jantien Wanrooij de 0-1 maken. Lusitanos probeerde vaak om van achter de bal over de Gelre verdediging te schieten en zo een vrije speelster te vinden. Een aantal maal was dit gevaarlijk, maar Jantien Wanrooij was vanavond weer in een supervorm en hield haar doel verder schoon. Petra Verbeek en Jacklyn Leiwakabessy van Lusitanos stuitten ook nog op de Gelre-doelvrouwe.

FC Gelre moest voornamelijk met afstandsschoten proberen te scoren, want de verdediging van OS Lusitanos stond als een huis. Ondanks dat Gelre best mooie combinaties en passeerbewegingen liet zien kwam het niet echt dicht bij het doel van de Amsterdamse vrouwen. De afstandsschoten van Wieke Wassink (naast), Linda Tiemes (gestopt) en Astrid van der Zijden (overgetikt) hadden niet het gewenste resultaat. In de 10e minuut kreeg Lusitanos een strafschop die door Jantien Wanrooij werd gestopt, de rebound ging via de lat over. Even later kreeg Lusitanos een 10 meter trap na de 6e overtreding van FC Gelre. Linda Bos, die even hiervoor de strafschop had gemist,  zag weer Jantien Wanrooij de bal stoppen. Ook Marjan Brouwer zag enkele minuten later alleen voor het doel dat haar schot werd gestopt. Vlak voor tijd kreeg Linda Tiemes nog een goede mogelijkheid om de stand voor rust nog gelijk te trekken, maar ze wist het net niet te vinden.

Het beeld van de tweede helft was ongeveer gelijk aan de eerste helft. Lusitanos met de beste kansen kwamen moeilijk voorbij Jantien Wanrooij en FC Gelre probeerde bij het doel van Lusitanos te komen wat maar moeilijk lukte. Er werden veel overtredingen gemaakt aan beide zijden, wat ook nog een aantal kaarten opleverde.  In de 8e minuut scoorde Bouchra Ait L’Hou de 0-2 nadat haar schot van richting werd veranderd en de bal zomaar het doel in rolde. 4 Minuten later de 0-3 na een uitgespeelde aanval van Lusitanos. Vanaf rechts speelde Bouchra Ait L’Hou de vrij voor het doel staande Jaclyn Leiwakabessy aan die de bal inschoot. Petra Vermeer had de 0-4 op haar schoen, maar ze raakte de paal. Gelre kreeg ook nog een 10-meter trap nadat Lusitanos de 6e overtreding maakte in de tweede helft. Linda Tiemes schoot de bal naast het doel. De laatste 2 minuten kwam Gelre nog in de buurt van het doel van Lusitanos, maar Naomi Toussaint schoot over en Barbara Roemeon schoot naast. Eindstand 0-3.

OS Lusitanos werd vanavond nog geen landskampioen omdat ook Pernis haar wedstrijd wist te winnen. Volgende week kunnen ze het landskampioenschap wel binnenhalen als ze thuis winnen van Dansschool Biersteker

Lokatie: Sporthal Koningin Beatrixcentrum te Wehl

FC Gelre: Jantien Wanrooij (keepster), Linda Tiemes, Marylin Hup, Naomi Toussaint, Astrid van der Zijden, Wieke Wassink, Salina de Kok,  Joop Koers (coach)

OS Lusitanos:  Jessica Willemsen (keepster), Linda Bis, Petra Verbeek, Jaclyn Leiwakabessy, Bouchra Ait L’hou, Marjan Brouwer, Stephanie Valk, Karin Beverwijk (coach).
Scheidsrechters: Tonnie Spijkers en Lennard Ras
Tijdwaarneming en secretaris: Gerard Kielstra