A+ R A-

Laatste Champions League Nieuws 2017-2018

24-11-2017: Vandaag was de trekking voor de kwartfinale deze zullen gespeeld worden op 21 en 22 maart en de returnwedstrijden de week erna nl op 28 en 29 maart.
Het team van Anouk Dekker, Montpellier gaat het opnemen tegen Chelsea. Wolfsburg treft Slavia Praag. Manchester City van Tessel Middag krijgt Linköping op bezoek en als laatste kwamen Olympique Lyon en FC Barcelona uit de koker. Hier komen de internationals Shanice vd Sanden en Lieke Martens.

Klik hier voor het Programma, uitslagen en standen voor het volledige programma van het kwalificatie toernooi. 


16-11-2017: Door naar de kwartfinale zijn: Linköping uit Zweden, FC Barcelona met Lieke Martens, het Engelse Chelsea, Wolfsburg uit Duitsland, Montpellier met Anouk Dekker die vanavond de openingstreffer scoorde en CL kampioen Lyon, Shanice vd Sanden deed niet mee, Ada Hegerberg scoorde 4x en Camille Abily 3x. Donderdag werden de laatste 2 kwartfinalisten bekend; Kim Dolstra met Stjarnan ging niet door, tegenstander Slavia Praag wel. Tot slot ging Manchester City met Tessel Middag naar verwachting ook door.

Vanavond de returns in de Champions League, vrijwel zeker zullen de top teams doorgaan zoals FC Barcelona, Olympique Lyon, Manchester City etc. Het team van Anouk Dekker Montpellier won me
t 3-2 van het Italiaanse Brescia, thuis zal het erom spannen. Ook donderdag wordt er gevoetbald. 

09-11-2017: Van de acht wedstrijden won alleen Chelsea haar thuiswedstrijd, hield Sparta Praag het thuis op een gelijkspel, maar alle andere wedstrijden werden thuis verloren. 

Op donderdag verloor Kim Dolstra in Stjarnan (ISL) met 1-2 van Slavia Praha (CZE) en LSK Kvinner (NOR) verloor ook maar dan met 0-5 van Tessel Middag en Manchester City (ENG).    

08-11-2017: Woensdag 8 nov. werden er 6 wedstrijden gespeeld. Het Barcelona van Lieke Martens won haar uitwedstrijd met 0-6 van Gintra Universitetas. Brescia verloor thuis met 2-3 van Montpellier van Anouk Dekker. BIIK-Kazygurt verloor thuis met 0-7 van Shanice vd Sanden oftewel Lyon (FRA, holders). Fiorentina (ITA) - Wolfsburg (GER) 0-4. Chelsea (ENG) - FC Rosengård (SWE) 3-0 en tot slot Sparta Praag - Linköping (SWE) 1-1. 

16-10-2017: Vandaag op 16 oktober 2017 werd de loting verricht voor de knockout ronde van de laatste 16 teams.
Er waren 2 potten, met geplaatste en niet geplaatste teams. Titelhouder Olympique Lyonnais  gaat op bezoek in Kazachstan, BIIK-Kazygurt. FC Barcelona met Lieke Martens treft Gintra Universitetas. Manchester City van de geblesseerde Tessel Middag ontmoet het Noorse LSK Kvinner, voormalig club van Sherida Spitse.
De wedstrijden worden 8-9 en 15-16 november gespeeld.

 

12-10-2017: Op donderdag werden de laatste 2 returnwedstrijden gespeeld. Manchester City (ENG) won met 3-0 van St. Pölten (AUT) en Glasgow City (SCO) - BIIK-Kazygurt (KAZ) werd 4-1, de Britse teams gaan door.  Olympique Lyonnais won met 9-0 van Medyk Konik, helaas was Shanice van de Sanden niet bij deze wedstrijd actief. Maar Lyonnais heeft zich wel geplaatst voor de volgende ronde. Ook Lieke Martens gaat verder in de Champions League, zij won met Barcelona met 2-0 van Avaldsnes en scoorde wederom de openingsgoal.

Bayern Munchen van Lineth Beerensteyn en Jill Roord won vanavond wel maar gaan niet door. Het werd 2-1 en de uitgoal was voor Chelsea voldoende om de volgende ronde te halen. Lineth Beerensteyn kwam in de 71e minuut in het veld, Jill Roord bleef op de bank.
Helaas viel voor Ajax het doek, zij verloren met 2-0 van Brescia en kwamen dus net tekort om het Europese avontuur voort te zetten.

05-10-2017: Op 05-10-2017 de laatste 2 wedstrijden, Olimpia Cluj (ROE) - FC Rosengård (ZWE) werd 0-1 en Stjarnan (IJSL) - Rossiyanka (RUS) 1-1.... 

Op 4 oktober maakte Ajax haar opwachting in de Champions League. Het heeft op De Toekomst afgerekend met het Italiaanse Brescia en won met 1-0....

04-10-2017:  Vandaag kwamen ook nog andere Nederlandse speelsters in actie bij de diverse buitenlandse clubs. Lieke Martens opende de score in 19e minuut, in de wedstrijd van Avaldsnes tegen Barcelona, Barca won met 0-4.  Jill Roord en Lineth Beerensteyn begonnen op de Beierse bank bij Chelsea tegen Bayern Munchen. Beide speelster kwamen in de 2e helft in het veld maar konden de 1-0 achterstand niet meer wegwerken en zo won Chelsea met 1-0. 

Shanice van de Sanden speelde de hele wedstrijd bij het Franse (titelhouder) Olympique Lyonnais tegen Medyk Konik. Shanice van de Sanden scoorde zelf niet maar gaf wel twee assists. Lyon won met 0-5.

26-09-2017: Volgende week spelen de vrouwen van Ajax thuis op Sportcomplex De Toekomst tegen het Italiaanse Brescia. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa en kosten slechts 2,50!
Op Ajax.nl/tickets kunt U kaarten bestellen of op de dag woensdag 4 oktober bij de kassa kopen. Om 19:30 uur begint de Champions League wedstrijd.

 

01-09-2017: Ajax loot Italiaanse Brescia

Vrijdag 1 sep. heeft de loting voor de laatste 32 plaatsgevonden. Ajax speelt op 4 oktober aanvang 19.30u. eerst thuis tegen het Italiaanse Brescia en op 11 of 12 oktober uit. Lees meer voor het volledige resultaat van de ronde van de laatste 32, dit is de eerste knockout ronde.  

Ajax (NED) - Brescia (ITA)
Chelsea (ENG) - Bayern München (GER)
Montpellier (FRA) - Zvezda-2005 (RUS)
LSK Kvinner (NOR) - Brøndby (DEN)
BIIK-Kazygurt (KAZ) - Glasgow City (SCO)
Apollon (CYP) - Linköping (SWE)
St. Pölten (AUT) - Manchester City (ENG)
Atlético Madrid (ESP) - Wolfsburg (GER)
Olimpia Cluj (ROU) - FC Rosengård (SWE)
Medyk Konin (POL) - Lyon (FRA, holders)
Gintra Universitetas (LTU) - FC Zürich (SUI)
Stjarnan (ISL) - Rossiyanka (RUS)
Fiorentina (ITA) - Fortuna Hjørring (DEN)
Avaldsnes (NOR) - FC Barcelona
Minsk (BLR) - Slavia Praha (CZE)
PAOK (GRE) - Sparta Praha (CZE)

 

28-08-2017:  Stand van zaken na de poule wedstrijden. De volgende ronde is de ronde van de laatste 32. Er waren al 21 ploegen bekend, vandaag zijn de laatste 11 ploegen bekend geworden. Dat is van Groep 1 Gintra Universitetas, Groep 2 CFF Olimpia Cluj, Groep 3 AJAX, Groep 4 KKPK Medyk Konin, Groep 5 Apollon Ladies FC, Groep 6 ZFK Minsk, Groep 6 FC Zurich (beste 2e), Groep 7 Stjarnan, Groep 8 WFC BIIK-Kazygurt, Groep 9 Avaldsnes Idrettslag, Groep 10 FC PAOK Thessaloniki.

Vrijdag 1 sep. is de loting voor de laatste 32. Ajax speelt op 4 of 5 oktober eerst thuis en op 11 of 12 oktober uit. Lees meer voor de volledige lijst van clubs in de laatste 32 en bekijk wie er de 1e wedstrijd uit of thuis speelt. 

25-08-2107: Vandaag de speeldag van de 2e wedstrijd in de groepsronde. De eerste wedstrijd van vandaag begon om 11.00 uur en de laatste startte pas om 20.30 uur. Lees het vervolg..... voor de stand van zaken. 

Maandag 28-08 worden de laatste en beslissende wedstrijden gespeeld. 

Stand van zaken na 2 wedstrijden

In groep 1 staan Konak en Gintra er goed voor, hebben ieder 2 wedstrijden gewonnen, maar zij moeten maandag tegen elkaar gaan uitmaken wie de beste is.

In groep 2 staat Olimpia Cluj op de 1e plaats en die moet maandag gaan winnen van Hibernian om op de eerste plaats te blijven.

In groep 3 staat Standard Luik op doelsaldo op nr. 1, Ajax heeft ook 6 punten en die moet winnen van Standard om rechtstreeks door te kunnen.

In groep 4 staan Medyk Konin en PK-35 ieder met 4 punten bovenaan en zij staan maandag tegenover elkaar. Het kan nog spannend worden als dit een gelijkspel wordt want Shelbourne kan bij winst ook op 5 punten komen.

In groep 5 staan Apollon en Sturm er goed voor, maandag moeten deze ploegen tegen elkaar en de winnaar gaat door.

In groep 6 zijn het Minsk en Zurich die de dienst uitmaken en zij staan maandag tegenover elkaar.

In groep 7 staan Stjarnan en Osijek bovenaan en moeten maandag tegen elkaar.

In groep 8 staat Biik-Kazygurt als enige team met 6 punten bovenaan, het moet maandag tegen MTK wat 3 punten heeft net als Sporting CP, maar die had verloren van Biik.

In groep 9 staan Avaldsnes en Spartak Subotica bovenaan en zij zijn maandag elkaars tegenstander.

In groep 10 staat Paok bovenaan en heeft maandag tegen Sarajevo genoeg aan een gelijkspel.

 

22-08-2017: Vandaag de aftrap van de Champions League 2017-2018 met als Ajax die de eer van Nederland hoog moet gaan houden. Ajax is ingedeeld in groep 3 en wist de 1e groepswedstrijd met 6 - 0 van Rigas FC te winnen. De andere wedstrijd uit de groep van Ajax ging tussen Standard en Parnu en hier werd het 2-0. Ajax gaat dus aan de leiding in groep 3 en zal Parnu in het volgende duel treffen. 

Er werd verder veelvuldig gescoord met soms grote uitslagen. Hieronder een klein overzicht van de wedstrijden per groep:

In groep 1 won Konak met 5-0 van Martve, Martve. Martve kreeg 4 keer de gele kaart te zien. Tussen Gintra en Partizan Bardejov werd het 4-0. Konak gaat in deze groep aan de leiding.
In groep 2 was Hibernian met 5-0 te sterk voor Swansea. De wedstrijd tussen Olimpia Cluj en Kharvik eindigde in 1-0. Hibernian pakt hier de koppositie.
In groep 4 werden in de wedstrijd tussen Medyk Konik en Shelbourne geen doelpunten gemaakt, kaarten vielen er echter genoeg, namelijk 8 waarvan 1 directe rode. Ook tussen PK-35 en Linfield niet veel doelpunten maar wel een winnaar, PK-35 won met 1-0 en staat dus bovenaan in groep 4.
In groep 5 troffen Sturm en Noroc elkaar  en Sturm won met 4-0. Apollon en NSA eindigde ook in 4-0. Dus hier 2 teams aan de leiding, Sturm en Apollon.
In groep 6 een duel waar het verschil in doelpunten niet zo heel groot was, tussen Zurich en Olimpija Ljubljana werd het 2-1. Tussen Minsk en Birkirkara was het verschil een stuk duidelijker, Minsk won met 8-0 en gaat hiermee aan de leiding in deze groep.
In groep 7 de grootste uitslag van vandaag, 9-0 werd het tussen Stjarnan en Ki. Ook in de andere wedstrijd was het veel eenrichtingsverkeer, hier werd Istatov met 7 - 0 verslagen door Osijek. Stjarnan gaat met 9 doelpunten aan de leiding.
In groep 8 geen grote verschillen in beide wedstrijden, MTK Hungária en Hajvalia eindigde in 2-0 en BIIK-Kazygurt en Sporting CP werd 2-1. MTK Hungária gaat aan kop.
In groep 9 eindigde de confrontatie tussen Avaldsnes en Breznica in 2-1. De andere wedstrijd ging tussen Spartak Subotica en Qiryat Gat werd het 7-1. Spartak Subotica staat hier op de 1e plaats. 
In groep 10 klopte PAOK, Bettembourg met 8 - 0 met een hattrick voor Dimitra Panteliadou. De 2e wedstrijd uit deze groep ging tussen Sarajevo en Vllaznia en hier werd het 0-1. De koppositie is dus voor PAOK.



23-06-2017:
AJAX zit in groep 3 en gaat naar Estland voor de UEFA WCL 
Op vrijdag 23 juni 2017 heeft de loting plaatsgevonden in Nyon voor in totaal 10 groepen van 4 teams die in dit kwalificatietoernooi gaan spelen voor een plaats bij de laatste 32 teams. Ajax gaat naar Estland voor dit minitoernooi en zal daar gaan spelen tegen Standard Luik uit Belgie, Parnu uit Estland en Rigas uit Letland.