Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - Pernis | Ronde 17 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Drachtster Boys - Pernis
3 3

Wedstrijddatum: vrijdag, 15 februari 2013
Aanvangstijd: 20:15 u

Zaalvrouwen Drachtster Boys delen punten met Pernis

door Conny Oosting-Wildeboer, teammanager Drachtster Boys zaal VR1

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys om de derde plaats tegen Pernis uit Schiedam. Pernis stond in de rust nog op met 2-3 voor. Gelijk na rust bracht Shannon Viet de thuisclub op gelijke hoogte, 3-3. En dat bleef het ook.

Drachtster Boys begon sterk ondanks de druk van Pernis op de verdedigers. Na een prachtige opbouw van achteruit door Janneke Vellema, kon Vera Veelers langs de zijlijn de tegenstander omspelen. Na het snel doorspelen van Shannon Viet op Esther van Toledo kwam de bal uiteindelijk terug bij Vera Veelers bij de tweede paal en zij maakte de 1-0. Pernis kwam daarna snel terug. Na  balverlies aan Drachtster zijde werd er onvoldoende geschakeld waardoor Suzanne Bakker, Lenie Mendez Fernandes kon bereiken, die de gelijkmaker binnen schoot. 1-1. Halverwege de eerste helft was er een aanval van Pernis met wederom Suzanne Bakker in de hoofdrol. Van achteruit zette zij de aanval zelf op, opnieuw door slecht omschakelen van de Boys. Na een 1-2tje met Lenie Mendes Fernandes scoorde Bakker; 1-2. Even daarna was een identieke fout de inleiding van opnieuw een doelpunt van Suzanne Bakker.1-3. Tot dan toe waren er al drie blessures voor het team van trainer Jos Alkema, die onlangs zijn contract met nog een jaar verlengde. Janneke Vellema ging ongelukkig door haar enkel en Kim Gall verdraaide haar knie. Sylvia van der Geest was in de warming-up al afgevallen door een zweepslag in haar kuit. De strijd werd er niet minder om. Shannon Viet wist vlak voor rust de 2-3 te maken.

Gelijk na rust kon Shannon Viet de gelijkmaker al binnen koppen, na een verre uitgooi van keepster Teuny Bosma. 3-3. De tweede helft duurde daarna nog lang. Ruim twintig spannende minuten met  volop strijd van beide teams, maar geen doelpunten. Na het eindsignaal moesten beide teams genoegen nemen met één punt.

Door het verlies van Watervogels tegen FC Gelre, blijft de aansluiting mogelijk met de tweede plaats. Os Lusitanos, de ogenschijnlijk onverslaanbare koploper in de eredivisie, is aankomende vrijdag in de kwart finale van de landelijke KNVB beker de tegenstander.  Drachtster Boys wil revanche na de blamage in de laatste ontmoeting (0-6) en hoopt ondanks de vakantie dat de toeschouwers de thuisclub volop komen steunen.

Aankomende vrijdagavond 22 januari 21.00 uur, in de Korfbalhal in Drachten, de kwartfinale landelijke KNVB beker Drachtster Boys tegen OS Lusitanos.

Verslag van Pernis
Door Wendy Rietveld

Een mooi affiche met als inzet de derde plaats in de Eredivisie. Beide teams waren vandaag vastbesloten drie punten te pakken en Drachtster Boys liet dit streven direct zien.

De eerste twee minuten maakten zij het spel, drongen vv Pernis ver terug en al na 30 seconden kregen zij een eerste kans. Het was een kwestie van tijd voor de thuisploeg een voorsprong zou nemen. In de tweede minuut was het Vera Veelers die de 1-0 op het scorebord zette na een goede combinatie met Shannon Viet en Esther van Toledo. Direct erna een lange bal van keepster Teuny Bosma op Shannon Viet die maar net over kopte en een schot van Esther van Toledo die door Jora Wolfgram tot corner verwerkt werd. Dit offensief leek Pernis wakker te schudden, want nu gooiden ook zij alle remmen los. De eerste kans voor de Rotterdammers was gelijk raak. Francisca Schols speelde op Suzanne Bakker die met een steekpass Lenie Mendes Fernandes weg stuurde. Die twijfelde niet en maakte de 1-1.
Nog geen tien seconden later miste diezelfde Lenie overtuiging en schoot op de keepster. Het spel golfde op en neer en wederom werd Drachtster Boys gevaarlijk uit een verre uitworp die verlengd werd door Shannon Viet. Jora Wolfgram bracht redding. De volgende lange bal van de keepster werd door Pernis speelster Samira El Biyar op de eigen lat gekopt. Na een schot van Brenda Eefting was het weer even de beurt aan Pernis. Arlette Almeida kreeg twee kansen. Eerst raakte zij de paal en vervolgens schoot ze voorlangs. Ook Lenie Mendes Fernandes had haar team op voorsprong moeten zetten, maar schoot over en vond keepster Teuny op haar weg. In de tiende minuut onderschepte Suzanne Bakker de bal en ging de 1-2 aan met Lenie. Suzanne schoot droog de 1-2 tegen het net. Diezelfde Suzanne tekende voor de 1-3 na een sublieme actie. Ze verstoorde wederom een aanval van de Drachtster meiden, zette een tegenstander op het verkeerde been en ging er nog eens twee voorbij waarna ze de bal in de verre hoek plaatste.
De thuisploeg gaf niet op en werd eerst nog gevaarlijk door schoten van Brenda Bekkema en Shannon Viet voor Shannon vlak voor rust de bal tegen Suzanne Bakker aan schoot die zo ongelukkig haar eigen keepster passeerde. De laatste kans voor rust was voor Pernis. Zij probeerde het wapen van Drachtster Boys in te zetten, een uitworp van Jora Wolfgram werd door Lenie Mendes Fernandes in één keer over geschoten.

De Friese dames begonnen de tweede helft zoals de eerste. Al na 25 seconden schoot Brenda Bekkema op de paal. Direct hierna twee keer een uitbraak van Lenie Mendes Fernandes, maar geen goals. In de 23e minuut bleek Pernis nog steeds geen grip te hebben op de lange bal vanaf de keepster want Shannon Viet kon verlengen en de 3-3 maken.
Vlak hierna raakte Brenda Eefting de paal en poorte Lenie aan de andere kant Teuny, maar de bal ging via buitenkant paal naast. Lenie brak nog een keer snel uit, maar schoot op keepster Teuny en uit de tegenstoot bracht Jora Wolfgram goed redding. Kansen genoeg in deze wedstrijd, Teuny had moeite met een verraderlijk schot van Suzanne Bakker, Samira El Biyar miste de bal na een goede actie van Arlette Almeida en Rochella Becker haar schot werd geblockt. Hierna aan de andere kant een 1 op 1 van Vera Veelers met goalie Jora die als winnaar uit de strijd kwam. Het tempo was al de gehele wedstrijd moordend en de kansen waren niet meer te tellen. Samira El Biyar kon wederom net niet bij de bal en Brenda Bekkema schoot net naast.

Zo kreeg deze wedstrijd maar één winnaar, het neutrale publiek. Beide teams schieten niks op met dit punt en toen Pernis in de bus te horen kreeg dat Watervogels verloor bij FC Gelre overheerste de teleurstelling. Volgende week spelen beide teams voor de landelijke beker, Drachtster Boys tegen Os Lusitanos en Pernis neem het thuis op tegen Plubos.

Eindstand: Drachtster Boys VR1 – Pernis VR1: 3-3

Selectie Dr.Boys: Teuny Bosma, Kim Gall, Marleen Reenders, Esther van Toledo, Vera Veelers, Sylvia van der Geest, Brenda Bekkema, Brenda Eefting, Shannon Viet en Janneke Vellema.
Afwezig: Jessie Prijs (hele seizoen niet beschikbaar i.v.m. knieblessure).

Selectie Pernis: Jora Wolfgram, Suzanne Bakker, Fransica Schols, Arletta Almeida, Samira Elbiyar, Vivienne Knegtmans, Rochella Becker, Edwina Buitenman, Lenie Mendez Fernandes en Roxanne Monkou.

Scheidsrechtsters         : G. van Tuinen en R.J. Schripsema
Secretaris                    : L.W. Griek