Wedstrijdverslag: ZVV Watervogels'64 - Drachtster Boys | Ronde 17 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Simone Verschoor

Afgelopen woensdagavond speelden de dames van Watervogels ’64 tegen Drachtse Boys, en daar waar er vorige week tegen OS Lusitanos nog aan het kortste eind getrokken werd kwam het team van coach Ronald Dobber  deze week als overtuigend  winnaar uit de bus.
Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Duinenveld zien we een fel Watervogels ‘64 staan wat direct een aantal mooie aanvallen opzet. Maar ook bij Drachtse Boys zoeken ze naar een opening richting het doel, en daar gaat het in de 5e minuut  mis als keepster Anita Blokker in een duel met een speelster van Drachtse Boys geblesseerd raakt.

Speelster en reservekeepster Manon Roosjen moet dus een keepershirt aan en gaat tussen de palen staan. Het spel gaat weer verder en de aanval is weer voor Watervogels, na  een strakke pass van Isolde  is het Jiska die het doel maar net mist. Een minuut later geeft Aaike Verschoor de bal goed mee met Monique v.d. Rijst maar haar schot komt recht in de handen van keepster Teunie Bosma terecht, bij de volgende aanval is het echter wel raak. Een door Aaike snel en strak genomen corner wordt door Monique binnen de palen getikt 1-0. Bij Drachtse Boys gaan ze in de tegenaanval maar het schot van Annet Landman wordt door Manon prima gehouden. Met nog 2 minuten op de klok trekt Jiska het gat waardoor Monique de bal prima afgeeft op Aaike en die is genadeloos 2-0.
Na de rust zijn de dames van Drachtse Boys feller en daar lijkt Watervogels’64 even aan te moeten wennen, het eerste schot op doel is weliswaar van Aaike na een prima lobje van Isolde Stam, maar daar heeft keepster Bosma alleen een paar zere handen van overgehouden door deze knal te keren. Het schot wat volgt van Isolde gaat helaas naast.

Even later is het Shannon Viet die een schot op doel lost, de bal gaat door de benen van Manon maar hij rolt langs de buitenkant van de paal naast. Daarna is het  Sita de Vries  die de keeper kunsten van Manon nog even test, maar die doet haar uiterste best en weet de bal tot corner te verwerken. Maar de 3e keer is het dan toch raak en zet  Annet Landman de 2-1 op het scorebord.
In de 30e minuut is het Monica Scholes die de bal goed voorzet en daar maakt Jisca van Dam goed gebruik van 3-1.

Drachtse Boys probeert de aansluitende treffer te maken maar Roosjen staat prima te keepen en weet dit samen met een goed verdedigende Isolde te voorkomen.
Met nog 5 minuten op de klok schiet Monique na goed voorwerk van Jisca en Aaike de 4-1 binnen en ook de 5-1 komt op haar naam,dit maal is het een 10 meter trap die ze achter keepster Bosma laar verdwijnen. Een goede wedstrijd met zeker in de 2e helft flink wat strijd.

Wedstrijd was uitgesteld omdat Drachtster Boys was genomineerd.