Wedstrijdverslag: SV Lake Valley - FSG/Gezien.nl | Ronde 13 | Eredivisie Zaal 2011-2012

LAKE VALLEY VERLIEST THUIS IN LIMBURGSE DERBY VAN FSG

Vrijdagavond heeft Lake Valley de limburgse derby tegen FSG uit Sittard verloren met 1-3.

Een week eerder werd er nog in Sittard tegen elkaar gespeeld voor de beker en won FSG met 3-2. De 2e wedstrijd voor de beker wordt vrijdag 27 januari gespeeld in sporthal de Wetteling om 22:00. De winnaar over 2 wedstrijden zal door gaan naar de volgende ronde.

Na 6 minuten is het FSG dat op een 0-1 voorsprong komt, door in te stappen van een verdedigster van Lake Valley ontstaat er een 1:1 situatie waar FSG wel raad mee weet.
In de 12e minuut wordt er balverlies geleden tijdens een aanval en de counter wordt goed uitgespeeld door FSG en bij de 2e paal binnen getikt. (0-2)
2 minuten later een schot van Jessie Philipsen wat het eerste wapenfeit zal betekenen van Lake Valley.
Met nog 2.40 minuut op de klok is het wederom Jessie Philipsen die aan mag leggen voor een indirecte vrije trap op de 6 meter lijn nadat de FSG keeper de bal voor de 2e keer aanraakt zonder dat de bal uit is geweest of aan is geraakt door een Lake Valley speelster. Helaas wordt deze inzet goed gestopt door de keepster van FSG.
Niet lang daarna volgt er een time out, aangevraagd door Lake Valley.
Lake Valley gaat op zoek naar de aansluitingstreffer en deze komt er ook. Een goed ingespeelde bal op Marije Jager wordt doorgspeeld op de doorgelopen Beau Nellissen die de bal met links binnen schiet. (1-2) Dit is ook de ruststand.

In de 2e helft na 4 minuten alweer een vrije trap op de 6 meter lijn nadat de FSG keepster de bal langer dan 4 seconden vast heeft gehouden. Na 2 pogingen, omdat de muur niet op afstand stond helaas weer geen treffer uit deze situatie.
Na 10 minuten een goede schietkans voor Anke van de Wijngaard, maar alweer is het de goed keepende FSG keepster die de bal weet te stoppen.
Uit een corner krijgt Lake Valley nog een goede kans om de gelijkmaker te scoren.
5 minuten voor tijd een uitbraak van FSG en het schot beland tot geluk van de thuisploeg op de paal.
Lake Valley blijft aanzetten en gaat in de laatste minuut zelfs met een meevoetballende keepster spelen, helaas volgt er snel balverlies en van afstand wordt de 1-3 binnen geschoten en is de wedstrijd beslist.

Volgende week vrijdag wacht de uitwedstrijd in Scheveningen tegen Noordzee en zoals eerder gezegd de week erna op 27 januari de thuiswedstrijd voor de beker tegen FSG.

Locatie: Venray