doelpunt Min.  ::<br />Shirley Kocacinar

doelpuntShirley Kocacinar (1x)

Verslag van DTS
Door Eveline Zech

DTS vrouwen sluiten seizoen af met verlies tegen Fortuna Sittard

Op 4 mei jl. werd alweer de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. De DTS vrouwen moesten hiervoor helemaal naar Sittard afreizen. Voor beide ploegen stond niets meer op het spel behalve een zo hoog mogelijke plek op de ranglijst. De thuisploeg trapte af en was direct gevaarlijk. DTS had aan het begin moeite met de snelle voorhoede van Fortuna. Na een kwartier spelen kwam de eerste grote kans voor de Limburgers, maar alleen voor keepster Tiffany Loeven schoot de aanvalster naast.

DTS kreeg meer vat op de wedstrijd en kwam later in de eerste helft meer op de helft van Fortuna te spelen, maar er zat weinig rust in het spel en van echt uitgespeelde kansen kwam het niet. De doelpogingen die gedaan werden, belandden in de handen van de Limburgse keepster. Vlak voor rust komen twee speelsters van Fortuna alleen op Tiffany Loeven af, maar de Edese keepster weet de bal knap te onderscheppen. Op slag van rust was het dan toch raak voor de thuisploeg toen Loeven ditmaal wel werd gepasseerd en de bal in het net werd geschoten. Met een 1-0 zochten de ploegen verkoeling in de kleedkamer. Hoewel Fortuna de beste kansen had, deed DTS zeker niet voor de groen-gelen. In de tweede helft werden de rollen zelfs omgedraaid en kregen de bezoekers meerdere mogelijkheden om gelijk te maken. Maar de Edese verdediging moest waken voor de snelle spitsen, die op nog een goal aan het loeren waren. Na 70 minuten spelen kregen Cynthia de Geus en Merlin te Wilt een publiekswissel. Beide speelsters hangen de voetbalschoenen aan de wilgen en gaan zich richten op andere hobby’s. Cynthia de Geus zal volgend seizoen de afscheid nemende Frans van Ernst overnemen als verzorger van de DTS vrouwen.

Het laatste kwartier stond de thuisploeg behoorlijk onder druk. In de 75e minuut werd Sarina Groeneveld gevloerd in het zestienmetergebied en kreeg een penalty toebedeeld. Maar ook deze doelpoging ging er niet in want de keepster stopte de penalty die door Linda Helbling werd genomen. Nog zeker vier grote kansen kregen de bezoekers maar de bal wilde er niet in. Tot slot moest ook

Tiffany Loeven nog een keer in actie komen en ook nu kwam zij weer als sterkte uit de strijd. Ook al hadden de DTS vrouwen, zeker op basis van de tweede helft, meer verdiend, de punten bleven in Sittard. Met een zevende plek in de Topklasse en dus handhaving zonder nacompetitie laten coach Bert Beerdsen en assistent-trainer Marc de Geus het team goed achter In september zal DTS onder leiding van Tom Polman het nieuwe seizoen ingaan.

De DTS vrouwen wensen iedereen veel succes in de nacompetitie en een fijne zomervakantie!

Goal: Tiffany Loeven;

Verdediging: Anne-Meike Overduin; Cynthia de Geus (67’ Kirsten Kranenburg); Renate Vonk; Larissa Libosan;

Middenveld: Annelies Oomen; Merlin te Wilt (70’ Jaimy Jansen); Yvonne Veldhuizen

Aanval: Linda Helbling; Willeke Pater; Eveline Zech (71’ Sarina Groeneveld)

Korte versie

De laatste wedstrijd van het seizoen werd zaterdag in Limburg gespeeld. Nummer 3, Fortuna Sittard was de tegenstander en startte sterk. DTS kreeg steeds meer grip op de wedstrijd, maar de kansen voor de thuisploeg waren beter. Tiffany Loeven bracht DTS in de 41e minuut redding, maar werd op slag van rust toch gepasseerd door de behendige Shirley Kocacinar 1-0. Na rust werd DTS sterker en wist de ploeg meer kansen te creëren. Vooral in het laatste kwartier zette de ploeg druk op Fortuna, maar de bal wilde niet in het net. Ook de thuisploeg kwam niet meer tot scoren, omdat Tiffany Loeven in de 90e minuut nog knap redding bracht. De punten bleven in Sittard. Voor trainer Bert Beerdsen, assistent-trainer Marc de Geus, verzorger Frans van Ernst en Cynthia de Geus, Merlin te Wilt en Petra Boersma-van Rossum was dit de laatste wedstrijd en zij zijn tot een mooie zevende plaats in de Topklasse gekomen. Volgend seizoen neemt Tom Polman het stokje over van Bert Beerdsen.