Wedstrijdverslag: Oranje Nassau 1 - Ste.Do.Co 1 | Ronde 1 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 03 september 2011

Verslag door Ste.Do.Co.
    Jan Koppenol

Ste.Do.Co. neemt alle punten mee uit Groningen

In de net opgerichte Topklasse heeft het vrouwenteam van Ste.Do.Co. uitstekende zaken gedaan door
    het team van Oranje Nassau op een 1-3 nederlaag te trakteren. Dat het zo zou aflopen, kon aan de eerste helft niet worden afgelezen, want ON begon scherper aan de wedstrijd dan de Hoornaarse vrouwen, bij wie misschien de lange busreis nog in de benen zat. ON zette Ste.Do.Co. meteen vast op de eigen helft, het positiespel was beter en de vrouwen van coach Tjeerd Strengholt creëerden tal van kansjes maar het vinden van het doel was voor de Groningse vrouwen iedere keer een te moeilijke opgave.
    En werd de bal echt op het doel geschoten, dan stond de uitstekend spelende Sharon Schoonderbeek op haar post. Aan de andere kant kreeg ook Ste.Do.Co. de nodige kansen, vooral via de snelle speelsters Dominique van Wensveen en Liza van der  Most. Hiermee werd de rust bereikt en vooral Ste.Do.Co. mocht met de 0-0 stand niet ontevreden zijn.

Na de rust bracht trainer/coach Janny Timisela Rosanne Scheurwater in, waardoor Ste.Do.Co. meer grip kreeg op het middenveld. Toch behield ON ook in de tweede helft vaak de betere helft van het spel, echter scoren bleek een te moeilijke opgave. Zo niet voor de Ste.Do.Co. vrouwen. In de 51e minuut bediende Aniek Laponder Liza van der Most op maat en de kersverse jeugdinternational wist met deze kans wel raad: 0-1. ON ging daarna furieus ten aanval om deze achterstand weg te werken. In de 57e minuut kregen ze een unieke kans om dit te doen, namelijk na een handsbal van Aniek Laponder. Maar zelfs deze kans was aan ON niet besteed, Marian Meijer vond in Sharon Schoonderbeek een niet te passeren doelvrouw. In de 65e minuut verdubbelde Ste.Do.Co. de voorsprong na een assist van Sharon Schoonderbeek (!) kwam Lotte Coerts oog in oog met de keeper van ON: 0-2. Hierna ging ON achterin 1 op 1 spelen en zette Ste.Do.Co. flink onder druk en uit een vrije trap wist Aruni Slagter de bal hard in het Hoornaarse doel te koppen: 1-2.  Het werd nog even billen knijpen voor iedereen aan de Hoornaarse kant, maar in de 88e minuut wist Liza van der Most met een prachtige dieptepass Danielle Vermeulen alleen voor de Groningse keeper te zetten en ook zij faalde niet: 1-3. Daarmee was het pleit beslecht.

Locatie: Groningen