A+ R A-
Wedstrijdverslag: Reiger Boys 1 - Ter Leede 1 | Ronde 22 | Topklasse 2011-2012

Reiger Boys 1 - Ter Leede 1
2 0
(0 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 05 mei 2012
Aanvangstijd: 12:00 u


Gebeurtenissen

doelpunt


     Samenvatting

    Verslag van Reiger Boys
    Door Simone Verschoor

    HEERHUGOWAARD - Een beladen wedstrijd afgelopen zaterdag op sportpark de Wending, bij verlies komt Reiger Boys op gelijke hoogte met Fortuna en zouden ze na het spelen van een beslissingswedstrijd alsnog direct kunnen degraderen uit de Topklasse.
    De andere degradatie kandidaat, de dames van Fortuna Wormerveer, moesten het opnemen tegen Buitenveldert en bij winst zouden ze dus nog kans maken om nacompetitie te spelen. Maar de uitslagen aan het eind van deze zaterdagmiddag pakte ongunstig uit voor de Wormerveerse, zij verloren de wedstrijd in Amsterdam met 2-0 en degraderen dus naar de hoofdklasse. Onze dames wisten Ter Leede met 2-0 te verslaan en gaan nu de nacompetitie in om zo nog hun kans te grijpen om in de Topklasse te mogen blijven voetballen.

    De eerste 10 minuten van de wedstrijd spelen zich voornamelijk af op de helft van Reiger Boys, Ter Leede speelt rond en de dames van RB zijn zoekende. Na drie 1 tegen 1 reddingen op rij van keepster Jesca Willemsen blijft Reiger Boys overeind en wordt het spel beduidend beter. Bonnie Smit zet de bal prima voor maar de meegekomen Jorinda Schuit kan hem niet goed raken en kopt naast. Na een goed half uur spelen is het Jorinda die het doel mist en na haar lukt het ook Sharon Kok niet om de bal tussen de palen te schieten. Ook bij de gasten lukt het nèt niet stuitte eerder Arlette Almeida, Anouk van Haaster en Lavinia Poku op keepster Willemsen, in de blessure tijd van deze eerste helft is het wederom Poku die een  ver voor haar doel staande Willemsen treft en haar schot net naast het doel ziet gaan.

    Direct na het begin van de 2e helft is het Stefanie Gorter die na een goede voorzet van Jorinda Schuit in èèn keer op doel had moeten schieten, maar zij verzuimde en daarna was de hele defensie van Ter Leede inmiddels aanwezig voor de goal. Nog geen twee minuten later ziet Bouchra Moudou haar schot op de kruising uiteen spatten en in de rebound schiet Sharday Pattinasarany over. Die zelfde Pattinasarany had overigens niet veel later enorm veel ruimte gekregen van de Sassenheimse verdediging  om op doel te schieten maar zag dat waarschijnlijk zelf niet.

    In de 55e minuut zien we Lavinia Poku opkomen langs de zijkant en een schot lossen op doel die, helaas voor haar, naast gaat. Bij Reiger Boys weet Sharday na een uur spelen de goal te raken, na een pass van Jorinda verdwijnt de bal tegen de touwen en staat het 1-0.
    Door een botsing met Stephanie Buitendam komt  Monica Hoogendam nogal ongelukkig ten val, nadat ze op een brancard van het veld gedragen is en de wissel is ingebracht wordt de wedstrijd hervat die dan toch een kleine 6 minuten stilgelegen heeft.

    Ter Leede gaat opjacht naar de gelijkmaker maar stuit geregeld op de verdediging van de gastvrouwen. Het schot op doel van Arlette Almeida wordt door keepster Willemsen achter getikt en het schot uit de corner wordt ver weg geknald. In de blessure tijd maakt Reiger Boys 2-0, na een diepte pass van Aaike Verschoor geeft Bonnie Smit keepster Melissa van der Wiel het nakijken.
    Nacompetitie dus voor de dames van Reiger Boys die zich zo nog kunnen proberen te handhaven in de Topklasse, Veel Succes!


    Verslag van Ter Leede
    Via Paki

    Ter Leede verliest laatste wedstrijd

    Onder frisse omstandigheden heeft Ter Leede Dames 1 haar laatste wedstrijd in de topklasse met 2-0 van Reiger Boys verloren. In Heerhugowaard waar voor het team van hoofdtrainer Jamel Rikkers niets meer op het spel stond, behalve de tweede plek in de eind ranking, begon het wel voortvarend aan het duel.

    Al in de eerste 10 minuten werd topscoorder en runner up in de topklasse Lavina Poku feilloos gelanceerd maar ze werd twee keer goed gehinderd en de derde kans had er in gemogen om zo de thuisclub verder in de zorgen te spelen. Reiger Boys had minimaal 1 punt nodig om een promotie/degradatie af te dwingen en dan zou het niet afhankelijk zijn van enkele resultaten elders in het land. Halverwege de eerste helft komt Reiger Boys er een paar keer gevaarlijk uit maar dankzij doelvrouw Melissa van der Wiel houden we stand en bereiken een salon remise.

    Na de rust een iets scherper Reiger Boys die kennelijk goed naar de overige uitslagen hebben gekeken en zorgen voor de nodige druk op onze achterhoede. Uiteindelijk houdt Ter Leede niet stand en maakt de thuisclub met een bekeken bal de bevrijdende 1-0. Direct hierna herpakte Ter Leede zich maar moest in de 64e minuut wel haar aanvoerster Monica Hoogendam missen. In een fysiek duel kwam zij vervelend ten val en moest zich laten vervangen door jeugdspeelster Kimberley van den Akker. Reiger Boys ging voor het veilig stellen van de 3 punten en kreeg toch nog een paar mogelijkheden te verwerken maar Ter Leede kon verder niets meer aan de uitslag doen.

    De wedstrijd stond overigens ook in het teken van het afscheid nemen van Anouk van Haaster en Melissa van der Wiel. De doelvrouw gaat haar carrière voortzetten bij sc Telstar en Anouk van Haaster stopt na 20 jaar (prestatie)voetbal.

    Statistiek

    Locatie: Sportpark De Wending te Heerhugowaard

    Scheidsrechter: Fred Smit

    Scoreverloop: 1-0  Sharday Pattinasarany (60 e) 2-0 Bonnie Smit (90+4)

    Opstellingen:
    Ter Leede:
    Melissa van der Wiel, Kitty Susan, Monica Hoogendam (68 e Kim van den Akker) Celine van Loe, Christa van Roessel, Kelly van de Berg, Lavinia Poku, Anouk van Haaster, Arlette Almeida, Eshly Bakker, Michelle Seijen ten hoorn.

    Reiger Boys:
    Jesca Willemsen, Stephanie Buitendam, Aaike Verschoor, Marintha Louwe, Jaimy Visser, Jorinda Schuit(64e Tessa Oud), Bouchra Moudou (76 e Sue Ranie Hok A Hin) Sharday Pattinasarany, Bonnie Smit, Stefanie Gorter (81 e Monique van der Rijst) Sharon Kok.