Wedstrijdverslag: FC Plubos - Drachtster Boys | Ronde 9 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Zaaldames Drachtster Boys doen goede zaken

Na een redelijke korte rit, ondanks de dichte mist, naar Alkmaar en een gastvrij ontvangst begonnen de dames van Drachtster Boys net als de laatste wedstrijden voorzichtig. FC Plubos kon hier prima op inspelen en zo ontstonden er van beide kanten kansen. Pas in de 13e minuut viel het eerste doelpunt,  na opnieuw een foutje in de Drachtster verdediging, Marintha Louwe 1-0. Het leek een rendez-vous te worden van de laatste paar wedstrijden. Maar niets leek minder waar. De Boys begonnen te voetballen en te knokken. Uit een vrije trap scoorde Brenda Eefting de 1-1 (14e min.)en nog geen minuut later een goed uitgespeelde counter, Sylvia van der Geest 1-2.

De tweede helft hadden de Boys het ritme te pakken. De thuisclub had nog wel een paar kansen, maar keeper Teuny Bosma wist deze te keren. Vera Veelers kreeg nog onterecht geel voor aanmerkingen op de leiding, maar dit mocht de wedstrijd niet beïnvloeden. De eindstand was uiteindelijk 1-6. Hiermee blijven de Boys op de 3e positie.
1-3 Marleen Reenders (1e min.)
1-4 Vera Veelers  (7e min.)
1-5 Brenda Eefting (8e min.)
1-6 Vera Veelers (12e min.)

De volgende wedstrijd speelt Drachtster Boys op 2 december uit tegen Arch. Nieuwboer (Wervershoof).

Verslag Plubos
door Marianne Pluijmers

Een aantrekkelijke wedstrijd voor de toeschouwers met een grote kentering in spelbeeld. Door de winst behoud Drachtster Boys aansluiting met de top
Coach Fien Timisela, die ook deze keer op de tribune moest plaatsnemen wegens een schorsing, had haar team vooraf met klem gevraagd om een scherp en geconcentreerde eerste helft. Volgens Timisela speelde haar ploeg de eerste helft dit keer bovenverwachting goed. Doel bereikt dachten de dames blijkbaar. Ze konden het goede spel, mede door een zeer snelle ongelukkige tegengoal, de tweede helft niet voortzetten.

Aan de bal was de ploeg sterk, de passes waren opmerkelijk goed en ook de getrainde positiewisselingen kwamen redelijk uit de verf. Drachtster Boys kon weinig uitrichten. Bij de kansen uit de counter die ze kregen vonden ze keepster Nanouk Groentjes op hun weg. Het verzorgde spel van Plubos werd de 14e minuut beloond met een goal. Marintha Louwe verdedigde scherp vooruit en ontvreemde de bal van de laatste vrouw. Alleen voor  keepster Teuny Bosma maakte zij haar zelf gecreëerde kans koelbloedig af.

Helaas voor Plubos lag de tegengoal er diezelfde minuut nog in. Vanuit een op het oog ongevaarlijke situatie kreeg Groentjes de bal terug gespeeld. Zij wachtte echter iets te lang met de verwerking. Een vrijetrap voor Drachtster boys was het gevolg op de ontstane situatie. Brenda Eefting gaf haar visite kaartje af door de bal hard en uiterst scherp langs de muur in de linker benedenhoek te jagen. Twee minuten later zorgde Sylvia van der Geest ervoor dat Plubos 1-2 achter kwam.
Vlak voor rust werd de sterk aan de bal spelende Mirjam van Dijk in een dreigende positie voor de goal nog stevig onderuit gehaald. Een penalty werd echter niet toegekend.

Binnen dertig seconde lag de bal al in het net. Een snel schot werd gekeerd door Groentjes,maar viel precies voor de voeten van Kim Gall die in leeg goal kon scoren. Plubos had in de rust te horen gekregen dat ze geduldig moesten zijn. Deze 1-3 was een zware tegenvaller maar nog overbrugbaar. Toen een onzuivere crosspass werd onderschept en Drachtster Boys z'n vierde goal maakte was de wedstrijd gespeeld. Plubos kon het speelveld niet meer klein houden en er ging veel fout in de communicatie waardoor Drachtster Boys binnen een paar minuten kon uitlopen tot 1-6. De laatste zeven minuten was een open wedstrijd waarbij beide keepsters nog even hun kunnen konden vertonen.