A+ R A-
Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - ZVV Watervogels'64 | Ronde 11 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Os Lusitanos - ZVV Watervogels'64
9 1

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 23 november 2012
Aanvangstijd: 19:30 u
Toeschouwers : 93


 Samenvatting

{tweetme}

Verslag van Os Lusitanos
Door Karin Beverwijk

Os Lusitanos neemt afstand na winst op zvv Watervogels

Na een prima overwinning vorige week van 0-6 tegen Drachtster Boys, verkeerde het team uit Amsterdam in een prima stemming. De topper in Drachten bleef uit, maar de hoop was gevestigd op het team uit Den Helder. Het team dat bestaat uit jonge gedreven speelsters. Speelsters die vooruit en aanvallend voetbal laten zien, ongeacht de tegenstander. Deze week zou de topper in ieder geval spektakel met zich mee brengen. Wederom stond de koppositie op het spel.

In een goed gevulde Aristos sporthal klonk om 20.30 uur het fluitsignaal. Er druppelde nog wat mensen naar binnen, maar degene die 1 minuut te laat waren in de zaal, hadden op dat moment al 2 doelpunten gemist. Petra Verbeek laat dit seizoen zien, dat gesteund door haar teamgenoten zij levensgevaarlijk is. Met haar snelheid, gedrevenheid en oog voor precisie staat zij dan ook niet voor niets op ongekende hoogte van topscorerslijst.

Eline Keet zet de aanvoerster van de Vogels, Monique van der Rijst onder druk. De bal verdwijnt over de achterlijn en dus een corner voor de thuisploeg. Gilanne Louwaars ziet Petra vrij staan en voor we goed en wel onderweg zijn, is het 1-0. Maar na dat doelpunt komt er een aanval van Watervogels. Ook deze bal wordt tot corner verwerkt. De bal wordt ingeschoten op Aaike Verschoor en voor de goal staat de topscoorder uit Den Helder de nummer twee van de lijst, Chantal Hendriks klaar om de bal simpel in te tikken. Beide teams hebben hun tanden laten zien. En het publiek gaat er eens goed voor zitten. Dit beloofd wat. Over en weer komen er kleine kansjes voor beide teams. Petra ziet haar inzet over gaan na een prachtige voorzet van Gilanne. Die overigens een prima wedstrijd speelde. Ze is als een van de weinige in staat haar teamgenoten te laten schitteren. En zelf de rol van aangever op zich te nemen. In de zevende minuut is het wederom Eline die de speelsters van Watervogels onder druk zet. Ze verovert de bal en gaat alleen op keepster Anita Blokker af. Koelbloedig rond zij af en zet hiermee de tweede goal voor het thuisteam op het scorebord. Eline die tot vorige week op de derde plaats staat op de topscorerslijst met 16 doelpunten, is in deze wedstrijd behoorlijk op dreef.

Ook de derde goal van de avond komt van haar voet. Linda Bos, speelster met ongelofelijk veel inzicht en rust onderschept de bal en pass direct op Eline in. Eline bedenkt zich geen seconde en schiet de bal in. Ze komt nog wel in botsing met Anita Blokker die wat licht geblesseerd blijft liggen. Gelukkig voor haar kan zij de wedstrijd hervatten. Maar de selectie uit Den Helder had eventueel nog een reserve keepster mee genomen. En zo ook wat extra wissels speelsters. Een veldvoetbalteam aan speelsters uit Den Helder keek hoe de wedstrijd verder verliep. De volgende aanval van Os Lusitanos was al weer in de maak. Dit keer tussen de twee meiden die de meeste assissts op hun naam hebben. Stephanie onderschept de bal en speelt deze breed op Gilanne. Zij wacht op haar beurt tot dat Stephanie door gelopen is en geeft haar de bal precies op maat. Het enige wat de topscoorder van de veldcompetitie moet doen, is de bal simpel binnen tikken. En dat is wel aan haar besteed. Watervogels kijkt inmiddels tegen een 4-1 achterstand aan. En voor de rust zou daar nog 1 doelpunt bij komen van wie anders dan Petra Verbeek. Het is wederom Linda die van achteruit de aanval op zet. Ondanks dat zij nog hevig onder druk wordt gezet door twee speelsters van Watervogels, komt zij er toch uit. Ze speelt de bal op Petra Verbeek, maar die wordt vast gehouden door Aaike Verschoor. Die ontvangt hiervoor een gele kaart. De vrije trap wordt niet benut, maar kort daarna wordt er toch gescoord. De ruststand is 5-1.

Na rust blijven beide teams voetballen. Voor de neutrale kijker een leuke wedstrijd met veel strijd. Er klinkt een waarderende aahhh van de tribune als Gilanne de bal hoog bij Petra bezorgt. Zij kan niets anders dan met een halve omhaal de keepster proberen te passeren, maar de bal raakt de paal. Daarna zien we twee aanvallen achter elkaar die we wel vaker zien. Voor degene die via de site van Omroep Friesland de wedstrijd van vorige week hebben gezien tegen Dr. Boys, zien dat de eerste twee goals op precies dezelfde manier worden gescoord. Het enige wat kan verschillen is wie er scoort en wie de assisst geeft. Bij 6-1 was het Petra die Eline tot prima bediende en kan Eline de 6-1 neerzetten en Petra zette de 7-1 op haar naam. Het team uit Amsterdam blijft aanvallen en mist een paar keer net aan het doel. Dan komt de grote kleine Jaclyn Leiwakabessy in het veld. Verdedigster in hart en nieren. Maar dat werkelijk iedere speelster bij Os Lusitanos kan scoren bewijst zij. Als een duveltje in een doosje staat ze daar bij de tweede paal. Gezien door Gilanne krijgt zij de bal toegespeeld. Simpel was geweest als zij de bal in één keer had binnen getikt. Maar zij neemt de bal aan en geeft zowel de keepster als de verdedigster de kans om erger te voorkomen. Jaclyn haalt de bal naar haar rechterbeen en om de verdedigster en de keepster heen scoort zij de achtste goal. Later ziet Iris Wagemaker haar inzet net aan over gaan, na een laag schoot die door Anita wordt gestopt. Iris wordt later onderuit gehaald door Angela Maasland, weer even terug op het oude vertrouwde Watervogels nest. De scheidsrechter beoordeeld deze overtreding met een gele kaart. En aangezien zij al een gele kaart had, moest zij het veld verlaten. In de man minder situatie is het Eline Keet die haar vijfde goal van de avond maakt en de eindstand bepaald op 9-1.

Het team uit Amsterdam neemt door deze winst afstand van de nummers 2. Zowel Watervogels als Drachtster Boys staan de tweede plaats. Volgende week vrijdag speelt Os Lusitanos tegen fc Gelre. De huidige landskampioen wist vorig jaar de titel te pakken ten koste van Os Lusitanos. Nog altijd een gevoelig punt bij de Amsterdammers. Zeker in eigen huis zal het team er op gebrand zijn om de winst te pakken. fc Gelre heeft door de winst op Dr. Boys de derde overwinning op rij te pakken. En zij zullen zeker strijden voor de 4de overwinning op rij. Vrijdag 30 november om 20.30 uur zal de Aristos sporthal weer op haar grondvesten trillen.


Statistiek

Doelpunten:
Eline Keet 4x, Petra Verbeek 3x, Stephanie Valk 1x, Jaclyn Leiwakabessy 1x
Chantal Hendriksen 1x

Geel:
Gilanne Louwaars
Aaike Verschoor

Rood: Angela Maasland (2x geel)