Wedstrijdverslag: Be Quick'28 1 - Jong FC Twente | Ronde 10 | Topklasse 2011-2012

Beloften Vrouwen winnen in blessuretijd
ATC ’65 Da1/ Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Be Quick ’28 gewonnen. Na een 1-1 stand bij rust, zorgde Yvette van Daelen in de extra tijd voor de verdiende winst (2-3).

Pressie
“We speelden één van de betere helften van het seizoen”, oordeelde Arjan Veurink over het spel van zijn ploeg in het eerste bedrijf. Daarmee doelde de trainer op het sterke positiespel dat zijn ploeg vanaf het begin van de wedstrijd liet zien. De Beloften van FC Twente verdedigden goed vooruit en kon daardoor veel pressie zetten. Deze spelwijze leverde veelvuldig balbezit op.

Na een kwartier spelen, werd dit offensief beloond. Uit een corner van Siri Worm zorgde Anne Bosveld bij de tweede paal voor de voorsprong. In het aanvallende spel schuilden ook een aantal risico’s waardoor Be Quick tien minuten na de 0-1 weer langszij kon komen. De thuisploeg had nog geen kansen gehad, maar profiteerden van een vrije trap. Ondanks die tegenvaller bleef ATC ’65 Da1/ Beloften FC Twente Vrouwen de betere ploeg.

In de beginfase van de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk aan het eerste bedrijf. Dat leverde FC Twente vlak na rust opnieuw de voorsprong op. Tessa Klein Braskamp zette goed door op aangeven van Tashira Renfurm en zorgde daarmee voor 1-2. Maar ook nu lukte het de ploeg niet om de voorsprong vast te houden. Vijf minuten na de goal kwam de thuisploeg wederom onverwachts op gelijke hoogte. Volgens Arjan Veurink het resultaat van de risico’s die in het aanvallende spel schuilen. “Doordat wij constant druk bleven zetten, ontstonden er ruimtes. Be Quick heeft de kwaliteiten om kleien foutjes af te straffen.”

Verdiende winst
Deze tussenstand zorgde ook voor een tweesprong in de gedachtegang van de trainer. “Tien minuten voor tijd waren we nog steeds de bovenliggende partij en is het de vraag of je tevreden moet zijn met deze tussenstand. Een gelijk spel bij Be Quick is op zichzelf een prima resultaat.” Met een aantal wissels probeerde de coach toch nog wat te forceren en die keuze bleek de juiste. De gretig ingevallen Yvette van Dalen zorgde in de 92e minuut alsnog voor de verdiende winst.

Locatie: Sportpark Be Quick'28 te Zwolle

Opstelling ATC'65: De Seriere, Te Winkel (46’Jansen), Lambers, Bakker, Renfurm, Klein Braskamp, Berends, Worm, Westervelt (75’ Oraile), A. Bosveld, Van De Sanden (80’ Van Daelen)