Onder 17 speelt gelijk tegen Denemarken

Het Nederlands Elftal onder 17 jaar begon hun 2-gevecht tegen Denemarken dinsdagavond in Hoogeveen. Op Sportpark De Weide startten de Oranje meiden opportunistisch. In de 12 minuut kwamen ze 1-0 voor door een doelpunt van Rebecca Doejaaren maar Denemarken kwam al snel langszij. In de tweede helft was het Denemarken dat op voorsprong kwam maar Nederland wist ook nog te scoren en door een doelpunt van Joëlle Smits werd de eindstand 2-2.

Bondscoach Marleen Wissink begon met de volgende basisformatie: Romy Dalebout, Noah Waterham, Caitlin Dijkstra, Fieke Hendriks, Janou Levels, Quinty Sabajo, Bente Jansen, Marisa Olislagers, Rebecca Doejaaren, Kayleigh van Dooren en Ashleigh Weerden.

De statistieken zullen later worden bijgewerkt als deze bekend zijn... Donderdag 25 februari om 11:00 uur staat het 2e duel tegen Denemarken op het programma.

Kort verslag

De Oranje meiden kwamen na 12 minuten op voorsprong door een kopbal in de goal te koppen na een hoekschop. In de 19e minuut is het Denemarken dat echter weer langszij komt nadat het een vrije trap rechtsreeks in het doel schiet. Hierna zijn de beste mogelijkheden voor Nederland maar komen ze niet meer tot scoren voor de rust.

Na rust neemt Denemarken bijna gelijk de leiding in de wedstrijd door de 1-2 te maken. Nederland maakt het echter halverwege de 2e helft weer gelijk, 2-2. Nederland probeert nog een doelpunt te forceren in de eindfase van de wedstrijd maar dit mag helaas niet meer baten.

Verslag OnsOranje

Bron: onsoranje.nl
Verslag door: Welmoed de Lang

Gave Wedstrijd Onder 17

KNVB-coach Marleen Wissink sprak dinsdagavond, na afloop van de oefeninterland van het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar tegen Denemarken, van een 'gave wedstrijd’. Met de uiteindelijke 2-2 kon ze dan ook leven.

“Het was spannend tot het eind. Denemarken is een uitstekende tegenstander om tegen te oefenen. Onze meiden moesten echt laten zien wat ze in hun mars hadden en hebben dat tot de laatste minuut gedaan”, aldus Wissink op het terrein van het Hoogeveense vv De Weide.

Onder 17 startte goed en opende na een kwartier de score. Rebecca Doejaaren kopte een bal vanaf de rechterkant uitstekend getimed binnen. Denemarken kwam via een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied echter al snel weer langszij. Kort na de pauze strafte de ploeg een fout in de Nederlandse opbouw ook nog eens direct af en maakte het 1-2.

Leuke wedstrijd

“Denemarken heeft uitstekende spelers, technisch vaardig, dreigend en ze spelen in een hoog tempo”, aldus Wissink, die zag dat de gasten zich net als Onder 17 niet ingroeven en wilden voetballen. “Daardoor kregen de toeschouwers echt een leuke wedstrijd te zien.”

En één waarbij het publiek alsnog met een tevreden gevoel naar huis kon. De ingevallen Joëlle Smits (foto) joeg een kwartier voor het einde goed door op de Deense achterhoede, veroverde de bal en bleef vervolgens alleen voor de doelvrouw koelbloedig: 2-2.

Terecht

“Dat was ook terecht. Er kunnen natuurlijk altijd dingen beter, maar bij vlagen hebben we heel goed gevoetbald”, vond Wissink, die zich met haar selectie voorbereidt op de EK-kwalificatiestrijd op 15, 17 en 20 maart in Italië (Eliteronde).

“We gaan deze week nog trainen, beelden bekijken en donderdag spelen we nog een keer tegen Denemarken. We zetten hier nu de laatste puntjes op de i.” Het tweede duel vindt eveneens plaats bij vv De Weide en start om 11 uur.

Wedstrijd: Nederland O17 - Denemarken O17

Datum: dinsdag 23 februari 2016

Aanvang: 19:00 uur

Locatie: Sportpark Schutlanden van v.v. De Weide in Hoogeveen

Betreft: oefeninterland ter voorbereiding op de Eliteronde EK 2016

Ruststand: 1 - 1

Eindstand: 2 - 2

Scheidsrechter: Sjoukje de Jong