A+ R A-
Wedstrijdverslag: Ter Leede 1 - RCL 1 | Ronde 8 | Topklasse 2011-2012

Ter Leede 1 - RCL 1
4 0
(2 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 29 oktober 2011
Aanvangstijd: 12:30 u


Gebeurtenissen

doelpunt


     Samenvatting

    Verslag Ter Leede 1
    Door Salman Khawaja

    Ter Leede wint dik verdiend

    De regioderby tussen Ter Leede en RCL is een dikke prooi geworden voor het team uit Sassenheim. Door doelpunten van Marjolein van den Bighelaar en Lavina Poku ieder twee keer pakte het team van trainer-coach Rene Bouma de vierde plek in de topklasse terug.

    De eerste fase is duidelijk voor de bezoeksters uit Leiderdorp en worden enkele keren gevaarlijk voor het doel maar onze doelvrouw en haar verdediging is zeer alert. Na een minuut of 20 pakt Ter Leede het initiatief in de wedstrijd en laat dit niet meer los. De bevestiging van het overwicht en de veldbezetting werpt zijn vruchten af en daarvan maakt Marjolein van den Bighelaar zeer goed gebruik van. Haar diagonaal schot beland in de lange hoek en laat de doelvrouw van RCL kansloos achter, 1-0. RCL komt niet veel van haar eigen helft af en de opbouw komt ook niet tot stand. Uit een afvallende bal in de zestien produceert topscoorder Lavina Poku een schot dat via paal en het lichaam van de doelvrouw via de kruising in het doel belandt, 2-0.

    De tweede helft probeert RCL wat te drukken en komt het iets meer uit de bekende stellingen maar het resultaat zijn wat schoten, of voorzetten waarop geen reactie van de voorhoede komt. De wedstrijd blijft verder in handen van Ter Leede en via de sterk ingevallen Samantha Stojanovic aan RCL zijde wordt het een paar keer gevaarlijk maar doelvrouw Melissa van der Wiel houdt de aansluitingstreffer vakkundig tegen. Een kwartier voor tijd pakt Marjolein van den Bighelaar haar tweede en onze pijlsnelle Lavina Poku wil natuurlijk niet achter blijven. Net voor het sluiten van de markt ramt ze ook haar tweede van deze middag tegen de touwen.

    Door deze 3 winstpunten staan we weer op de 4e plaats in de topklasse en de komende weken krijgen we zeer interessante duels. Het is zaak om tot en met de kerst volle bak te blijven spelen om de aansluiting met RKSTV (5 punten), Saestum (3 punten) en Be Quick (2 punten) te behouden. The Lady of the Match is Monica Hoogenboom en volgende week zaterdag speelt het vlaggenschip wederom thuis en dan komt het Hoornaarse Stedoco op bezoek.


    Statistieken:

    Locatie: Sportpark Roodemolen te Sassenheim

    Opstelling Ter Leede:
    Melissa van der Wiel; Kitty Susan, Monica Hoogenboom (A), Anouk van Haaster, Fien de Leeuw; Stephanie de Lange, Esther Scheenaard, Kimberly Vermeij; Marjolein van den Bighelaar, Lissane Grimbergen, Lavina Poku.

    Wissels:
    46e minuut - Marieke Goeree voor Esther Scheenaard