Japan kan titel verdedigen

Dramatisch slot in halve finale!
Wat een einde van deze halve finale. Engeland koerste af op een verlenging, maar in de 92e minuut onderschepte Laura Bassett de bal en die verdwijnt onderkant lat in het doel.
Engeland uit en zal het op moeten nemen tegen Duitsland om de 3e/4e plaats.
Japan daarentegen kan hun titel verdedigen tegen de USA. Een herhaling van de finale 2011 te Duitsland.

Wedstrijdverslag

De 1e kans voor Engeland in de openingsfase, Jodie Taylor schiet net naast.
Goede pass van Fara Williams naar rechts wat leidt tot de eerste corner voor Engeland. Corner leidt tot niks. Het is toch Engeland wat de aanval zoekt in de beginfase. Nu een vrije trap vanaf de rechterkant, hoog voor en weggekopt.

Japan houdt het hoofd koel en probeert balbezit te spelen.

Engeland speelt in een 1-4-5-1 formatie en probeert snel de aanval te zoeken. Japan blijft zoeken naar de opening.

We zitten al in de 25e minuut. Echt gevaarlijk is Japan niet, Engeland daarentegen heeft een paar redelijke kansjes gehad.

30e minuut PENALTY!

Eerste bal die er goed overheen valt voor Japan over rechts en een duw in de rug van Saori Arihyoshi en dat is penalty (in herhaling bleek dat de duw buiten de box was).

Geel voor nr. 3 Rafferty

Nr. 8 Aya Miyama achter de bal heel langzaam loopt ze naar de bal, slow motion, en schiet in de linkerhoek. 1-0 JAPAN, en weer scoort Japan binnen het half uur!

Corner voor Engeland in de 38e minuut. Bal wordt hoog voor gegeven en scheidsrechter Anna-Marie KEIGHLEY geeft een penalty, ongelooflijk.

Wat gebeurde er, aanvoerster Houghton kon niet bij de bal en dacht, ik laat me maar vallen.

Maar goed penalty Engeland, nr. 4 achter de bal. 40e min Fara Williams scoort ook links in de benedenhoek, 1-1..

43e minuut Corner voor Japan. Corner leidt tot niks.

Zodra Engeland de bal heeft, zitten er direct 4-5 Japanse speelsters erop. Japan zet goed druk en straalt het vertrouwen uit in de passing wat ze doen.

Rust!

Engeland hervat de 2e helft waar ze zijn gebleven, ze trachten aan te vallen. Japan is niet onder de indruk en proberen op hun beurt hun eigen spel te spelen.

52e minuut Corner Japan, weggeschoten, maar bal komt net zo snel weer terug in het strafschopgebied. Eerste redding keepster Engeland.

55e min Vrije trap Japan over rechterkant. Werd kort genomen, maar mislukt. Engeland zit er bovenop.

Engeland is niet kansloos, de wedstrijd loopt gelijk op. Ellen White maakt zich op om in te vallen.

Toni Dugan schiet op de lat in de 62e min.

Twee minuten later is het Ellen White die de keepster test, de bal wordt tot corner verwerkt. Engeland neemt corner, keepster stompt de bal weg.

Corner aan de andere kant voor Engeland, kopbal van Jill Scott echt net naast.

Japan moet opletten nu, Engeland heeft 3 goede kansen gekregen in de laatste 5 minuten.

69e min Japan wisselt ook 16 Mana Iwabuchi erin en eruit nr. 11 Shinobu Ohno.

Nog een kleine 20 minuten te gaan. Krampverschijnselen bij Engeland speelster Bronze.

Mana Iwabuchi laat van zich horen en dribbelt het strafschopgebied en schiet net naast.

Ook doelvrouw Karen Bardsley heeft verzorging nodig. Twee speelsters aan de zijlijn. Engeland wisselt Bronze voor Alex Schott.

Laatste kwart van de wedstrijd, alhoewel bij deze stand krijgen we verlenging.

Japan kopt net naast.

Bal van Engeland valt op de lat, het was een voorzet, maar toch.

Engeland blijft aanvallen, Japan heeft nog steeds niet het antwoord hierop. Ze drukken direct met 4-5 speelsters, aanvallend vinden ze de opening nog niet.

Laatste minuten van de wedstrijd tikken weg.

Wissel Engeland, nr. 10 Karen Carney erin en eruit nr. 4 Fara Williams, de penalty maakster! Vreemde keuze van de bondscoach.

In de laatste minuut nog een gele kaart voor Yuki Ogimi. Drie minuten blessuretijd.

Eigen goal van Engeland in de laatste minuut van de wedstrijd.

Japan over rechts en Laura Bassett probeert de bal te onderscheppen en vliegt in eigen goal. Dit is heel erg voor die speelster die na afloop ook ontroostbaar is.

Japan heeft het geluk van een Wereldkampioen!