Wedstrijdverslag: ZVV Watervogels'64 - Pernis | Ronde 12 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Door Simone Verschoor

Na de 9-1 nederlaag van vorige week moest er wat gebeuren bij Watervogels en dat geschiedde, de koppen weer allemaal de zelfde kant op en strijden voor wat je waard bent.
Als scheidsrechter Moerbeek fluit voor het begin van de wedstrijd ontpopt er zich direct een felle strijd op het veld. Het eerste schot van Marintha Louwe gaat naast en als even later Suzanne Bakker een afstandschot lost wordt deze goed geblokt door Mischa Carmelia. Na 3 minuten spelen is het Watervogels dat goed weg komt als Lenie Mendes Fernandes na haar schot de bal tegen de paal ziet gaan. In de counter is er een kans om te scoren voor Mischa maar zij stuit op keepster Jora Wolfgram.

Ook na een harde vrije trap van Aaike Verschoor is het wederom Jora die de bal wegwerkt.
Aan de andere kant is het keepster Anita Blokker die haar doel met alles wat ze heeft schoon probeert te houden, na een flinke pegel van Lenie keert ze de bal en als dan Viviënne Knechtmans uithaalt wordt de bal door Monique v.d. Rijst weggewerkt. In de 16e minuut is het raak, Marintha gaat van achteruit geheel solo en maakt het mooi af 1-0. Een minuut later gaat ook Chantal Hendriksen alleen naar het doel en geeft de keepster het nakijken 2-0. Op slag van rust heeft Pernis nog kans op een treffer maar na het harde schot van Suzanne wordt de bal door Anita gepakt.

Direct na het begin van de 2e helft is het Pernis dat een aantal kansen krijgt, Suzanne gaat razend snel naar voren, schiet op doel maar de bal gaat net naast. Even later is Lenie net zo ongelukkig met haar schot als in de 1e helft, zij ziet de bal wederom tegen de paal ketsen. Watervogels laat een prima aanval zien maar het eindschot van Monique wordt gepakt door de keepster.
Als Arlette Almeida richting het doel komt en schiet weet Anita de bal goed te pakken, hierna gaat Arlette weer voor een aanval Jiska van Dam loopt prima mee maar Arlette is sneller en weet als nog te schieten maar de bal komt tegen de lat. Met nog 6 minuten op de klok legt Chantal na een prima aanval de bal opmaat klaar, Monique haalt uit maar schiet de bal in het zijnet.

Pernis gaat steeds meer druk zetten en als ze zelf in de aanval zijn gaan ze zelfs de keepster wisselen voor een meespelende keeper, dit doen ze super snel en slim. Hierdoor hebben zij een man meer en uiteindelijk krijgen ze het beoogde resultaat, een goal van Lenie 2-1.
Als zij even later de bal inleveren en er dus net nog geen keepster op doel staat ziet Aaike haar kans en schiet de 3-1 van afstand het doel in.
Een welkome overwinning voor Watervogels “64 in een leuke wedstrijd om naar te kijken met veel strijd en een prima leidend scheidsrechters trio.

Scheidsrechters : Hr. Moerbeek, Hr. v.d. Spoel, Hr. Landweer.

1e helft, 1-0 Marintha Louwe, 2-0 Chantal Hendriksen.
2e helft, 2-1 Lenie Mendes Fernandes, 3-1 Aaike verschoor.

Selectie Watervogels’64: Anita Blokker, Monique v.d. Rijst, Marintha Louwe, Chantal Hendriksen, Carolien Ringma, Manon Roosjen, Aaike Verschoor, Jiska v. Dam, Zoë Dobber, Mischa Carmelia, Marlies van der Bijl.

Selectie vv Pernis: Jora Wolfgram, Suzanne Bakker, Francisca Schols, Arlette Almeida, Samira El Biyar, Viviënne Knegtmans, Rochella Becker, Edwina Buitenman, Lenie Mendes Fernandes