Wedstrijdverslag: PEC Zwolle - Achilles'29 | Ronde 1 | Eredivisie Veld 2016-2017

PEC Zwolle - Achilles'29
0 2
(0 : ) (1 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 02 september 2016
Speellocatie: MAC3Park

Bron: site PEC Zwolle

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen afgewerkt. In het MAC3PARK stadion was nieuwkomer Achilles´29 de tegenstander. Bij de Zwolse Vrouwen zijn er veel wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van vorig seizoen. Zo staat er in de persoon van Carin Meesters-Bakhuis een nieuwe trainster voor de groep en spelen er enkele nieuwe speelsters.

De openingsfase van de wedstrijd is voor de Zwollenaren. Binnen tien minuten worden er twee goede mogelijkheden gecreëerd, maar de keepster van Achilles’29 weet haar doel op knappe wijze schoon te houden. Na een klein kwartier spelen bijten de gasten voor het eerst van zich af. Een kopbal uit een hoekschop vliegt rakelings over het doel van Nadja Olthuis. Niet veel later is ook PEC Zwolle Vrouwen gevaarlijk vanuit een corner. Suzanne Giesen schiet de bal goed in, maar deze wordt door een verdediger van Achilles’29 knap van de lijn gehaald. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf zetten de gasten uit Groesbeek hoog druk. De Blauwvingers hebben het daar lastig mee en komen niet onder de druk vandaan. Dit resulteert dan ook in de openingstreffer voor Achilles’29 die op naam komt van Bonita Theunissen. PEC Zwolle Vrouwen anticipeert direct en weet in een minuut tijd twee grote kansen bij elkaar te voetballen. Alleen is het wederom keepster Renate Verhoeven die redding weet te brengen.

Na de rust houden de teams elkaar in evenwicht. Er vallen geen grote kansen te noteren, tot de 59 e minuut. Judith Frijlink wordt goed in stelling gebracht vanaf de zijkant door Esmee de Graaf, alleen heeft de Zwolse-aanvaller het vizier niet op scherp. Deze mogelijkheid is voor PEC Zwolle Vrouwen het signaal om de duimschroeven wat verder aan te draaien. Het team speelt een tempo hoger en drukt de gasten ver terug op eigen helft. Dit levert de nodige kansen op. Zo schiet Judith Frijlink een vrije trap net naast de paal en ook Esmee de Graaf heeft, na een goede actie, net niet de precisie in huis om raak te trappen. Een kwartier voor tijd heeft Rebecca Doejaaren een prachtige actie in huis. De speelster snijdt vanaf de rechterflank naar binnen en haalt hard uit, maar keepster Renate Verhoeven pakt de bal stijlvol uit de bovenhoek. Een paar minuten voor tijd krijgt PEC Zwolle Vrouwen de deksel op de neus. Een vrije trap van Yvette Derks vliegt in de bovenhoek en breekt het Zwols-verzet. De eerste wedstrijd van het seizoen levert helaas geen punten op. Volgende week vrijdag speelt PEC Zwolle Vrouwen de lastige uitwedstrijd tegen regerend kampioen FC Twente.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle Vrouwen – Achilles’29 Vrouwen 0-2 (0-1)

31. 0-1 Bonita Theunissen
86. 0-2 Yvette Derks

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen:

Olthuis, Giesen, Bruinenberg (74. Lemstra), Frijlink, Van Dam, De Graaf, Doejaaren, Van Os, Van Schoonhoven, Borg en Bakker.

Opstelling Achilles’29 Vrouwen:

Verhoeven, Mutsaers, Van der Laan, Van Es, Schellekens, Theunissen, Bross, Derks, Van Hout (66. Kersten), Ter Maat en Hopmans (90. De Groot).

Achilles’29 Vrouwen maken goede start
Bron site Achilles'29

In de eerste wedstrijd in de Eredivisie deden de vrouwen van Achilles’29 goede zaken. Door een 2-0 winst tegen PEC Zwolle werd niet alleen een prima resultaat geboekt, omdat alle andere teams het net iets minder deden, nam Achilles’29 op wedstrijddag 1 ook nog eens mooi de koppositie in.

In het eerste half uur kregen beide teams kansen op de openingstreffer. Renate Verhoeven hield met een paar knappe reddingen haar team op de been. Na een half uur spelen werd Bonita Theunissen door Kika van Es de diepte in gestuurd en zij zette Achilles’29 met een bekeken schuiver op 0-1.

In de tweede helft beleven beide ploegen kansen creëren, maar Achilles had de zaken achterin goed staan en kon het gevaar steeds goed bestrijden. Toen Yvette Derks tien minuten voor tijd een vrij trap van een afstand van 30 meter ineens in de bovenhoek knalde, was de strijd gestreden en kon Achilles de eerste punten in de Eredivisie Vrouwen bijschrijven.