A+ R A-
Wedstrijdverslag: FC Plubos - AORC /Lebo Vastgoed | Ronde 22 | Eredivisie Zaal 2012-2013

FC Plubos - AORC /Lebo Vastgoed
7 2

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 26 april 2013
Aanvangstijd: 19:15 u
Toeschouwers : 80


 Samenvatting

{tweetme}

Afsluitingswedstrijd Plubos wordt topavond
Door Marianne Pluijmers

Met een clinic en een wedstrijd van de zaalvoetbalacademie als voorprogramma en het in het zonnetje zetten van de vrijwilligers tijdens het feest met DJ achteraf in de kantine zorgden de vrouwen van Plubos met een ruime zege op AORC voor een waar feest in sporthal de Meent. Het veelkoppige publiek kreeg een aantrekkelijke, stevige pot te zien met veel doelpunten. 'Goed hoor' 'wat een strakke passing' en 'oeoeoei wat mooi' was meerdere malen te horen vanaf de tribune. De teams hadden een mooi staaltje promotie van vrouwenvoetbal laten zien vanavond. Met deze overwinning stijgt de Alkmaarse ploeg zelfs nog een plaats op de ranglijst en sluit daarmee de competitie af met een 8ste plek. AORC eindigt samen met Dansschool Biersteker de laatste plaats.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Plubos op voorsprong door Mirjam van Dijk en bouwde de score uit tot 3-0. Het 2de doelpunt kwam op naam van Brigitte Pluijmers welke scoorde uit een voorzet van Amy Visser. Het 3de doelpunt werd gescoord door Natalja Boerdijk ook ditmaal uit een voorzet van Amy Visser. Hiermee scoorde ze haar wel verdiende eerste doelpunt van het seizoen.

De ploeg zakte even in waarvan AORC profiteerde. Binnen korte tijd vielen er twee tegengoals gemaakt door Roos Anne van Staalduinen en Rosanna Proost, wat de spanning in de wedstrijd terug bracht. De Amsterdamsen wilden heel graag revanche van de verloren thuiswedstrijd, zagen mogelijkheden en zette dan ook alle zeilen bij om hun doel te bereiken. Tevergeefs, meer goals vielen er voor AORC niet. Nanouk Groentjes stak in wereldvorm en redde op katachtige wijze nog een aantal verrassende schoten. De 4-0 werd binnengetikt door Amy Visser zelf.

De inmiddels goed op elkaar ingespeelde verjongde ploeg had een top avond en maakte dit keer wel veel gecreƫerde kansen af. De teller liep op tot 7. In de 2de helft scoorde namelijk Amy Visser nog een keer en een solo langs de zijlijn bracht Deborah Cordes de stand op 6-2. De scoorde werd nog uiteindelijk bepaald door een doelpunt van Bianca Webeling. Coach Ron Admiraal was duidelijk in zijn sas en liep trots van het veld.