Wedstrijdverslag: Oranje Nassau 1 - Ste.Do.Co 1 | Ronde 21 | Topklasse 2012-2013

Tijdlijn

doelpunt Min. 85 ::<br />Leonie Velde, van der doelpunt Min. 84,92 ::<br />Ilse Meekma doelpunt Min. 67,76,87 ::<br />Nathalie Kothai
doelpunt Min. 67 ::<br />Lotte Coerts

Gebeurtenissen

Tijd Gebeurtenis
85doelpuntLeonie Velde, van der (4-1)
84,92doelpuntIlse Meekma (3-1,6-1)
67,76,87doelpuntNathalie Kothai (1-1,2-1,5-1)
67doelpuntLotte Coerts (0-1)

{tweetme}

Verslag van Ste.Do.Co.
Door Jan Koppenol

Ste.Do.Co. wacht nog steeds op eerste overwinning

Stedoco was met een sterk verjongde ploeg naar Groningen afgereisd, want degradatie
was al sinds enkele weken een feit en meisjes uit het A-team kregen nu een kans om
kennis te maken met het voetballen in de Topklasse.
Het was dan ook niet verrassend dat Oranje Nassau meteen vanaf het begin een flink
overwicht opbouwde. De Groningse formatie kreeg een aantal dotten van kansen, maar
doelpunten werden er in de eerste helft niet gemaakt. Aan de andere kant waren er spaarzame uitbraken van Stedoco, waarin Lotte Coerts vaak een rol speelde, maar ook dit leverde geen doelpunten op.

In de tweede helft veranderde dit beeld niet, tot de 57e minuut. Lotte Coerts brak vanaf de middellijn door de Groningse verdediging heen en zij rondde deze actie naar behoren af: 0-1, zwaar tegen de verhouding. Tien minuten lang was Oranje Nassau flink van slag door deze tegentreffer en aan Stedoco zijde begon de hoop te gloren dat er op de valreep van de competitie toch nog een overwinning behaald zou gaan worden, maar dat was Oranje Nassau toch te gortig. Door middel van Nathalie Kothai werd de achterstand in een mum van tijd omgezet in een 2-1 voorsprong en in de slotfase schoten Ilse Meekma, Leonie van der Velde,  Nathalie Kothai en Marian Meijer Oranje Nassau naar een verdiende 6-1 overwinning.