A+ R A-

Ruim 5,3 miljoen kijkers zagen de finale

 De Nederlandse televisiekijker heeft zondag massaal afgestemd op de EK-finale tussen Nederland en Denemarken.
Ruim 5,3 miljoen mensen zagen bij de NOS de Voetbalvrouwen ten koste van Denemarken de Europese titel voor zich opeisen. De formatie van bondscoach Sarina Wiegman zegevierde in een uitverkochte Grolsch Veste in Enschede met 4-2.

Nooit eerder keken zoveel Nederlanders naar een interland van de Oranjeleeuwinnen. Het record was tot nu 3,3 miljoen mensen. Dat werd afgelopen donderdag gevestigd tijdens de halve finale tegen Engeland: 3-0 zege. Totaal keken er 17,3 miljoen kijkers over 6 duels.

Wedstrijden Kijkcijfers in miljoenen
Nederland - Denemarken 5,30
Nederland - Engeland (De Grolsch) 3,30
Nederland - Zweden (De Vijverberg) 2,00
Nederland - Belgie (Willem II) 2,40
Nederland - Denemarken (Het Kasteel) 2,20
Nederland - Noorwegen (De Galgenwaard) 2,10
Totaal Nederland 17,3 miljoen

 

 

04-08-2017: 2,85 Miljoen mensen keken naar Nederland-Engeland

Bijna drie miljoen kijkers hebben donderdagavond gezien hoe de Nederlandse voetbalsters in Enschede de finale van het EK bereikten. In totaal 2.865.000 mensen stemden volgens de Stichting KijkOnderzoek af op de halve eindstrijd tegen Engeland, die Oranje met 3-0 won. Het duel was het best bekeken programma van de avond.

De halve finale trok hiermee behoorlijk wat meer kijkers dan het duel in de kwartfinales. Toen keken er ruim twee miljoen mensen naar de wedstrijd van de Nederlandse vrouwen.

De andere ontmoeting in de halve finales, eerder op de avond tussen Denemarken en Oostenrijk, trok 943.000 kijkers. De Deense vrouwen behaalden na strafschoppen de finale, die zondag wordt gespeeld.

30-07-2017: Twee miljoen keken naar Nederland-Zweden

Ruim 2 miljoen mensen hebben zaterdagavond gezien hoe de speelsters van Oranje in Doetinchem afrekenden met Zweden, in de kwartfinale van het EK voetbal. Het duel was het best bekeken programma van de avond, blijkt uit gegevens van de Stichting Kijkonderzoek. De nabeschouwing was goed voor 951.000 kijkers.

De Nederlandse voetbalsters versloegen de ploeg uit Zweden met 2-0. In de halve finale treffen de Leeuwinnen donderdag de winnaar van de wedstrijd Engeland-Frankrijk.

 

25-07-2017: Winnende Oranje Leeuwinnen trekken 2,4 miljoen kijkers

Ruim 2,4 miljoen tv-kijkers hebben gisteravond de EK-wedstrijd tussen de dames van Oranje en België bekeken. De Nederlandse voetbalsters hebben zich met drie overwinningen weten te plaatsen voor de kwartfinales van het EK voetbal voor vrouwen.

Gisteren werd België met 2-1 verslagen, eerder won Oranje van Noorwegen en Denemarken (twee keer 1-0). Die wedstrijden werden ook door ruim 2 miljoen tv-kijkers gevolgd. De uitzending op NPO1 was gisteravond het best bekeken programma, meldt de Stichting KijkOnderzoek.

Naar het NOS Journaal van 20.00 uur en de Slimste Mens keken respectievelijk 2,1 miljoen en 1,3 miljoen mensen.


21-07-2017: Kijkcijfers rond Oranje stijgen: meer dan 2,2 miljoen kijkers

De voetbalsters van Oranje maakten gisteravond tegen Denemarken (1-0 winst) niet zoveel indruk als in de openingswedstrijd tegen Noorwegen, maar er keken wel meer mensen: liefst 2.230.000, blijkt uit cijfers van Kijkonderzoek.

Met 2.230.000 kijkers was de poulewedstrijd tussen Nederland en Denemarken gisteren het best bekeken programma op de Nederlandse televisie. Zondag keken er al 2.110.000 mensen naar de openingswedstrijd van het EK, waarin Oranje in Utrecht met 1-0 won van Noorwegen. Ter vergelijking: eerder dit jaar keken er iets minder dan 1,8 miljoen mensen naar de Champions League-finale tussen Real Madrid en Juventus.

 

18-07-2017: De eerste wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters op het Europees kampioenschap is zondagavond door 2,1 miljoen televisiekijkers bekeken. Het duel tegen Noorwegen (1-0) op NPO 1 was daarmee na het NOS Journaal van 20.00 uur (2,5 miljoen) het best bekeken programma van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Wat zal het 2e duel a.s. donderdag brengen? De wedstrijd begint om 20:45 uur tegen Denemarken in het Kasteel te Rotterdam.