post

Eredivisie | PSV- Ajax behaald een bezoekersrecord.

Voor PSV – Ajax in de Eredivisie Vrouwen op 20 maart zijn al 11.000 kaarten afgenomen. Dit aantal overtreft het oude bezoekersrecord. De kampioenswedstrijd Willem II – AZ trok 10.000 toeschouwers in 2009. Het is de eerste keer dat PSV Vrouwen een duel in het Philips Stadion speelt.

PSV is koploper in de Eredivisie Vrouwen met zeven punten voorsprong op nummer twee Ajax, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Beide topclubs staan tegenover elkaar op vrijdag 20 maart. De interesse in de Eredivisie Vrouwen groeit en PSV is trots op het vrouwenteam dat nog nooit kampioen van Nederland werd, maar zich sportief enorm ontwikkelt. 

Philips Stadion

Normaal gesproken spelen de PSV Vrouwen de competitiewedstrijden op sportpark De Herdgang, maar voor dit topduel heeft de PSV-directie besloten uit te wijken naar het Philips Stadion. En terecht, want na drie weken zijn er al 11.000 kaarten verkocht. Dat is nu al een record. Op de kampioenswedstrijd Willem II – AZ in 2009 kwamen destijds 10.000 bezoekers af. 

Record OranjeLeeuwinnen

Het Philips Stadion is inmiddels bekend terrein voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. En heeft al een ander record op zijn naam staan. De OranjeLeeuwinnen speelden er inmiddels drie interlands en trokken een record aantal toeschouwers (30.640) naar Eindhoven tijdens het uitzwaaiduel voor het WK 2019 tegen Nieuw-Zeeland.

Samen met de KNVB en de gemeente Eindhoven stelt PSV ook alles in het werk om de UEFA Women’s Champions League Finale 2023 naar Eindhoven te halen. Danielle van de Donk is ambassadeur van het bid.  De beslissing hierover valt op 2 maart. 

Bestel hier je kaartjes voor dit topduel !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.