Topklasse | S.S.S. Klaaswaal wint overtuigend van SteDoCO

Zaterdag 9 november stond de wedstrijd van S.S.S. Vr1 tegen Stedoco Vr1 uit Hoornaar op het programma.
Een wedstrijd die zich in de onderste regionen afspeelt, beide ploegen kunnen de punten voor deze wedstrijd goed gebruiken.
Stedoco dat dit seizoen alleen nog maar bij Woezik wist te winnen en dus met 3 punten de voorlaatste plaats bezet, en S.S.S. dat de laatste 2 wedstrijden in winst wist om te buigen, tegen Rijnvogels en Woezik en dus op 6 punten staat.
Zowel coach Mildreth Baal van Stedoco als Jamel Rikkers zouden graag de punten pakken om aansluiting te vinden bij de middenmoot.
Vorig seizoen wist S.S.S zowel de wedstrijd uit (0-1) als thuis (3-1) te winnen, maar zou dat voor vandaag ook garantie bieden voor de uitslag.
Om 14:30 was de gebruikelijke aftrap met de pupil van de week die onberispelijk binnenschoot.
Hierna zou de echte wedstrijd losbarsten.
Stedoco wat met een jonge ploeg speelt in de topklasse begon de wedstrijd met ambitie om druk te zetten op het Klaaswaalse bolwerk.
Maar eigenlijk was vanaf het begin van de wedstrijd wel duidelijk dat S.S.S. vandaag niet veel tegenstand zou dulden.
Stedeco probeerde wel om op de helft van S.S.S. te komen, maar doordat de wind in de eerste helft in de rug van S.S.S. stond werd uitverdedigen ook gemakkelijk.
Guusje Raaymakers en Joska Stokkers konden vanuit achter gemakkelijk met mooie passes strooien.
Hierdoor werd Stedoco ook min of meer gedwongen de achterste linie ver achter de middenlijn te houden.
Met een onverzettelijk middenveld wist S.S.S. de angel bij Stedoco er snel uit te halen.
Stedoco kon niet meer dan enkele afstandsschoten loslaten en S.S.S. wist binnen het kwartier voor de 1e keer de netten te bollen achter de goalie van Stedoco.
Uit een voorzet wist goudhaantje Linda Kruithof de bal keurig tegendraads richting goal te bewegen.
Niet hard maar wel zuiver viel de bal naast de keepster van Stedoco.
De 1-0 een feit waardoor Stedoco nog meer zou moeten proberen om de wedstrijd te maken.
Helaas waren ze niet bij machte om het middenveld te bezetten.
De hardwerkende Griffith Vassaire en de aanvallende driften van Jeanine van Dalen zorgde dat Stedoco de handen vol had.
S.S.S. kreeg in dit deel van de 1e helft dan ook legio kansen om de voorsprong te vergroten.
Maar zolang het verschil 1 doelpunt blijft kan er dus van alles gebeuren.
De spanning was dan ook te snijden toen Stedoco een vrije trap kreeg op 18 meter van het doel van van der Mijle.
Deze vrije trap werd door de linksbenige nummer 14 goed naar de rechter onder hoek gekruld, maar de keepster pareerde de bal knap, waardoor de 0 tot rust gewaarborgd bleef. S.S.S wist nog lat en paal te raken, maar een grotere achterstand bleef Stedoco verder bespaard.
Althans voorlopig.

Na de rust moest S.S.S tegen de wind in spelen, echter was die al niet meer zo stevig als eerder op de middag.
De tweede helft zou zich ook meer op de helft van Stedoco afspelen.
Mede doordat de sterk spelende back Joska Stokkers en de solide Maxime de Bruijn hun tegenstanders aan banden legden en meer van de eigen goal afspeelden.
Stedoco was alleen nog bij machte om de lange bal te spelen, daar waar S.S.S. steeds meer met vloeiende combinaties richting Stedoco goal voetbalde.
De 2-0 kon dan ook niet uitblijven. Daar waar in de eerste helft de kansen niet afgemaakt werden, was dit nu beter geregeld.
Maartje Huibrechtse wist met een fraai afstandsschot de Stedoco keepster te verschalken.
Ze zat er nog aan maar kreeg geen kans om de bal nog tegen te houden.
Na deze 2e treffer werd het bij Stedoco steeds meer voetbal zonder geloof. Daar waar S.S.S. er in slaagde om de bal goed rond te spelen, probeerde Stedoco met lange ballen de spitsen te bereiken.
Toen S.S.S. de 3e corner na rust kreeg werd de 3-0 gescoord.
Guusje Raaijmakers stond de bal bij de 2e paal op te wachten.
De ingestudeerde corner werd panklaar bezorgd en zij kopte de bal hard door de handen van de keepster van Stedoco.
Bij Stedoco vloeide hierdoor het laatste beetje geloof de zijlijn over.
De eindstand werd uiteindelijk bepaald door Maartje Huibrechtse. Zij speelde zich vrij net buiten de 16 en schoot goed binnen.
Erg knap van deze aanvallende middenvelder die dit seizoen overkwam van 4e klasser Fios en zich nu al bij de topscorers in de topklasse heeft gevoegd.
Met deze vierde treffer was het lot van Stedoco bezegeld.
Zij zouden op 3 punten blijven staan waar S.S.S. nu de derde overwinning heeft gehaald, en slechts 2 tegentreffers in 4 wedstrijd heeft moeten incasseren.
Het lijkt erop dat de hand van coach Jamel Rikkers steeds meer vorm gaat geven aan de speelwijze van S.S.S.
Vandaag haalden alle speelsters van S.S.S. sowieso een dikke voldoende. Speelster van de week blijkt volgens voetbal.nl Griffith Vassaire te zijn geworden.