post

Topklasse | SSS Klaaswaal wint ook hun eerste uitwedstrijd

Met de eerste overwinning thuis in Klaaswaal nog op het netvlies, mocht SSS Klaaswaal vandaag aantreden tegen de rode lantaarndrager, SC Woezik.
Een prachtig complex met goede kunstgrasvelden, een mooie tribune en een sfeervolle kantine gelegen in het Gelderse Wychen onder de rook van Nijmegen.
Toen voor de wedstrijd ook de schijnwerpers hun licht over het veld wierpen en de omroepster de namen van de speelsters van SS uit Klaaswaal (een S, werd vergeten) en Woezik omriep begon de spanning te stijgen. Woezik wat nog met 0 punten onderaan de ranglijst bungelt, wilde natuurlijk zeker thuis wat laten zien.
SSS daarentegen wat ook nog maar 1 thuiswedstrijd wist te winnen wilde laten zien dat de overwinning tegen Rijnvogels geen toevalstreffer was.
Met Ashley van Elswijk weer in de gelederen werd het team op een enkele plek gewijzigd ten opzichte van vorige week.

Om 17:05 startte de wedstrijd met een traditioneel doelpunt van de pupil van de week van Woezik.
Dit jonge meisje zou vandaag hopelijk het enige doelpunt voor Woezik maken.
De eerste helft begon met een sterker SSS.
Vanuit achteren werd goed op de bal gespeeld, sterk verdedigd en met name de zeer snelle nummer 14 van Woezik werd vakkundig door Joska aan banden gelegd.
Eigenlijk was dit de meest dreigende speelster die dan ook nog eens onschadelijk werd gemaakt.
In de 8e minuut was het Linda Kruithof die keurig de diepte ingestuurd werd en de uitkomende keepster met een fraaie stiftbal verschalkte.
De gewenste voorsprong was een feit.

Vanaf nu zou Woezik zelf moeten gaan komen.
Enkele minuten later was het Woezik dat zichzelf op de helft van SSS een kans verschafte.
Over links kwamen zij op en vanaf de hoek van de 16 werd een schot door doelvrouw Lisa uit de doelmond geslagen.
Tot dan was dit het gevaarlijkste moment van Woezik.

Rond de 30e minuut werd een doelpunt van SSS afgekeurd door discutabel vlaggen. Toen er gevlagd werd liep de grensrechter zeker 5 meter achter de laatste lijn, daarna besloot de scheidsrechter om meer zijn eigen beslissingen te nemen wat het spel ten goede kwam.
SSS creeerde nog zeker 3 kansen om de voorsprong te vergroten maar de scherpte was nog niet optimaal, waardoor Woezik in de wedstrijd bleef en ook enkele keren richting goal kon komen.
Maar rustig en geconcentreerd verdedigen zorgde dat het gevaar binnen de perken bleef, en er met een 0-1 voorsprong voor SSS thee gedronken ging worden.

De 2e helft speelde Woezik tegen de wind in en kon SSS de wind gebruiken voor het verleggen van het spel. De wind was niet zo veel van invloed als vorige week, maar op momenten dat het moest was deze wel te gebruiken. Woezik speelde dan ook meer combinatievoetbal dan in de eerste helft, en dat ging ze beter af dan steeds de lange trap te hanteren.
SSS moest hierdoor ook wat meer op eigen helft acteren maar het leverde niet veel echte problemen op. Het middenveld werd goed beheerst door Jeanine van Dalen en Griffith Vaissaire waardoor de lijnen bij Woezik er snel uit gehaald werden.

Kort na rust dacht Woezik wel de gelijkmaker te scoren, maar doordat de bal uit de handen van goalie Lisa van der Mijle werd gelopen ging dit niet door.
Dezelfde van der Mijle wist in de 57e minuut haar ploeg te behoeden voor de gelijkmaker.
Uit een goede voorzet van de rechterflank werd de spits van Woezik bereikt, die boven de verdedigers uitkwam en de bal erg mooi in de hoek kopte.
Nog mooier was de gestrekte redding van de jonge (zo niet jongste in de topklasse) keepster die de bal nog met de rechterhand uit de hoek tikte.
Als de bal er dan niet in wil bij de schaarse kansen die je krijg, dan weet je ook dat het vaak niet goed gaat komen. Ook zo vandaag.
Eerst was het Mandy van der Heijden die met een snoeiharde kopbal bijna scoorde, maar de bal ging maar net voorlangs.
Uiteindelijk was het kort daarna toch prijs.
De bal kwam in de 16 meter, er werd gefrommeld en spits Ashley van Elswijk scoorde met een uitgekiend schotje de 0 – 2.
Hierdoor leek de uitkomst al zeker, maar Woezik gaf nog niet op.
Ze gingen wat harder de duels in wat de eerste gele kaart opleverde in deze wedstrijd.
Helaas moest Guusje na een redelijk felle overtreding zich laten wisselen met enkelklachten.
Direct daarna wist SSS de overwinning definitief veilig te stellen na wederom een doelpunt van Ashley.
Terugkomend van een zware knieblessure, langzaam het niveau weer gaan halen is haar doel.
Vandaag betaalde ze het gekregen vertrouwen van trainer Rikkers terug met 2 doelpunten.
Genoeg om na haar een (publieks) wissel in de 85e minuut te geven en knuffels te ontvangen van haar teamgenoten.
De resterende tijd werd er rustig en behoedzaam door SSS uitverdedigd om de 0 op het bord te behouden.
En zo bleef Woezik op de vervelende 0 staan en kan SSS verder omhoog kijken richting de middenmoot.