Eredivisie Cup| Wedstrijdverslag ADO Den Haag tegen VV Alkmaar

Drie uitstekend uitgespeelde doelpunten binnen 33 minuten waren voor ADO Den Haag Vrouwen voldoende om vrijdag uitdager VV Alkmaar af te troeven in de eerste ronde van de Eredivsie Cup: 3-1. De eerste ontmoeting in Alkmaar was in 1-1 geëindigd.

Het team van trainer Sjaak Polak maakte vanaf de aftrap in het Cars Jeans Stadion duidelijk de wedstrijd snel te willen beslissen.

Nadat al in de eerste minuut een inzet van Maartje Looijen was geblokt, zette Nadine Noordam haar ploeggenoot nog geen twee minuten later met een messcherpe steekpass vrij voor de doelvrouw.
Tussen de benen van de Alkmaarse sluitpost Aukje van Seijst vond Looijen het net en scoorde de openingstreffer voor ADO Den Haag.

Aan de andere kant maakte Romy Dalebout een kopbal uit een corner onschadelijk.
ADO Den Haag Vrouwen joeg op een tweede treffer. Een uithaal van Marisa Olislagers eindigde op de voet van de keeper.
Looijen stichtte daarna nieuw gevaar met een rush over links. Spits Jaimy Ravensbergen bracht met de rug naar het doel Noordam in stelling en de captain maakte die kans onberispelijk af voor de 2-0.

Hoewel Alkmaar wel corners en vrije trappen wist af te dwingen, bleef gevaar voor het Haagse doel uit.
De Alkmaarse verdediging bleef bij een nieuwe actie van Looijen overeind, maar werd in de 33ste minuut nog eens op een hoopje gespeeld.
Olislagers vond na een combinatie met Noordam van net buiten het strafschopgebied de verste bovenhoek: 3-0.

Alkmaar mocht nog wel een keer aanleggen voor een vrije trap. De bal verdween echter ver naast het doel.

Dat de opponenten als comeback-koninginnen van de Eredivisie de moed nog niet hadden opgegeven, bleek direct na rust.
Een snelle hoekschop eindigde in een waarschuwingsschot tegen de paal. Dalebout moest daarna in actie komen bij weer een corner en bracht redding op een schot.
Vervolgens leidde nog een Alkmaarse hoekschop tot een onnodige tegentreffer van Chanté Dompig.
ADO Vrouwen antwoordde met een snelle counter. Olislagers stuurde Looijen alleen op het doel af, maar zij vond dit keer de doelvrouw op haar weg.

Ook Gwyneth Hendriks (uit een vrije trap) en Kim Mourmans zagen schoten gestopt.
Door het uitblijven van een rustgevende vierde treffer bleef de mogelijkheid van een Alkmaarse terugkeer bestaan.
Dalebout en de Haagse verdediging toonden zich echter vastbesloten om dat niet te laten gebeuren.
Nadat Kayra Nelemans en Naomi Piqué als invalsters hun debuut voor de hoofdmacht hadden gemaakt, was de laatste grote kans van de wedstrijd voor Noordam.

Na een voortreffelijke pass van Nelemans snelde zij de doelvrouw voorbij, maar zag haar inzet nog van de lijn gehaald.