Topklasse | Uitslagen en stand tweede ronde

DTS’35 Ede — Be Quick’28  1 – 1
FC Eindhoven — Eldenia 1 – 1
Woezik — SteDoCo  2 – 4
FC Rijnvogels — asv Wartburgia 2 – 2

Saestum neemt na vandaag alleen de kop met als enige nog ongeslagen na 2 wedstrijden.
fc Rijnvogels neemt samen met Eldenia en Be Quick’28 de tweede plaats in met allen 4 punten.
Kampioen van vorig jaar DTS’35 Ede is nog steeds ongeslagen, maar met 2 keer een gelijkspel niet in de top van de ranglijst terug te vinden.
SSS en Woezik sluiten de rangschikking met beiden 0 punten.

Oranje Nassau – Heerenveense Boys 3 – 1

S.C. Stiens verdedigde vandaag de eerste plek met een mooie uitslag van 1 – 3 uit bij Reiger Boys.
Oranje Nassau blijft mooi in de achtervolging en won ook haar tweede wedstrijd thuis tegen Heerenveense Boys.
7 teams met 3 punten maakt het een leuk vervolg van de competitie.
Alleen Reiger Boys staat nog zonder punten.

Beloften | Uitslagen van de tweede ronde

Vandaag werd er 16 keer gescoord in de 4 wedstrijden van de Beloften competitie.
Uitschieter was ADO Den Haag, met 7 – 0 werd het team van FC Twente weer terug naar Enschede gestuurd.
Net als bij de Eredivisie vrouwen staan PSV en Ajax beiden al aan kop met 2 gespeeld en 2 gewonnen.
Ajax won vandaag met de minimale uit winst van 0 – 1 tegen PEC Zwolle en PSV won ook uit bij Feyenoord met 2 – 5.
De laatste wedstrijd tussen sc Heerenveen en VV Alkmaar werd gewonnen door VV Alkmaar met 0 – 1

Oranje | Definitieve selectie onder 19 voor kwalificatie EK 2020 bekend

De definitieve selectie voor de eerste EK-kwalificatieronde van Vrouwen onder 19 is bekend. Er zijn twintig speelsters opgeroepen door KNVB-coach Jessica Torny.

De route naar het EK 2020 in Georgië begint voor Vrouwen onder 19 jaar in Nederland met wedstrijden tegen achtereenvolgens Montenegro, Oekraïne en Ierland. De nummers één en twee in de groep gaan door naar de finaleronde van de EK-kwalificatie. Ook worden de vier beste nummers drie, gemeten over alle twaalf poules, toegevoegd aan de finaleronde.

Datum Wedstrijd Locatie
Wo. 2 oktober, 19.00 uur Nederland – Montenegro Sportpark Juliana, ‘s-Gravenzande
Za. 5 oktober, 17.00 uur Nederland – Oekraïne Sportpark Zegersloot, Alphen aan den Rijn
Di. 8 oktober, 19.00 uur Ierland – Nederland Sportpark Juliana, ‘s-Gravenzande

Kwalificatie voor EK 2020 in Georgië

Het deelnemersveld tijdens de eerste ronde van het EK-kwalificatietoernooi telt 48 landen. Deze landen werden verdeeld over twaalf poules. De nummers één en twee van de poule plaatsen zich direct voor de tweede (en laatste) ronde. Ook worden de vier beste nummers drie, gemeten over alle twaalf poules, toegevoegd aan de finaleronde. In finaleronde van de EK-kwalificatie spelen er 28 landen om zeven startbewijzen voor het EK 2019. Gastland Georgië is automatisch geplaatst voor de eindronde. Het EK 2020 wordt gehouden in juli.

Bron: OnsOranje

Hoofdklasse | Het programma voor de zaterdag Hoofdklasse

Vandaag de tweede ronde voor de Hoofdklasse zaterdag.