Eredivisie | PSV wint na eindsprint in de laatste 5 minuten van FC Twente

PSV zette aan het einde van de tweede helft binnen 3 minuten een 2 -1 achterstand om in een 2 -3 voorsprong

Op Sportcampus Diekman waar FC Twente haar thuis duel speelde was het diezelfde FC Twente welke aan het eind van de eerste helft de voorsprong opende. Een handsbal van PSV in het strafschopgebied werd bestraft met een penalty, Fenna Kalma schoot deze in de netten en zo werd de rust stand 1 – 0  in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft begon zonder wissels en binnen de 5 minuten was het Joëlle Smits die de gelijkmaker scoorde.
Lang kon PSV niet genieten van het gelijkspel, Fenna Kalma scoorde via een mooie kopbal de 2 – 1 voor FC Twente erin.

Daarna vele kansen voor PSV, die niet werden benut, coach Sander Luiten begon hierop te wisselen, Dominique Bond Flasza werd in het veld gebracht voor Nadia Coolen en even later kwam Sara Yuceil voor Kaycie Tillman ook in het veld.
Ook coach Tommy Stroot moest gedwongen wisselen, Renate Jansen ging geblesseerd van het veld en werd vervangen door Naomi Hillhorst.
Helaas voor FC Twente was het Katja Snoeijs die de gelijkmaker scoorde en 3 minuten later ging de voorsprong over in een achterstand voor de thuisploeg na een goal van wederom Joëlle Smits.
Afbeelding

Hiermee gaat PSV nu alleen aan de leiding van het klassement, Ajax volgt en FC Twente nu op de derde positie.