post

Eredivisie | ADO Den Haag oefent vandaag tegen OH Leuven

Tijdens de Open Dag van ADO Den Haag op zondag 21 juli werd de nieuwe vrouwenselectie gepresenteerd. Een dag later volgde de eerste officiële training onder de nieuwe hoofdtrainer Sjaak Polak. Kortom, de voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen voor ADO Den Haag Vrouwen

Vanmiddag is het Belgische OH Leuven de eerste tegenstander voor de ADO Den Haag vrouwen. In het kader van de BeNe League kwamen beide clubs elkaar in de seizoenen 2013-2014 en 2014-2015 viermaal tegen. Drie van de vier duels won ADO Den Haag Vrouwen, één keer was de opponent te sterk. In die wedstrijden scoorde de Residentieclub twaalf keer, tegenover vier tegentreffers.

Het afgelopen seizoen eindigde OH Leuven in de Super League, die slechts bestaat uit zes clubs, op ruime afstand op de vijfde plaats. Ten koste van KSK Heist wist de ploeg zich wel eenvoudig te handhaven. Om zich in de toekomst te kunnen meten met de top, investeert de club behoorlijk in de jeugdopleiding. Veel talenten zijn deze zomer aangetrokken om de verschillende talentenploegen een impuls te geven. Op 23 augustus speelt OH Leuven de eerste wedstrijd in de Super League tegen RC Genk, de nummer drie van afgelopen seizoen.

Ook de selectie van ADO Den Haag Vrouwen, de nummer vier van de Eredivisie, is in de zomerstop gewijzigd. Onder meer aanvoerster Victoria Pelova en topscoorster Pia Rijsdijk vertrokken. Verdedigsters Gwyneth Hendriks (Ajax) en Julia Kagie (Ajax), middenveldsters Kim Mourmans (Ajax) en Pleun Raaijmakers (PSV) en aanvalster Jannette van Belen (FC Rijnvogels) kwamen de selectie versterken. Daarnaast werden talenten Celainy Obispo, Jaimy Ravensbergen, Bo Vonk en Ilham Abali doorgeschoven vanuit het beloftenelftal.

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – OH Leuven wordt op zaterdag 27 juli gespeeld op Sportpark Houtrust (SVV Scheveningen), gelegen aan Laan van Poot 38c, in Den Haag. Aftrap is om 15:00 uur.

Tekst : ADO Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.