post

Nacompetitie | DTS Ede 2 ten onder tegen RVVH 2

In de tweede ronde nacompetitie moest vrouwen 2 van RVVH haar plek in de eerste klasse verdedigen tegen DTS Ede 2.  Een zware dobber welke uiteindelijk na 120 minuten voetbal in het voordeel van RVVH werd beslist.

Na de midweekse 3-0 overwinning op Wartburgia moesten de meiden van RVVH 2 naar Ede om het op te nemen tegen DTS Ede 2. Op voorhand geen makkelijke opgave. In werkelijkheid ook niet. Hoewel RVVH goed speelde kon DTS prima weerstand bieden. De rust werd met de spreekwoordelijke brilstand bereikt. Trainer Patrick van der Veen, deze wedstrijd geassisteerd door de assistent trainer van RVVH 1 Jacco Been,  was tevreden over het spel van zijn vrouwen. In de tweede helft gingen zowel DTS als RVVH verder waar ze gebleven waren, een gelijk opgaande strijd. Zo gelijk dat er ook na 90 minuten nog niet was gescoord.  Het venijn zat hem in de verlenging.  De zwangere Wendy Mulder, ooit nog teamgenoot van Lieke Martens bij Heerenveen, scoorde in de tweede minuut van de tweede verlenging de 0-1.  Vijf minuten later tekende Mulder ook de 0-2 aan. DTS zette aan en wist eerst de onderkant van de lat te raken. Vijf minuten voor tijd kon DTS de aansluitingstreffer achter keepster Angel Verschoor leggen. Het was echter te laat voor de vrouwen uit Ede om nog terug in de wedstrijd te komen.

Volgende week treft RVVH de vrouwen uit Monster. Dat zal een echte finale worden met als inzet een plek in de eerste klasse.