post

Ingezonden | sc ’t Gooi MO17 kampioen in de landelijke Divisie West

sc ’t Gooi MO17 – Always Forward MO17 10-2. KAMPIOEN!

Dat was de inzet en dat werd ook het resultaat. Het eerste goede nieuws kwam vlak na het middaguur uit Amsterdam Noord. De lokale meiden van Kadoelen, de nog enige overgebleven concurrent in de titelstrijd, morste middels een 2-2 gelijkspel punten tegen de nummer drie van de ranglijst Excelsior. En dus was de opdracht helder. Bij winst….kampioen!
Binnen enkele minuten zette ’t Gooi de toon. Lois werd in de zestien onderuit geschoffeld, waarna Simone koelbloedig de terechte pingel verzilverde (1-0). Direct probeerde de favoriete thuisploeg door te drukken, maar nog even wisten de gasten uit Hoorn de Hilversumse dadendrang te pareren. Na ruim een kwartier kwam dan toch die bevrijdende tweede treffer. Over de rechtervleugel bediende Anouk Sophie perfect op maat, die op haar beurt de bal vanaf de achterlijn terug trok richting Lois. Onze topscorer toonde met een subtiele voetbeweging de klasse, die in haar voeten schuilt. Bijna iedereen zou de bal hard op doel hebben geschoten, maar Lois koos voor een met effect gekrulde stiftbal over de keeper heen. De vingertoppen raakten weliswaar nog de bal, maar de 2-0 stuiterde fraai binnen. Desondanks was de eerste helft kwalitatief wat onder de maat. Onze meiden oogden wat gespannen, hetgeen zich vooral uitte in iets teveel passiviteit en vaak de keus voor lange ballen. Mogelijk was ook de straffe wind (tegen) daar debet aan. Diezelfde wind was Always Forward bij een van hun spaarzame corners goed gezind. Gedragen door de wind zeilde de bal pardoes binnen bij de tweede paal (2-1). Of ’t Gooi daarvan schrok? Wellicht even, zeker toen Esmee met een hele fraaie verdedigende actie een Hoornse poging op de gelijkmaker wist te elimineren. Rap daarna was eigenlijk het pleit al beslecht. Via een adequate ingooi van Tessa, kon Anouk het strafschopgebied binnen treden , waarna haar voorzet door Diana knap werd gecontroleerd en binnen getikt (3-1).
Na de rust was ’t Gooi ontketend. De 3-1 voorsprong had de ploeg van Stephan van Buuren en Gerard de Nooij bevrijd en met de wind in de rug rolde de ene na de andere aanvalsgolf richting vijandig doel. Een mooie 1-2 tussen Lois en Diana leek aan de basis te staan van de vierde thuistreffer, maar de VAR kon vandaag niet bevestigen of de bal al dan niet over de doellijn was. Uiteindelijk tekende Demi de Ouden in de 10e minuut middels een hard laag schot onder keeper door voor de 4-1. En toen begon de Hilversumse aanvalsmachine ouderwets te draaien.
Always Forward was de grip totaal kwijt en dat kwam vooral doordat de meiden van het ’t Gooi eindelijk het combinatievoetbal gingen spelen, waarmee ze zich in alle wedstrijden van de andere ploegen hebben onderscheiden. Via een combinatie tussen Tessa en Yannan werd uiteindelijk Lois in de zestien ingespeeld. Met een uiterst subtiele voetbeweging stuurde ze alle verdedigers om haar heen het bos in en schoot ze onberispelijk de 5-1 hard en hoog binnen. Nog eenmaal stribbelde Always Forward tegen. En eerlijk is eerlijk de aanval voorafgaand aan de 5-2 was van grote schoonheid. Het kon de Hilversumse pret niet drukken. Via een corner van Sophie kopte Demi den Ouden de 6-2 fraai tegen de touwen en direct daarna schoot ze vanaf links een corner hoogst persoonlijk met wat hulp van de wind achter de Hoornse keepster (7-2, en een hattrick!). De 8-2 was eveneens een goal van 12-karaats. Demi ging over links richting achterlijn en bediende Tessa op rand zestien. Als een raket vloog de bal vanaf haar voet diagonaal hoog richting de rechterkruising, om op die plek ook vernietigend binnen te slaan (8-2). Voor de 9-2 tekende Diana die, na wederom een voorzet van Sophie, alles en iedereen, gelukkig incluis bal, in het Hoornse doel werkte. En dan wil je natuurlijk ook die 10 op het scorebord. Die kwam op het conto van Kiki Wouters. Na een voorzet van Demi Heus kreeg Kiki in de zestien de bal, behield ze knap het overzicht om met een subtiele voetbeweging de bal over de keeper heen te lobben (10-2).
Met deze klinkende overwinning bezegelde ’t Gooi een dik verdiend voorjaarskampioenschap in de divisie West. In de eerste seizoenshelft toonde ’t Gooi zich al titelkandidaat, maar waren de meiden van Feyenoord net een maatje te groot. Na de winterstop vielen de puzzelstukjes allemaal op zijn plaats. En daar is helemaal niets op af te dingen. Als je na acht wedstrijden het volle pond aan punten hebt opgehaald, ben je simpelweg de terechte kampioen. Volgende week nog een uitwedstrijd bij Excelsior en daarna gaan we ons opmaken voor de wedstrijd tegen de kampioen uit de Divisie Oost, OJC Rosmalen. En de winnaar van die wedstrijd mag zich dan met trots Kampioen van Nederland MO17 van het meiden amateur voetbal noemen.
Kiki, Lieve, Jennifer, Vera, Esmee, Sanne, Kiki, Demi, Tessa, Yannan, Simone, Lois, Anouk, Demi, Sophie, Diana en de gehele Hilversumse staf, well done & be proud! Patrick

Stand:
sc ’t Gooi 8 – 24
sv Kadoelen 8 – 19
Excelsior 8 – 14
Buitenveldert 7 – 13
DSS 8 – 10
Eindhoven 8 – 10
Aliiance’22  8 – 8
Always Forward 7 – 5
ADO’20 8 – 3
Kolping Boys 8 – 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.