post

Eredivisie | Kampioen FC Twente bereid zich voor op de laatste wedstrijd van het seizoen

Afgelopen vrijdag bekroonde FC Twente Vrouwen een goed seizoen met het kampioenschap in de Eredivisie Vrouwen na een mooie overwinning op PSV. De ploeg van Tommy Stroot kan in de laatste wedstrijd van het seizoen op eigen veld de titel vieren, maar er moet ook gestreden worden. Tegenstander vrijdagmiddag is Ajax. Suzanne Giesen wil het seizoen op een goede manier afsluiten.
Op de site van FC Twente reageert Suzanne.

‘Bekroning op seizoen’
FC Twente dacht nog twee keer te moeten winnen, maar de late winnende treffer van Jassina Blom was goed voor de titel in de Eredivisie Vrouwen. Suzanne Giesen kijkt terug op een mooie avond. “Het was echt super. Het duel was niet heel goed, maar wel erg spannend. Het leek lange tijd gelijk op te gaan, maar toen ging Jassina Blom er van door. Vanaf mijn plek had ik een perfect zicht op de solo. Ik dacht nog ‘rustig blijven en dan schieten’ en dat deed ze ook. De ontlading was enorm. Na het laatste fluitsignaal moesten we wachten. Voor ons werd het toen pas duidelijk dat het op het andere veld nog gelijk was. Toen het publiek begon te juichen, barstte bij ons ook het feest los. We hebben hier keihard voor gewerkt en het is dan ook een bekroning op het seizoen.”

Jassina Blom (FC Twente)

‘Seizoen goed afsluiten’

Er wacht nu nog één wedstrijd en dan zit het goed verlopen seizoen 2018-2019 er op. Suzanne Giesen wil tegen Ajax nog een keer schitteren. “Het is leuk dat we nu op ons eigen veld de laatste wedstrijd spelen. Het is lastig om te zeggen hoe het gaat verlopen. Ajax zal misschien stiekem ook al meer bezig zijn met de KNVB Bekerfinale op 11 mei. Voor beide ploegen staat er dus eigenlijk niets meer op het spel. Wij kunnen genieten van de titel en het publiek trakteren op een goede wedstrijd. Dat moeten we dan ook doen. Nog één keer er vol voor gaan en het seizoen goed afsluiten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.